Konuşuldu Haberleri

Konuşuldu Haberleri

Sağlık Turizmi Potansiyelinin Arttırılması Konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yoğun katılımla gerçekleştirilen ‘Sağlık Turizmi İstişare Toplantısı’nda sağlık turizminin gelişimine yönelik atılacak adımlar ile sorunlar ve çözüm önerileri kayıt altına alındı. Yurt dışından ulaşım ve kış aylarında konaklama sorunlarının ön plana çıktığı toplantıda, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, sorunların çözümü ve eksiklerin giderilmesi için ellerinden gelen tüm gayreti göstererek Fethiye’nin ve bölgenin sağlık turizmindeki potansiyelini çok daha yukarı taşımak istediklerini söyledi.     

Bölgenin Sorunları Belediye Başkan Adaylarına Rapor Halinde Sunulacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu toplantısında, bölgenin sektörel, çevresel ve sosyal sorunlarının derlenerek Muğla Büyükşehir, Fethiye ve Seydikemer belediye başkan adaylarına sunulması konusunda ortak karar alındı. Toplantıda ayrıca sürdürebilir turizm kapsamında koyların yapılaşmadan korunması için alınacak tedbirler konuşuldu.

Fethiye turizmi canlı yayında anlatıldı

Fethiye Turizm Derneği Başkanı Işıl Sungur ve PTY Kurucu Yönetim Pazarlama ve Hukuk Danışmanı Güngör Gürel, canlı yayın üzerinden Fethiye turizmi ile ilgili konuştular.

Teknopark Kariyer ve Teknoloji Sohbetleri" Etkinliği Büyük İlgi Gördü

GEKA’NIN düzenlediği “Kariyer ve Teknoloji Sohbetleri" etkinliğinde geleceğin iş dünyasının teknolojik açıdan nasıl şekilleneceği konuşuldu.

TURGET'ten kahvaltı etlinliği

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesinde, Eski Zafer Partisi Muğla İl Başkanı Kübra Bilginer tarafından gerçekleştirilen kahvaltılı etkinlikte, bölgemizdeki ve ülke genelindeki görme engelli bireylerin günlük yaşantılarında karşılaştıkları zorluklar, gerek yasa düzenleyicileri, gerekse yerel yönetimler tarafından engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yapılarak, görme engellilerin güvenli bir şekilde sokaklarda, sosyal hayatın içinde olmaları için yapılması gerekenler konuşuldu.

Yeni Konutlar İçin Yağmur Hasadı Şartı

Bodrum Belediyesi 2023 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 5 Eylül Perşembe günü yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın başkanlığında gerçekleşen toplantının ilk gündem maddesinde “su” konuşuldu

FTSO Yüksek İstişare Kurulu, Fethiye’nin Sorunlarını Değerlendirdi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, 2024 turizm sezonuna ilişkin atılması gereken adımlar ile Fethiye’de vatandaşların ve tatilcilerin şikayetlerine konu olan sorunlar konuşuldu.

Fethiye Turizm Konseyi, 2023 turizm sezonunu değerlendirdi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, 2023 turizm sezonu ve WTM Londra Turizm Fuarı’na ilişkin hazırlıklar konuşuldu.

Arıcılığın Önemi ve Sorunları Konuşuldu 

Muğla tarım ve orman il müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen toplantıda arı yetiştiriciliğinin önemi ve sorunları konuşuldu. 

Fırıncıların Sorunları FTSO’da Konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen sektör toplantısına katılan Fethiye ve Seydikemer’de faaliyet gösteren fırıncılar, artan maliyetler sonrası zor durumda olduklarını belirterek, hazırladıkları dilekçeyi FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’ya sundu.

İngiltere'den Fethiye'ye turist akışı için yapılacaklar konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, İngiltere'nin en büyük havayolu şirketlerinden ve tur operatörlerinden Jet2 Havalimanları ve Organizasyonları Genel Müdürü Jacob Bramley ve Kıdemli Yöneticisi Sarah Lisowiec ile görüştü.

Ölüdeniz ’in sorunları konuşuldu

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten öncülüğünde Ölüdeniz’in sorunları hakkında istişare toplantısı gerçekleştirildi.

