Klima Haberleri

Klima Haberleri

KLİMA YANGINA SEBEP OLDU

Bodrum’da bir evde klimadan dolayı yangın çıktı. Meydana gelen yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken can kaybı olmadı.

HAVA 40 DERECE KİMSE KLİMA AÇMIYOR!

Fethiye’de yaz ayı devam ederken termometreler ise 40 derecelere dayandı. Bu koşullar altında bir vatandaştan, toplu taşıma araçlarında klima açılmaması ve dolmuşa çok sayıda vatandaş alınması konusunda şikâyetler geliyor.

Elektriğe zam sobaya döndürdü

Elektriğe zam sobaya döndürdü Yeni yılla birlikte elektrik fiyatlarına tarihi zam uygulandı. Kış ayında zamlı faturalar ile karşılaşan vatandaşlar elektrikten tasarruf etmek için klimaları kapatarak evlerine soba kurmaya başladı. Vatandaşın sobaya artan ilgisi hakkında konuşan Uygar Odun Kömür Çalışanı Seyfullah Durak,’’ Günümüzde en tasarruflu ısınma yöntemi soba’’ dedi.

Klima Yangın Çıkardı

Babataşı Mahallesi'nde elektrik aksamında meydana gelen arıza nedeni ile yanan klima faciaya yol açıyordu.

Fethiye’de TYT sınavında sıcaklık ve gürültü problemi yaşandı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Saat 10.15'te başlayan TYT sınavı 12.30’da sona erdi. Adaylara, soruları yanıtlamaları için 135 dakika süre verildi. Sınava giren Mehmet Durman, “Klimaların bozuk olması nedeniyle baya zorlandım. Sınavda peçete yetmedi. Gürültüyle ilgili de sıkıntı oldu. Çevre yolunun kenarında olduğumuz için. Araç trafiği çok fazlaydı” dedi.

Arıcan “Bakım yapmak için gelip zarar veriyorlar”

Fethiye ve çevresinde havaların ısınmasını fırsat bilen korsan klimacıların ucuz fiyata bakım ve onarım yapacağız diyerek, çat kapı ev ve iş yerlerine gidip ek masraflar çıkartarak fahiş ücret aldıkları iddia ediliyor. Bu korsan servislerin zaman zaman klimalara zarar vererek para alıp ev ve iş yerlerinden ayrıldıkları da belirtildi. Klima servis yetkilileri, her yıl gerçekleşen bu dolandırıcılık tezgâhına vatandaşların inanmamaları konusunda uyardı. Klima bakım ve onarımlarının Fethiye'deki yetkili servislerce yapılması gerektiğini hatırlattılar.

FTSO’nun klimacılar için düzenlediği sınava 31 kişi katıldı 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO),  iklimlendirme sektöründen gelen talep üzerine 17-18 Şubat 2021 tarihlerinde “Florlu Sera Gazlı Cihazlar Teknik Personeli Seviye 5” mesleki yeterlilik sınavı düzenledi. Sınava FTSO üyesi ve çalışanlarından 31 kişi katıldı.