Ortakları Haberleri

Ortakları Haberleri

Fethiye’de esnaflara kötü haber! Kredilere yeni faiz oranları..

Kooperatiflerin esnaflara sunduğu düşük faizli kredi fırsatı resmen sona erdi. Kooperatif ortakları, kredilere yeni faiz oranları uyguladı. İşte bugün kredilere gelen zamlar!

Millet İttifakı ortaklarından mahalle ziyaretleri 

Millet İttifakı ortağı Fethiye İlçe Teşkilatları, seçim çalışmaları kapsamında İncirköy, Üzümlü, Nif ve Kızılbel mahallelerinde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldiler. 

Fethiye’de, Millet İttifakı Ortakları Bayramlaştı

Millet İttifakı ortaklarından altı siyasi partinin başkan ve üyeleri geçtiğimiz gün açılan Millet İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezinde bir araya gelerek bayramlaştı.

ERASMUS ÖĞRENCİLERİ ZENTARA’DA EĞLENDİ

Fethiye Üzümlü Borsa İstanbul Anadolu Lisesinin “Creating a School Environment for Active Participation” isimli Erasmus+ KA2 projesinin Polonya, Yunanistan, Portekiz ve Romanya ortaklarının katılımlarıyla gerçekleştirdiği proje etkinliğinin son durağı Zentara Beach Kitchen oldu. Öğrenciler programın son gününde doyasıya dans ederek birbirinden lezzetli Türk yemeklerini tattılar.

ALTILI MASA KAHVALTIDA BULUŞTU

2023 Haziran Ayı’nda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir araya gelerek Altılı Masa adı altında buluşan CHP, DEVA, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi Fethiye İlçe Başkanları kahvaltıda bir araya geldiler. Altılı masa ortaklarından olan İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban buluşmaya mazeretinden dolayı katılamadı.

SEYDİKEMER’DE CUMHUR İTTİFAKI DİMDİK AYAKTA!

Seydikemer'de Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatları, düzenlenen iftar programında buluştu. İftar programında konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş ve MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç, Cumhur İttifakı'nın tüm ittifaklara karşı dimdik ayakta durduğu ve 2023 seçimlerine sağlam adımlarla hareket edecekleri mesajı verdiler.

ESENKÖY E-TWİNNİNG PROJESİNE HAZIRLANIYOR

Esenköy Şehit Cengiz Topçu Ortaokulu öğrencileri Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş topluluk olan eTwinning'de katıldıkları projelerle dikkat çekiyor. Okul son olarak İspanyol proje ortakları ile pandemi döneminde artan teknoloji kullanımı ve buna bağlı olarak azalan sosyal becerileri geliştirmesine dikkat çekmek için “Hissediyorum Öyleyse Varım” isimli proje üzerinde çalışıyor.

ÜRETTİKLERİ ORGANİK ÜRÜNLERİ FUARDA SATIYORLAR

Fethiye Halkı’nın sağlıklı beslenmesini sağlamak amacı ile ortakları tarafından ürettikleri organik ürünleri kendi paketleme tesislerinde paketleyerek satan Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Fethiye Tarım ve Seracılık Fuarı’na katıldı.

Zeytinyağının fiyatı artıyor

Fethiye ve çevresinde zeytin hasadı son hızıyla devam ediyor. Zeytinin irilerini satan üreticiler, küçük olanları ise zeytinyağı fabrikalarına götürüp sıktırıyor.

Davutoğlu Muğla’dan Cumhur İttifakı’na seslendi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il binası açılışı ve il kongresine katılmak için Muğla'ya geldi. Davutoğlu, kongrede yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Pınarın babası; “Kızım ailece yapılan planlı ve programlı bir vahşete kurban gitti”

Katlediliş şekliyle tüyleri ürperten ve Türkiye’yi yasa boğan kadın cinayetlerinden biri olan Pınar Gültekin davasında yeni bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet Başsavcılığı, Pınar’ın katili Cemal Metin Avcı'nın boşandığı eşi Eda (Karagün) Avcı, babası Selim Avcı, annesi Ayten Avcı ve iş ortakları Şükrü Gökhan Orhan'ın suç delillerini yok edip gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğuna kanaat getirerek ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesini talep etti. Pınar’ın babası Sıddık Gültekin, mahkemedeki son gelişmeyi anlattı. Acılı baba, “Bu tüm ailenin içinde olduğu bir cinayet vakasıdır. Kızım ailece yapılan planlı ve programlı bir vahşete kurban gitmiştir.” dedi.

SOGEP tarafından desteklenen Mavi Nesil Projesi hayata geçiriliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından hazırlanan Mavi Nesil Projesi (Denizcilik Ve Yatçılık Sektöründe Eğitim, Beceri ve İstihdam Edilebilirliği Geliştirme Merkezi) başarılı bulunarak hibe almaya hak kazanan projeler arasında yer almıştır. Bu kapsamda proje ortakları ve iştirakleri toplantıda bir araya geldi.

