Kuyruk Haberleri

Kuyruk Haberleri

Başkan Akdenizli, Memleketi Seydikemer’de Davul Zurnayla Karşılandı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar aday gösterilmesinin ardından AK Parti Muğla Aday Tanıtım Toplantısı dönüşünde coşkulu bir kalabalık ve meşalelerle karşılandı. Metrelerce uzayan kuyruk AK Parti Seydikemer İlçe Başkanlığı önünde sona erdi. Burada Başkan Akdenizli’nin Seydikemer Belediye Başkan Adaylığı için adak kurban kesilip, dualar edildi.

Saklıkent’e ziyaretçi akını

Seydikemer’de bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor.

Saklıkent Kanyonu, Doğaseverleri Ağırlıyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor.

Ölüdeniz Yolunda Trafik Kuyruğu Oluştu

Yaz tatilini Fethiye ve Ölüdeniz'de geçirmek isteyen turistler, Fethiye-Ölüdeniz yolunda araç kuyruğu oluşturdu. Oluşan kuyruk sürücüleri çileden çıkardı.

Büyük Samanlık Plajı’na Yoğun İlgi

Turizm cenneti Fethiye’de Büyük Samanlık Plajı, tatilcilerin tercih noktası oldu. Büyük Samanlık Plajı’na yoğun ilgi olurken araçlar plaj güzergâhında uzun park kuyrukları oluşturdu.

Muğla’ya tatilci akını başladı 

Gözde turizm merkezi Muğla’ya, sezonun başlamasıyla turist akını başladı. Okulların kapanmasıyla başlayan yaz tatili nedeniyle kent girişlerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Havalimanı ve feribotlara ek seferler eklendi.

BALON BALIĞI AVLAYANLARA KUYRUK BAŞINA ÖDENEN ÜCRET 5 LİRADAN 12,5 LİRAYA ÇIKTI!

Balon balığı avcılığını teşvik için adet başına verilen ücret zamlandı. Balon balığının en zararlı türü olan 'lagocephalus sceleratus'un kuyruğu ya da bütününü getirene, sayı başına 12,5 lira ödenecek.

KURBAĞA KAÇAKÇISINA 600 BİN TL CEZA

Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri, endemik türde yetişen ve nesli tehlike altında olan Göcek Semenderi isimli kuyruklu kurbağa türünü Uzakdoğu ülkeleri başta olmak üzere yurtdışına gönderen şahsa operasyon yaptı. Yapılan operasyon sonucunda yakalanan şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken 600 bin TL idari para cezasına çarptırıldı.

Fethiye’de akaryakıt zammı trafiği

KDV yani vergi indiriminin akaryakıt fiyatlarında da uygulanarak benzin ve motorinin fiyatının 13 TL'nin altına düşeceğini tahmin eden araç sahiplerine kötü haber geldi. Akaryakıtta indirim bekleyen vatandaşlar benzinin litresine 1 lira 61 kuruş, motorinin litresine 1 lira 51 kuruş zam yapılınca akaryakıt istasyonlarında kuyruk oluşturdu.

Balon balığı alımları başladı

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2022 yılı Balon Balığı Alımları Başladı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “2022 yılı Balon balığı alımları 3 Ocak 2022 tarihinde başlamış olup avlanacak balon balıklarının teslim alma yöntemi bütün balık veya kuyruk alımı olarak gerçekleştirilecektir” denildi.

Benzin İstasyonlarında Zam Kuyruğu

Bu gece yarısından itibaren benzine 56 kuruş, motorine 1.14 kuruş ve LPG ye 70 kuruş zam geleceğini duyan vatandaşlar zam gelmeden önce yakıt alabilmek için benzin istasyonlarına koştular.

Atasay'ın Altın ve Pırlanta Çadır Günleri'ne ziyaretçi akını

Türkiye genelinde olduğu gibi Fethiye’de 21 Ekim’de kapılarını açan Atasay Altın ve Pırlanta Çadırı, ziyaretçi akınına uğruyor. Evlilik hazırlığı yapanlar, kendini şımartmak ya da eşini mutlu etmek isteyenler çadırın önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Hafta sonu tatilcileri Marmaris giriş noktasında uzun kuyruklar oluşturdu

Muğla’nın Marmaris ve Datça ilçelerine tek giriş noktası olan Çetibeli Jandarma Kontrol noktasında hafta sonu tatilcilerinin yoğunluğu vardı.

Bodrum'da aşı olmak için kuyruğa girdiler

40 yaş üstü vatandaşlarla farklı meslek gruplarının da takvime dahil edilmesi sonrası korona virüs aşısı olmak isteyen vatandaşlar, Muğla’nın Bodrum ilçesinde hastanede uzun kuyruklar oluştu. İlçede gece saatlerine kadar 5 bin 600 kişi aşılandı.

Fethiye’nin trafik çilesi

Turizm cenneti Fethiye'de yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin gelişiyle yaşanan trafik sorunu sezon açıldıkça büyüyor. Fethiye çarşıdan, Muğla Markasına kadar oluşan uzun kuyruklardan kaçmak isteyen sürücüler ara yollarda kaçış aradı. Yollarda yapılan çalışmalar nedeni ile daha da sıkışan trafik sürücülere zor anlar yaşattı.

