Okullarda Haberleri

Okullarda Haberleri

Fethiye’de Oy Verme İşlemi Sürüyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde sabah saat 08.00 itibariyle oy verme işlemi başladı. Fethiye’de yaşayan vatandaşlar oy verme işlemini sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyor. Okullarda seçim dolayısıyla yoğunluk olduğu gözlemlendi.

Vali İdris Akbıyık Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Okullarda güvenli eğitim ortamın sağlanmasına yönelik alınan koruyucu ve önleyici tedbirlerin değerlendirildiği “2023-2024 Eğitim- Öğretim İkinci Yarı Yılı Okul Güvenliği Toplantısı” Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı.

Hayatını kaybeden filistinliler anıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Perşembe günü okullara gönderdiği yazıda, Filistin'de yaşamını yitirenler için temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında yapılacak bayrak törenlerinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıklamıştı. Muğla’da yapılan törene Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’da katıldı.

Fethiye’de Şube Belirleme Kuraları Çekildi

Fethiye’de okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrenciler için Şube Belirleme Kuraları, ilçe genelinde tüm okullarda eş zamanlı olarak, velilerin huzurunda gerçekleştirildi. 

Okullarda Cep Telefonu Yasaklandı Mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda cep telefonu kullanmalarını engellemek için önlemler alacaklarını açıkladı.

Okullar ara tatile giriyor

Okullarda ara tatil tarihi için beklenen gün geldi. Bu sene Ramazan Bayramı ile birleşen ara tatil diğer yıllara göre uzun olacak. 

BELEDİYE EKİPLERİ BİLİNÇLİ NESİLLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Bürosu ekipleri, çocuklarda çevre bilincinin yer edinmesi için okullarda “Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm” konulu eğitimler düzenliyor.

TRAFİK EKİPLERİNDEN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik büro amirliği, okullardaki eğitim faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

OKULLARIN KANTİN VE YEMEKHANELERİ DENETLENİYOR

Bodrum Belediyesi, yarımada genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda, yemekhane ve kantin denetimi gerçekleştiriyor.

SEYDİKEMER’DE 2. AKIL VE ZEKA OYUNLARI TURNUVASI DÜZENLENDİ

Seydikemer’de bu yıl 2’ncisi düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’na katılım yoğun oldu. 96 öğrencinin gün boyu kıyasıya mücadele ettiği Turnuva İlkokullarda 5, Ortaokullarda 5 kategoride düzenlendi.

Yolculuklarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre seyahat, toplu etkinlik, kamu ve özel işyerleri ile okullarda aşısız ve aşı süreci tamamlanmamış kişiler için getirilen negatif PCR testi zorunluluğu tamamen kaldırıldı.

Tatbikatlar ve eğitimler sürüyor

Fethiye Belediyesi, Fethiye MAG AMESAR Mahalle Afet Gönüllüsü Acil Müdahale Ekibi işbirliğinde çeşitli okullarda, mahallelerde ve çeşitli kurumlarda Afet Farkındalık Eğitimleri verilmeye devam ediliyor.

Zeybekoğlu, “Siyaset okullardan elini çekmeli”

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu Muğla’da çocukların derslerinden çıkarılarak ders saatinde Mevlid-i Nebi etkinliklerine götürülmesine sert tepki gösterdi.

Okullarda dezenfekte çalışmaları devam ediyor

Menteşe Belediyesi ekipleri devam eden 2021 – 2022 eğitim öğretim yılında okulların daha steril ve sağlıklı olması için dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.

E-twinning proje sergisi yapıldı

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 66 öğretmenin yer aldığı e-twinning projesi kapsamında okullarda öğrencilerin yaptığı projeler Fethiye Beşkaza Meydanı’nda sergilendi.Düzenlenen sergiyi Fethiye kaymakamı Eyüp Fırat’ta ziyaret etti.Sergi sonrasında Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde proje ödülleri sahiplerini buldu.

Kaymakam Fırat, “Covid-19’dan kapanan okulumuz yok”

Fethiye’de covid-19 ile mücadele devam ederken okullarda salgının arttığı ve okulların kapandığı bilgisine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’tan açıklama geldi. Kaymakam Fırat covid-19 nedeni ile hiçbir okulun kapanmadığını belirtti.

Altınçekiç, “Pandemi de okullar tehlike oluşturmamalı”

Yüz yüze eğitimden uzak geçen bir buçuk yılın ardından okulöncesi ile ilk ve orta dereceli okullar yeniden tam zamanlı olarak eğitim öğretime açıldı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci okulları, sınıfları doldurdu. Bir milyon 100 binden fazla öğretmen de okullarda, sınıflarda öğrencileriyle bir araya geldi. 2021-2022 eğitim-öğretim yılının bu yılki hazırlığının farklı olduğuna değinen Eğitimiş Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç, “Bu sefer hazırlıklar farklıydı, çünkü çantalara ıslak mendiller, dezenfektanlar maskeler koyuldu. Çünkü içimizde korku var. Fakat okul özleminini neden hem öğrenciler hem veliler hem öğretmenler korkuyla birlikte yaşadık? Neden gereken tedbirlerin alınması ile ilgili bilgilendirmeler yapılmadı” dedi.