“YARINDA YAŞAMAK” KONUŞULDU 

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi, TEDx Fethiye BFL tarafından düzenlenen “Yarında Yaşamak” konferansına ev sahipliği yaptı

MUTSO’DA DEPREME KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER KONUŞULDU

MUTSO 3,6 ve 12’nci Meslek Komiteleri, , Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı yapı sektöründeki Odalar ve Muğla Yapı Denetim Kuruluşları Derneğinin katılımlarıyla oluşturulan Planlama, İmar ve Yapılaşma Komisyonu tarafından organize edilen depreme karşı alınacak önlemlerin görüşüldüğü bilgilendirme toplantısı, Muğla’daki kurum ve kuruluşların geniş katılımıyla gerçekleştirildi.

SEYDİKEMER’DE, MUĞLA’NIN ALABALIK ÜRETİMİ KONUŞULDU

Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi  (TDİOSB) Yönetim Kurulu Heyeti, Seydikemer Kaymakamlığı toplantı salonunda Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında toplandı. Toplantıda Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz de yer aldı.

BAŞKAN OTGÖZ, FETHİYE PROGRAMINA KONUK OLDU 

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, FRT TV'de yayınlanan Fethiye adlı programın konuğu oldu. Programda Başkan Otgöz’e özel olarak bu hafta Fethiye yerine Seydikemer’in sorunları konuşuldu.

Fethiye programının bu hafta ki konuğu, Kökten oldu

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Frt TV'de yayınlanan Fethiye adlı programın konuğu oldu. Programda Fethiye’nin sorunları hakkında konuşuldu.

Fethiye Ve Seydikemer’de Karavan Park Alanı Eksikliğine Çözüm Aranıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), karavan ve kamp alanı, karavan imalatı ve kiralama sektöründen temsilcilerin katıldığı toplantıda, Fethiye ve Seydikemer’de karavan kamp alanlarının belirlenmesi ve karavan turizminin geliştirilmesine yönelik öneriler konuşuldu. Sektör temsilcileri bölgede karavan kamp alanı bulunmaması nedeniyle büyük bir turizm potansiyelinin kullanılamadığını vurgularken, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, bölge turizminin çeşitlendirilmesi konusunda birçok çalışma yürüttüklerini belirterek, kamp karavan turizmini desteklemek ve kamp alanları oluşturmak için sektör temsilcilerinden aldıkları önerileri Kültür ve Turizm Bakanlığı’na taşıyacaklarını söyledi.

FETHİYE’DE BAYRAM TATİLİ TEDBİRLERİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın katılımıyla gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Kurban Bayramı tatili için Fethiye’de alınacak önlemler konuşuldu. Özellikle Ölüdeniz Mahallesi ve Fethiye ilçe merkezinde trafik yoğunluğunu azaltacak önerilerin detaylı şekilde ele alındığı toplantıda, tatilcilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda tatillerini geçirebilmesi için bir dizi önlem alınması kararlaştırıldı.

ZEHRA KULELİ BEACH’TE FEB TOPLANTISI YAPILDI

Zehra Kuleli Beach’te Fethiye Birlik Ve İyilik Platformu’nun aylık toplantısı yapıldı. Kaymakam Alper Balcı, İlçe Müftüsü Kamil Oktay ve STK üyelerinin de katıldığı toplantıda gençlerin kötü alışkanlıklardan nasıl kurtulabilecekleri hakkında konular konuşuldu.

FTSO’DA ÖLÜDENİZ MAHALLESİ’NİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen toplantıda Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi üyesi işletmecilerle turizm sezonu hazırlıkları tamamlanan Ölüdeniz Mahallesi’nin sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. İşletmecilerden gelen taleplerin kayıt altına alındığı toplantıda, ilgili bakanlıklar ve TOBB başta olmak üzere tüm platformlarda üyelerin sorunlarını dile getirdiklerini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Biz icra makamı değiliz. Ancak üyelerimiz, Fethiye ve Seydikemerimiz için her sorunun üzerine gideriz.” dedi.

FETHİYE TURİZM KONSEYİ TOPLANTISINDA GÖCEK KOYLARI İHALESİ KONUŞULDU

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Göcek koyları mapa ve şamandıra sistemi kurulum ihaleleri kapsamlı şekilde ele alındı. Göcek koylarının tarihindeki en büyük tehditle karşı karşıya kaldığını vurgulayan konsey üyeleri, ihalelerin iptali için ses yükseltme kararı alarak, sürecin koylara ve bölge turizmine etkilerini bilimsel olarak ele almak amacıyla çalıştay düzenlenme kararı aldı. Toplantının ardından konsey heyeti, Göcek koylarına ilişkin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ile görüşmeler gerçekleştirdi.

