Kıraç Haberleri

Kıraç Haberleri

Karaca, 'Tanıtım adına çok katkılı olduğunu düşünüyorum'

Bu yıl 27. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) organizasyonuna katılan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca izlenimlerini aktardı. Başkan Karaca, “Fethiye 2024 yılında yeni bir rekor kıracak” diye konuştu.  

Muğla’da 30 Ağustos Coşkusu 

Muğla’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye’de düzenlenen Kıraç konserine katılan Başkan Dr. Osman Gürün, 30 Ağustos’un Dünya tarihini değiştiren özgür bir Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolu açan zafer olduğunu söyledi.

Fethiye’de ‘Kıraç’ Geri Sayımı Başladı

Fethiye Belediyesi tarafından, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Kıraç konseri düzenlenecek.

Zafer Bayramında Kıraç Konseri 

Fethiye Belediyesi tarafından, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle gençlik konseri düzenleniyor. 

BAŞKAN ÇIRALI “FETHİYE’NİN HAKKINI SAVUNDUĞUMUZ İÇİN Mİ SUÇLANIYORUZ?”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, Babadağ Teleferik sözleşmesine ilişkin açıklama yaparak, Fethiye’yi Babadağ’dan gelecek milyonlarca liralık gelirlerden mahrum bırakan sorunları tek tek açıkladı. Sözleşmenin ödemeler bölümünde yer alan ve hiçbir netliği bulunmayan, “…ihale konusu işler kısmen veya tamamen işletmeye alındığı tarihten itibaren” ibaresi nedeniyle Babadağ’dan pist kullanım ücreti tahsil edilemediğini vurgulayan Başkan Çıralı, bu muğlaklık nedeniyle Fethiye’nin büyük bir gelirden mahrum kaldığını söyledi. FTSO üyelerine teleferikte yüzde 50 indirimi çok görenlerin ücretsiz biletlerle Babadağ’a çıktığını aktaran Başkan Çıralı, sözleşmede yer alan “Kiracı pist kullanım ücretlerini yıllık bazda toplam yüzde 20 artırma veya istediği oranda düşürme yetkisine sahiptir” ibaresinin nasıl sonuçlara yol açtığını bu sezon gördüklerini kaydetti. Anlaşmaya göre kiracı firmanın bilanço üzerinden Fethiye Güç Birliği (FGB) şirketine pay verdiğini hatırlatan Başkan Çıralı, “Düşünün ki bir işletmeyi yüzde 12,5 gelir ortaklığı ile kiraya vereceksiniz, ödemenin ne zaman başlayacağına dair net bir ifade koymayacaksınız. İşletmenin gelir denetimini yapamayacak, bu hususla ilgili de şartnameye ve sözleşmeye açık bir madde de koymayacaksınız. Üyelerimize yüzde 50 indirimi çok görecek ama ücretsiz bilet dağıtacak, Babadağ’a ücretsiz çıkacaksınız. Sözleşmenin eksik ve hatalı hazırlandığını ifade ettiğimizde de bizi bilgisizlikle suçlayacaksınız! Bizim suçumuz, üyelerimizin dolayısıyla Fethiye’mizin hakkını savunmak mı?” dedi.

Menteşe Belediyesinin Esnafa Kira Desteği Sürüyor

Pandemi sürecinden etkilenen 346 kiracısına kira indirimi uygulayan Menteşe Belediyesi, esnafa ve üreticiye kira indirimi uygulamasını 2 ay daha uzattı.

Menteşe Belediyesi Esnafa Kira Desteğini 2 Ay Uzattı

Pandemi sürecinden etkilenen 346 kiracısına yönelik indirime giden Menteşe Belediyesi, yerel esnafa desteğini 2 ay daha uzattı. Kademeli normalleşme dönemine girilmesiyle birlikte Haziran ve Temmuz aylarında 143 kiracına P, 201 kiracısına % kira indirimi uygulayacak olan Menteşe Belediyesi, kapanan 2 işyerinden de kira almayacak. Bu süreçte, işyeri kiralarına zam yapmayan Menteşe Belediyesi, tarım arazilerinde kiracısı olan üreticiye de P kira indirimi uygulamaya devam edecek.

Üretici Pazarı’nda türkü şöleni 

Fethiye’de 17 günlük tam kapanma öncesinde kurulan Üretici Pazarı’nda, adeta türkü şöleni yaşandı. Fethiye’de bulunan müzisyenlerden oluşan Grup Aşk İçin, yöresel türküleri ile hem vatandaşlara hem de üreticilere tam kapanma süreci başlamadan önce moral verdiler.

Menteşe Belediyesi esnafa desteğe devam ediyor  

Pandemi sürecinde kiracısı olan esnafa sahip çıkan Menteşe Belediyesi, kiracılarına yönelik yaptığı P ve % kira indirimlerini Nisan ve Mayıs Aylarını da dâhil ederek 2 ay uzattı. 