MEB'den 81 ile Covid-19 rehberi; Yüz yüze eğitimde pozitif vaka çıkarsa neler olacak?

(MEB) ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan "Okullarda Kovid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Rehberi" illere gönderildi.

Seydikemer Belediyesi eğitime verdiği desteği sürdürüyor

Seydikemer Belediyesi 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala eğitime verdiği desteği sürdürüyor. Seydikemer Belediyesi bir yandan ilçedeki okullarda dezenfeksiyon çalışması yaparken bir yandan da öğretmenlerin salgın hastalık sürecini yönetmelerine katkı sağlamak amacıyla oturum düzenledi.

Bakan Özer, yüz yüze eğitime ilişkin yeni yol haritasını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, birim amirleri ve 81 il müdürleriyle yüz yüze eğitim hazırlıklarını görüştü. Bakan Özer, "Okullarda yüz yüze eğitimin bir kez daha aksamaması için maske, mesafe ve hijyen kurallarından asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Mete, okullarda incelemelerde bulundu

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ile birlikte Fethiye’de inşaatı yeni biten ve eğitim öğretime başlayan okul binalarında incelemelerde bulundu.

MEB'den son dakika açıklaması

Yüz yüze eğitimin ilkokullarda 1 Haziran, ortaokul ve liselerde ise 7 Haziran itibarıyla başlayacağı duyuruldu.

Okul müdürlerinden sorunlar hakkında bilgi aldı

Muğla İl Milli Eğitim müdürü Pervin Töre, Fethiye’de bazı okullarda incelemelerde bulundu.

Okullarda denetimler aralıksız devam ediyor 

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Dinamik Denetim Ekipleri, ilçe genelindeki okullarda ve kurumlarda denetimlerini sürdürüyor. 

Orman Haftası’nda anlamlı etkinlik 

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla İstiklal Marşımızın 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında okullarda fidanlar dikilerek; Orman Haftası’nda İstiklal Marşımızın 100. Yıl Hatıra Ormanı oluşturuldu. 

7 bin 314 kg elektronik atık toplandı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 2020 yılında okullardan, işletmelerden ve vatandaşların talepleri doğrultusunda konutlardan toplam 7 bin 314 kg elektronik atık topladı.

Okullarda bayram sevinci yaşanıyor

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla ve ilçeleriyle Fethiye ve Seydikemer’de de yüz yüze eğitim başladı. Sabah saatlerinde zil sesiyle beraber sınıflarına koşan öğrenciler, okullarını özlediklerini söylediler.

“El sanatları okullarda öğretilsin”

Eskiden çok önemli bir meslek olan sepetçilik mesleği artık bitme noktasına geldi. 40 yıldan bu yana sepet ördüğünü belirten 54 yaşındaki Hasan Tarsun, sepetçilik mesleğini tek başına sürdürmeye çalışıyor. 7 yaşında başladığı sepetçilik mesleğini sürdüren Tarsun , “Bu el sanatlarının ustaları kalmadı. Devamının gelmesi için okullarının açılması gerekiyor. El sanatları okullarında ustaların öğrenciler yetiştirmesi gerekiyor” dedi.

İlk yarıyıl sona erdi, temsili karne töreni düzenlendi

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminde öğrenciler, pandemiden dolayı uzaktan eğitim alınca karneleri de sanal oldu. Pandeminin gölgesinde yarıyıl tatiline giren öğrenciler, karnelerini de sanal ortamda alırken, 1. Dönemin sona ermesiyle birlikte Türkiye’deki tüm okullarda olduğu gibi Fethiye’de de Covid-19 tedbirlerinden dolayı temsili karne töreni düzenlendi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Gazi Ortaokulu’nda gerçekleşen temsili törende basına yaptığı açıklamasında; öğrenci ve velilere tatilde neler yapmaları gerektiği yönünde önerilerde bulundu.

Fethiye’deki okullarda İstiklal Marşı’mız söylendi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklama sonrası Fethiye’deki tüm okullarda İstiklal Marşı okundu. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “Bakanlığımızın aldığı karar doğrultusunda 81 ilde eş zamanlı olarak bayrak töreni düzenlendi ve İstiklal Marşımız söylendi. Tekrardan okullarımızda milli duygularımızı ve değerlerimizi pekiştirmiş olduk” ifadelerini kullandı.