Mavi Bayrak Haberleri

Mavi Bayrak Haberleri

Öğrencilere Mavi Bayrak Eğitimi

Bodrum Belediyesi ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) iş birliğinde öğrencilere mavi bayrak eğitimi düzenlendi.

Büyük Samanlık Plajı Örnek Olmaya Devam Ediyor

Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından işletilen Mavi Bayrak sahibi Büyük Samanlık Plajı örnek olmaya devam ediyor. Trafik kazası sonucu omurilik felci olan 37 yaşındaki Burak Eser, Büyük Samanlık Plajı’nda cankurtaran görevlileri nezaretinde denize girdi. 

Okul Gemisi’ne Mavi Bayrak

Cumhuriyet tarihinin ilk yelkenli okul gemisi olan STS (Sail Training Ship) Bodrum, 5 kriter ve 17 davranış kuralını yerine getirerek “Mavi Bayrak” aldı.

Büyük Samanlık Koyu sezon açılışını yaptı 

Fethiye’de okulun işlettiği, lise öğrencilerinin çalışarak mesleğe hazırlandığı plaja Fethiye Kaymakamı tarafından mavi bayrak çekilirken, plaj yeni sezona açıldı.

Mavi Bayraklı plaj’da deniz kontrolü yapıldı

Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli bünyesinde bulunan Büyük Samanlık Koyu’nda misafirlerin güvenli bir şekilde denize girmeleri için deniz dikeni kontrolü yapıldı.

MAVİ BAYRAK EĞİTİM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Şehit Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli bünyesinde Büyük Samanlı Koyu, geçtiğimiz aylarda Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştı. Bu kapsamda idareciler ve çalışan öğrencilere eğitim semineri gerçekleştirildi.

SAHİL GÜVENLİK BOTU ZİYARETİYLE ÇOCUKLARIN BAYRAM COŞKUSU KATLANDI

Ege ile Akdeniz’in buluştuğu Denizle ormanın iç içe girdiği, eşsiz doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleriyle mavi bayraklı plajları ve muhteşem koylarıyla dünya turizminin parlayan yıldızı Muğla’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye limanlarındaki Sahil Güvenlik botları ziyarete açıldı.

Büyük Samanlık Plajına Mavi bayrak başvurusu

Fethiye Kaymakamlığı tarafından Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne tahsisi yapılan Büyük Samanlık Plajı, Mavi Bayrak başvurusu yaptı.

Fethiye Belediyesi’ne çevre ödülü

Fethiye Belediyesi, 2020 yılında Mavi Bayrak Programı kapsamında salgın sürecinde çevre eğitimi ve bilinçlendirme çalışmalarındaki başarısı nedeniyle, TÜRÇEV’in belirlediği Ulusal Jüri tarafından verilen ‘Türkiye’nin En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri” ödülünü almaya hak kazandı.

Muğla'da Mavi Bayrak Sayısı Değişmedi

Uluslararası turizmin güvencesi olarak bilinen Mavi Bayrak alan plaj, marina ve yatlar açıklanırken, Muğla'da 106 plaj, 7 marina ve 4 yat bir yıl boyunca Mavi Bayrak dalgalandıracak.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Marmaris’e Ödül Geldi

Marmaris Belediyesi’nin geçtiğimiz yaz sezonunda mavi bayraklı işletmeler ve vatandaşlarla işbirliği halinde yaptığı çevre temizliği farkındalık çalışmaları TÜRÇEV tarafından “En İyi Çevre Eğitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri” ödülüne layık görüldü.

Muğla’da Mavi Bayrak Sayısı 117’ye Çıktı

Uluslararası turizmin güvencesi olarak bilinen Mavi Bayrak alan plaj, marina ve yatlar açıklanırken, Muğla’da 105 plaj, 8 marina ve 4 yat bir yıl boyunca Mavi Bayrak dalgalandıracak.