Izlem Haberleri

Izlem Haberleri

Âşıklar Tepesi’ndeki Masa ve Banklar Onarıldı

29 Aralık tarihinde yaptığımız ‘Âşıklar Tepesi’nin Durumu İçler Acısı’ haberinin ardından Fethiye'nin eşsiz bucaksız manzarasını izleme fırsatı veren Âşıklar Tepesi’ndeki masa ve banklar onarılarak vatandaşın kullanımına sunuldu.

Âşıklar Tepesi’nde Oturacak Yer Yok

Fethiye'nin eşsiz bucaksız manzarasını izleme fırsatı veren Âşıklar Tepesi’ni izlemek için sağlam bank ve masa kalmadı. Bu durum, Âşıklar Tepesi’nden Fethiye manzarasını izlemek isteyenleri üzüyor.

Gerenkuyu Halk Plajı Temizlendi

Bodrum Belediyesi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Muğla Şubesi’nin ortaklaşa organize ettiği Deniz Çöpleri İzleme Programının ikincisi yapıldı. 

Fethiye Körfezi’nin temizleme maliyeti 55 milyon Euro

Fethiye Körfezi’nin deniz dibi temizliği için Muğla Büyükşehir Belediyesi Koordinasyonunda 19 kurum temsilcisi bir araya geldi. Proje danışmanı Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner,  deniz dibi temizliği faaliyeti kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanlığınca bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin sunum yaptı.

Milletvekili Otgöz Zümrüt Çayırında

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerini izlemek için zümrüt çayırına geldi. Milletvekili Otgöz anonslar ve alkışlar eşliğinde karşılandı.

Aday Adayı Çaylı Güreş Alanında

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı, Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerini izlemek için Zümrüt Çayırına geldi.

Fethiyespor karşılaşması kadın ve çocuklara ücretsiz

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fethiyespor – Balıkesirspor karşılaşmasını izlemek isteyen kadın ve çocuklardan bilet ücreti alınmayacak.

TİP Fethiye İlçe Örgütü'nden Seçim Güvenliği Toplantısı

TİP (Türkiye İşçi Partisi), 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Genel Seçimler ‘de, seçim gönüllülerinin izlemesi gereken hukuki sürece ilişkin seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirdi.

KIRSAL MAHALLELERİN YOLLARI YENİLENİYOR

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının desteğiyle kırsal mahallerin zemin iyileştirme çalışmaları aralıksız sürüyor.

TARAFTAR SÖZÜNÜ TUTTU OYUNCAKLAR DEPREMZEDELERE ULAŞTIRILDI

Fethiyespor Karacabey karşılaşmasını izlemeye gelen depremzedeler, Kulüp Başkanı Esat Bakırcı’dan top istemişti. Başkan Bakırcı sözünü tuttu depremzedelere top hediye etti.

VALİ ORHAN TAVLI İDYMA ANTİK KENTİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Muğla Valisi Orhan Tavlı Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Ula Belediyesinin destekleriyle arkeolojik kazı çalışması başlatılan İdyma Antik Kentinde incelemelerde bulundu.

CANBOLAT , “AKDENİZ FOKLARI KORUNMAYA MUHTAÇLAR”

Muğla İli Akdeniz Foku Tür Eylem Planı İzleme ve Uygulama Projesi kapsamında Sualtı Araştırmaları Derneğinde görevli 5 kişilik ekip Fethiye’de incelemeler yaptı. Proje Koordinatörü Gökcen Canbolat, dernek adına proje kapsamını ve projenin içeriğini FRT TV mikrofonlarına anlattı. 

BAŞKAN OTGÖZ, MUHSİN ERYILMAZ’I ACI GÜNÜNDE YALNIZ BIRAKMADI

İçişleri Bakanlığı Müşaviri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Daire Başkanı Muhsin Eryılmaz'ın annesi Teslime Eryılmaz Seydiler Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz de katıldı.

FETHİYE SPORFEST, KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye 3. Spor festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından halk oyunu gösterileri sergilendi. Düzenlenen programa Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Muğla il Gençlik Spor Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Fethiye İlçe Gençlik Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan etkinlikte Müdür Akışbaş ve Kaymakam Balcı, izlemeye gelenlere ‘Hoşgeldiniz’ dedi.

“KRONİK HASTALIK TARAMA VE İZLEMLERİ”

Dünyada en sık görülen, en fazla ölüme ve engelliliğe neden olan bulaşıcı olmayan hastalıklara (kalp ve damar hastalıkları, kanserler, diyabet ve kronik hava yolu hastalıkları) bağlı erken ölümlerin (70 yaş altı ölümler) 2025 yılına kadar % azaltılması ülkemizin bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili temel hedefidir.

ZİRAİ AMBALAJ ATIKLARININ BERTARAFI PROJESİ ÇEVRE DOSTU VE SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Muğla Valiliğinin himayelerinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Muğla Vakfı ve MUÇEV ortaklığında hayata geçirilen doğa dostu “Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Ürünleri Zirai Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertaraf Projesi” ile zirai ambalaj atıklarının olumsuz etkileri bertaraf ediliyor.

Fethiye Eczacıbaşı Zirvespor’dan Kaymakam Balcı’ya ziyaret

Fethiye Eczacıbaşı Zirve Spor Kulübü voleybolcuları, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’yı makamında ziyaret ederek elde ettikleri başarıları anlattı. Voleybolcularla tek tek ilgilenerek başarılar dileyen Kaymakam Balcı ise Fethiye’deki maçlarını canlı izlemek istediğini söyledi.