Çıralı, “Babadağ Fethiye’nin projesi”

Fethiye 14. Travel Turkey dijital İzmir Fuarında da tanıtılıyor. Pandemi nedeni ile dijital ortamda gerçekleştirilen İzmir fuarında Fethiye’de yerini aldı. FTSO Başkanı Osman Çıralı, “Bu tanıtımlarla 2021 turizm sezonunun 2020 yılı sezonundan daha iyi olacağına inanıyoruz” dedi. Çıralı, Babadağ teleferik projesinin hayata geçirilmesi ile ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımların yanlış olduğunu ifade ederek, “Bu proje FTSO’nun projesi. Biz oranın işletmecisiyiz. Orası da alt kiracısı… Buradan ben açık açık söylüyorum. Burada herkesin emeği var, emeği geçen herkese geçmiş dönemdeki arkadaşlarıma da yapan firmaya da teşekkür ediyorum. Ama bunu malzeme olarak kullanmayı doğru bulmuyorum” diye konuştu.

Menteşe Belediyesi'nden kiracılarına pandemi indirimi

Menteşe Belediye Meclisi Bahattin Gümüş Başkanlığında Konakaltı Kültür Merkezinde toplandı. 13 maddeden oluşan gündemin pandemiden etkilenen esnafa yönelik son maddesi komisyona havale edilmesinin ardından kabul edildi. Buna göre toplam 344 işletmesi bulunan belediye, kapalı olan 63 işyerinden kira almayacak. Kiralarda  3 ay boyunca açık olan ve işleri kötü giden 73 işyerine yüzde 50, pandemiden çok fazla etkilenmediği tespit edilen 208 işyerine ise yüzde 25 indirim uygulanacak. 

Belediyede 3 bin 100 TL’den aşağı ücret olmayacak

Fethiye Belediye Meclisi toplantısında alınan karar gereği Fethiye Belediyesi kiracılarının pandemi dönemindeki kira borçları ile mevcut kiraları tamamen siliniyor. Meclis toplantısının ardından FRT TV'ye özel açıklamada bulunan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca belediye kiracısı esnaflara müjde vererek " Bu karar neticesinde zarar gören ve pandemi dolayısıyla kapanan bütün esnaflarımızın kiralarını siliyoruz. Aynı zamanda onlardan işgaliye bedeli almayacağız" ifadelerini kullandı. Bir müjde de belediye çalışanlarının ücretleri ile ilgili veren başkan Karaca " Türkiye'deki bütün Chp'li belediyeler, 3 bin 100 TL'nin altında hiç bir personel çalıştırmayacak. Onunla ilgili biz zaten kararımızı aldık, üzerine de çıkma durumumuz var" dedi.

Esnaf kira yardımı istiyor

Kovid-19 salgını nedeniyle devletimizin küçük esnafa verdiği kira müjdesini diğer esnaflar da bekliyor. Fethiye’de tüm kiracı esnaflar 3 ay ödenecek olan kira yardımını beklerken, yardımın sadece basit usulde defter tutan esnaflara verileceği bildirildi.

Marmaris Belediyesi’nden Ekonomik Destek

Marmaris Belediye Meclisi, olağanüstü toplantıyla korona virüsü salgınından etkilenen işletmeler ve belediye kiracılarını, ekonomik açıdan rahatlatacak kararlar aldı.

Mustafa Ercan ‘İşletmelerimizin Kira Desteğine İhtiyacı Var’

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, işyeri mülk sahiplerine, kiracı işletmelere destek çağrısını yineledi. 

Ortaca Belediyesi Kapalı Kalan İşletmelerden Kira Almayacak

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Koronavirüs tedbirleri kapsamında belediyeye ait taşınmazlarda faaliyet gösteren kiracılardan iş yerleri tekrar açılıncaya kadar kira alınmayacağını bildirdi.

Belediye'den Dalaman Esnafına Rahat Nefes

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan ilave kararlar çerçevesinde, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda, Dalaman Belediyesi ve iştiraklerinin kiracısı olan işletmelerden, kapalı kaldığı süre boyunca kira bedeli alınmayacak ayrıca bu süreler kadar sözleşme süreleri uzatılacaktır.

Menteşe Belediyesi'nden İşyerlerine Destek

Menteşe Belediyesi, kiracısı olan faaliyetleri durdurulmuş iş yerlerine kira bedeli tahakkuk ettirmeyecek.

Dükkana Girişleri Sakin, Çıkışları Yıkıcı Oldu

Milas’ta bir iş yerini kiralayan şahıslar, dükkan sahibiyle anlaşamayınca iş yerini boşaltmak zorunda kaldılar. Mal sahibiyle problemli bir şekilde ayrılık yaşayan kiracılar, mal sahibinin iddiasına göre dükkanı harabeye çevirdi.