Fethiye’de aşılamada 45 yaş yoğunluğu yaşanıyor

Ülke genelinde 45 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama dün itibari ile başladı. Sırası gelen 45 yaş ve üstü vatandaşların Fethiye Devlet Hastanesine akın etmesiyle yoğunluk oluştu. Koronavirüs salgınına karşı toplumsal bağışıklık kazanılması için uygulanan aşı programında 45 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanmaları Fethiye’de de yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Aşı hakkı gelen vatandaşlar Fethiye Devlet Hastanesi koridorlarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Kademeli normalleşme başladı

Türkiye genelinde 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayan "tam kapanma" dönemi, saat 05.00 itibarıyla sona ererken 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar uygulanacak "kademeli normalleşme" dönemi başladı. Fethiye de tam kapanmanın ardından hareketli bir gün yaşandı. Özellikle bankaların önünde kuyruklar mesai bitimine kadar devam ederken çarşı-pazar ve sokaklar da hareketlilik vardı.  

PTT önünde 1100 TL kuyruğu

Tam kapanma nedeniyle sosyal yardım programı adı altında vatandaşlara verilen 1100 TL tutarındaki paralar PTT ve ilgili banka şubelerine yatırılınca vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Fethiye’de PTT merkez şube önünde toplanan vatandaşlar, “Keşke diğer şubeler açık olsaydı burada fazla insan kalabalığı olmazdı” diye konuştular. 

İzin talebi koronayı unutturdu

Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüs salgını nedeni ile 18 günlük kapatma kararı verilince Fethiye’de de vatandaşlar gerek seyahat gerekse çalıştıkları iş kolları ile ilgili izin için başvurunca kaymakamlık binası önünde uzun kuyruklar oluştu. Seyahat izinlerinin e-devlet üzerinden alındığını bilmeyen vatandaşlarda sabahın erken saatlerinden itibaren kaymakamlık binası önünde sıraya girince kuyruklar iyice uzadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren kaymakamlık binası önünde başlayan yoğunluk mesai saati olan saat 10.00’a kadar devam etti.

Vergi Dairesi bugün geç saatlere kadar açık

Vergi borcu ödemesinde son tarih 1 Mart olduğu için, bu hafta sonuna özel Fethiye Vergi Dairesi de açık tutulmuştu. Fethiye Vergi Dairesi’nde ilk taksit ödemeleri için mesai saati bitmesine rağmen açık tutulan dairede vatandaşların işlemlerinin yapılması geç saatlere kadar devam edecek. Vatandaşların mağdur olmaması için Vergi Dairesi’nde işlemlerini kuyruk bitene kadar yaptırabilecek.

Uygulama 10 Aralık Perşembe başlıyor

Balon balığıyla mücadele kapsamında kuyruk başı 5 TL ödeme uygulaması 10 Aralık Perşembe günü başlıyor. Ticari amaçlı yetki belgesi olan balıkçılar, Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurarak desteklemeden faydalanabilecek. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri Birimi'nde görevli Veteriner Hekim Aziz Kabak, konuyla ilgili açıklamasında " Balıkçılardan ricamız; kuyrukları avladıkları teknede kesmeleri, kalan kısmını denize atmaları, balığın tekne dışına çıkarılmaması, diğer başka alet edavatla temas etmemelerine dikkat etmeleri" şeklinde ifadelere yer verdi.

Tatilcilerin Dönüş Çilesi Sürüyor

Muğla’nın Marmaris, Datça ve Fethiye ilçelerinde tatillerini geçiren vatandaşların araçları ile dönüş yolculuğunda Menteşe ilçesi girişinde uzun kuyruklar oluştu

Bodrum’a 700 Bin Tatilci Akın Akın Geliyor

1 Haziran’da seyahat kısıtlamasının kalkması ve yeni normalleşme süreci tatilcilerin Bodrum’a akın etmesine neden oldu. Bodrum’da uzun araç kuyrukları oluşurken, Muğla’ya giren araç sayısı 500 bine ulaştı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 170 bin nüfusu olan ilçesinin nüfusunun 700 bine çıkacağını açıkladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla’ya akın akın tatilci geldiğini belirtti.

Bodrum Tarihinin En Sessiz Bayramına Hazırlanıyor

Her yıl Ramazan Bayramı öncesinde kilometrelerce kuyruk oluşan Bodrum yolları ilk kez bayram öncesi bu kadar sessiz kaldı.

İETT Genel Müdürü Alper Kolukısa Kaçak Yol Tarif Etti! 'Ova restoranın ara yolundan gitsinler'

FERDİ YAVUZ- İETT Genel Müdürü Alper Kolukısa, koronavirüs tedbirleri kapsamında Muğla-Aydın karayolunda uygulanan trafik önlemleri dolayısıyla uzayan araç kuyruklarına karşı kaçak yol tarif etti.

Ödemeler Artık Evlerde Yapılacak

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelere yapılan 1000 TL’lik yardım ödemeleri nedeniyle PTT şubeleri önünde oluşan uzun kuyruklar tepkilere neden olmuştu. Koronavirüs önlemleri kapsamında yer alan sosyal mesafe kuralının vatandaşlar arasında uygulanmamasından dolayı PTT bir karar aldı.  

Bafa’da Araç Kuyruğu Havadan Görüntülendi

Korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Milas’ın Bafa Mahallesi’nde oluşturulan kontrol noktasında uzun araç kuyrukları oluştu. Bölgedeki çalışma dron ile havadan görüntülendi.

Bedava Araç Dezenfektesine Akın Ettiler

Bodrum Belediyesi tarafından ücretsiz araçlar dezenfekte edildiğini duyan vatandaşlar, araçlarına dezenfekte yapılan Temizlik İşleri Müdürlüğü önünde uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Bodrum’da 1 Kilometrelik Hamsi Kuyruğu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 5’incisi düzenlenen hamsi festivalinde 2,5 ton hamsi dağıtıldı. Karadeniz rüzgarının estiği festivalde hamsi yemek isteyenler yaklaşık 1 kilometrelik kuyruk oluşturdu.