BAŞKAN DEMİR: KÖRFEZ ACİLEN TEMİZLENMELİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, yıllardır Fethiye Körfezinde dip temizleme çalışması yapılmasını beklediklerini belirterek, “Ne yazık ki iktidar bunu seçim malzemesi olarak kullanmaktan öteye gidemedi. 2019 yılında da Bakan Murat Kurum 250 Milyon liralık proje ile körfezi temizliyoruz dedi ama hiçbir çalışma yok. Ne de olsa söz verip tutmamak gibi kötü bir alışkanlıkları var” dedi.

YAŞAYAN TARİH KENTİ STRATONİKEİA’DA KAZI ÇALIŞMALARI MUĞLA VALİLİĞİ’NİN DESTEĞİYLE DEVAM EDİYOR

Yatağan’da, Antik dönemlerden günümüze kadar her dönemden kalıntıların bir arada bulunduğu ve UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan Stratonikeia Antik Kenti’nde kazı ve restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının desteğiyle yıl boyu devam ediyor.

Hastalıktan arı işletme projesinin ikinci adımı olan buzağı kalkanı projesinin tanıtımı yapıldı

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının desteklediği Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Buzağı Kalkanı Projesinin tanıtımı yapıldı.

Hepberaber tiyatro ekibi’nden “Suretleri Kadının”

FETAV HEPBERABER Tiyatro Ekibi tarafından “Suretleri Kadının” adlı tiyatro oyunu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sahneye koyulacak. Oyunu izlemek isteyenler ücretsiz bir şekilde seyredebilecekler.

Seydikemer’de iki farklı tiyatro oyunu öğrencilerle buluştu

Seydikemer Belediyesi’nin katkılarıyla öğrencilerin izlemesi için düzenlenen ‘Karagöz ile Hacivat’ ve ‘Arkadaşım Ben Geldim’ adlı tiyatro oyunları, izleyicileri kahkahaya boğdu.

Muğla’nın Alternatif Pazarlarda Tanıtımına YİKOB Desteği

Muğla’nın tarihi ve kültür varlıklarının ortaya çıkarılmasında ve turizme kazandırılmasındaki destekleriyle dikkati çeken Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı diğer desteklerinin yanında alternatif turizm pazarlarında yapılan Muğla’nın tanıtımına yönelik projelere de destek veriyor

Ergün’ den “Akyaka Çevre Yolu” için önerge

İyi Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr.Metin Ergün  Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın destekleriyle ve Ula Belediyesi tarafından Akyaka Çevre Yolu Projesi’nin hayata geçirileceğinin açıklanmasından sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

Önemli yatırım ve projeler destekleniyor

Bakanlıklar ve diğer merkezi idare kuruluşlarının aktardığı kaynaklarla illerde yapılacak her türlü yatırım, yapım, bakım, onarım ve yardım işlerini ve bunların gerektirdiği tüm iş ve işlemleri yürütmek ve izlemek amacıyla kurulan Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın 2021 yılında gerçekleştirmiş olduğu kamu yatırımları değerlendirildi.

Örnek ve Geleceğe Umut Projesi

Muğla Valiliğinin himayelerinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Muğla Vakfı ve MUÇEV ortaklığında hayata geçirilen doğa dostu “Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Ürünleri Zirai Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertaraf Projesi” kapsamında 2021 yılında 3,6 ton zirai atık toplandı.

Fethiye GSK Fethiyespor’un yanında

1.Amatör C Grubu’nda mücadele eden Fethiye Gençlik ve Spor Hareketleri Futbol Takımı 3.Lig 3.Grup’ta lider olan Fethiyespor’a destek olmak için Cumartesi günü Fethiye’de oynanacak Karşıyaka maçında tam takım olarak maçı izlemeye gelecek.

AYDEM Perakende ve Gediz Perakende tasarruf sağlayan enerji izleme ürünlerini tanıttı!

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, verimlilik odaklı teknolojik ürünleriyle, işletmelerin enerji yönetimi ihtiyaçları için katma değer sağlayan dijitalleşme çalışmalarını sürdürüyor. Kurumsal müşterilerinin, elektrik tüketimlerini her zaman, her yerde gerçek zamanlı izleyerek kayıt altına almasına imkan veren Aydem ve Gediz Perakende, şirketlerin enerji tüketimlerinin raporlamalarını da sağlayan yeni enerji izleme ürünlerini tanıttı.

600 Gönüllü 6 İlde 2.500 Kg Atık Topladı

Uluslararası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası çerçevesinde her yıl binlerce gönüllüsüyle sorumluluk üstlenen TURMEPA, bu yıl da kıyılardaydı. 18 Eylül Cumartesi günü oksijen kaynağı denizlerimizi korumak için TURMEPA öncülüğünde seferber olan gönüllüler, Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak temizlik etkinlikleri gerçekleştirdi. Ülkemizin 6 farklı bölgesinde gerçekleşen etkinliklerle 600 gönüllü 2.500 kilogram atığı toplayarak oksijen kaynağı denizlerimize ulaşmasını önledi.

Koylarda temizlik yaptılar

Fethiye Temiz Kalsın Derneğinin Kurucusu Virginia Howes, "uzaktaki sahilleri temizleme" etkinliği düzenleyerek bir tekne turu organize etti. Fethiye Belediyesi’nin de destek verdiği etkinlikte Cennet ve Korsan koyları temizlendi.