BAŞKAN KARACA, GÜNDEM ANALİZ’İN KONUĞU OLDU

“YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ AMA ŞU AN DURMAK ZORUNDAYIZ” Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Gündem Analiz programında Necati Kambur’un sorularını içtenlikle yanıtladı. Programda; belediyenin ekonomisinden, projelere ve yapılacak çalışmalara kadar A’dan Z’ye Fethiye konuşuldu. Programda Başkan Karaca, “Türkiye’de borcu olmayan 3-5 belediyeden biriyiz. Bu enflasyon kasamızdaki parayı da alıp götürecek. Ondan dolayı 1100’e yakın personelimizin maaşlarını ödeyebilmek, rutin işlerimizi yapabilmek adına yeni projeler hayata geçireceğiz ama şu an durmak zorundayız” dedi.

Turizm Derneği’nden Vali’ye ziyaret

Fethiye Turizm Derneği Başkanı Işıl Sungur ve Yönetim Kurulu Üyeleri Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette turizmden kaçak yapılaşmaya ve çevre kirliliğine kadar bir çok konu konuşuldu.

Fethiye Turizm Konseyi Toplantısında Muğla’da Sağlık Turizmi Ve Rusya-Ukrayna Savaşı Konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Muğla’da sağlık turizmi alt yapısı ile Rusya-Ukrayna Savaşı’nın bölgemize etkileri değerlendirildi. Savaşın biran önce son bulmasını dileyen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Rusya ve Ukrayna bölgemizin hem turizmi, hem de ticareti açısından büyük öneme sahip iki ülke. Geçen yıl Babadağ’da tüm zamanların yamaç paraşütü uçuş rekorunu, yerli tatilcilerimizin ardından Ukraynalı ve Rus turistlerimizin katkısıyla kırdık. Umuyoruz ki savaş biran önce son bulur. Dünyanın hiçbir noktasında savaşlar, bombalardan saklanmaya çalışan çocuklar ve insanlar görmek istemiyoruz.” dedi.

Seydikemer'de 400 milyon TL'lik yatırımda gelinen son aşama konuşuldu

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Seydikemer Kaymakamlığında düzenlenen Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi projesinin toplantısına katıldı. Ankara tarafından da destek gören TDİOSİB projesinde gelinen son aşama konuşulurken, projenin turizme de katkı sağlayacağına dikkat çekildi.

Fethiye Turizm Konseyi toplantısı gerçekleştirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Fethiye genelinde devam eden turizm sezonu hazırlıkları ile Rusya ve Ukrayna’da gerçekleşecek turizm fuarlarına katılım konusu konuşuldu. Toplantıda ayrıca 9-12 Şubat tarihlerinde İstanbul’da Fethiye’nin tanıtıldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) ilişkin izlenimler değerlendirildi.

Fethiye Turizm Konsey Toplantısı’nda Emitt Fuarı İle Rus İş İnsanlarına Yönelik Spor Ve Kongre Turizmi Konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Rus iş insanlarına yönelik Fethiye’de yapılabilecek spor ve kongre turizmi etkinlikleri ile İstanbul’da gerçekleştirilecek EMİTT fuarına ilişkin son hazırlıklar değerlendirildi.

Emlak sektörünün sorunları konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Emlak Sektör Toplantısı’nda emlakçıların sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Emlak sektöründe dengesiz fiyat oluşumları, fiyat artışları ve tarım arazilerinde kullanım amacına uygun olmayan alış-satışların görüldüğünü belirten Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, emlakçılık mesleğini icra etmenin her yıl daha zorlaştığını söyledi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise “Vergi kaydı, oda kaydı ve yetki belgesi olmayan herkes bu işi yapabiliyor. Bu durum kayıt altında iş yapanlar açısından haksız rekabet yaratıyor. Mağduriyetlerin önüne geçmek ve sorunlara çözüm bulmak adına gerekli girişimleri yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Göcek’in sorunları FTSO’nun bölge toplantısında konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Göcek Bölgesel toplantısında, koylardaki yapılaşmadan, denizcilik sektörünün istihdam ihtiyacına, Göcek Limanı’ndan 2022 yılı turizm sezonu beklentilerine kadar tüm konular ele alındı.