Metiner, 'Yoğunluk beklediğimizden iyiydi'

Kurban Bayramı geleneği olan kurbanın kesimden sonra kasaplarda yoğunluk yaşandı. Bayramın 2. ve 3. günlerinde yaşanan yoğunluk kasap işletmecilerinin yüzlerini güldürdü. Ada Kasapta da tecrübeli ekibi ve titiz çalışmaları ile müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Kurban bayramının yoğun olduğunu ve bu yoğunluktan memnun olduklarını vurgulayan Ada Kasap işletmesi ortaklarından Halit Metiner, “Yoğunluk beklediğimizden iyiydi. İlk başlarda bir durgunluk vardı ama son bir haftadır hiç bir şekilde durmuyoruz. Hala daha yoğunluğumuz devam etmekte” şeklinde konuştu.

Fethiye Ata Tarımsal Kooperatifi genel kurulu gerçekleştirildi

Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Olağan Genel Kurulu, Fethiye Esenköy’deki üretim merkezinde çok sayıda ortağının katılımıyla gerçekleşti. Dilek ve temennilerle tamamlanan genel kuruldan sonra misafirlere Kooperatif ortaklarının ürettiği ürünler ikram edilip, Kooperatif ortağı da olan yerel sanatçı Ferhan Dündar’ın halk ezgileri dinletisi gerçekleştirildi. Yönetim ve Denetim Kurullarının faaliyet raporlarının, 2020 yılı Dönemi Bilanço ve Gelir Gider Cetvellerinin okunması ve görüşülmesi ve ibrası gibi başlıklarla devam eden Genel Kurulda çok sayıda üye de söz hakkı alarak görüşlerini belirtti.

Marmaris’teki meslektaş şiddetine Ankara’dan kınama!

Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun Beldesi Mahallesindeki Avrupa’nın en büyük tersanesi olarak bilinen DSV Yatçılık firması ortakları arasında yargıya yansımış devam eden anlaşmazlıklar nedeniyle, 14 Haziran Pazartesi günü yaşanan kavgalı olaylar sırasında Marmaris Yapı vekil avukatı Suna Öztaşdönderen’ e saldırarak darp eden İstanbul Barosu üyesi Avukat Çağrı Göktaş’ı kınayan bir açıklama yapan Ankara Barosu, ayrıca bu şiddet davasıyla ilgili üyeleri Öztaşdönderen’in de sonuna kadar yanında olacaklarını belirtti.

Dünyaca ünlü yat firmasında hareketli saatler

Avrupa’nın en büyük tersanesi olarak nitelendirilen Muğla'nın Marmaris ilçesi Bozburun Mahallesi'ndeki DSV Yatçılık firmasında ortaklar arasında çıkan anlaşmazlık sonrası hareketli saatler yaşandı. İddiaya göre, firma ortaklarından Marmaris Yapı Şirketi, firma ortaklarından Ukraynalı işadamı Valeriy Stepanenkonu’nun odasını çilingir ile açmaya kalkınca kısa süreli arbede yaşandı. Olaya müdahale eden Jandarma ekipleri ortakları güçlükle sakinleştirdi. O anlar ise cep telefonu kameralarına yansıdı.

Cumhur İttifakı’ndan ‘Kırsal ve Kentsel Mahalle’ tepkisi

Menteşe Belediyesi’nin Mayıs Ayı Belediye Meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edilen Kırsal Mahalle Ve Kırsal Yerleşik Alan Belirleme Çalışması, Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP menteşe ilçe başkanlıkları tarafından tepkiyle karşılandı. Yapılan çalışmaya tüm mahalle muhtarlarının şiddetli bir şekilde karşı olduğunu, konuyla ilgili imza topladıklarını aktaran AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, “Sayın belediye başkanımıza bu kadar önemli bir konuda neden vatandaşlara danışmadığını sorduk. Birlikte yönetmekten anladığınız sadece düğüne ve cenazeye gitmekse bu birlikte yönetmek olmuyor.” dedi.

Cumhur İttifakı ret CHP evet dedi 

Menteşe Belediyesi Nisan Ayı Meclis toplantısı Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Menteşe Belediyesi 2020 yılı faaliyet raporuna Cumhur İttifakı ortakları olan AK Parti ve MHP’den ret, CHP’den evet kabul oyu geldi.

Öğrenciler kodlama öğreniyor

E-Twining Platformu (Avrupa Eğitim Platformu) Projesi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine kodlama eğitimi veriliyor. Fethiye’den 9, Milas’tan 2 ve Slovakya’dan 1 okulun yer aldığı platformda; çocuklara kodlamanın temellerini öğrenmeleri için problem çözme görevleri oluşturuluyor. Yapılan panoda öğrenciler, görevlere göre etkinliklerin oluşturulmasına dahil ediliyorlar. Faaliyetin yıl boyunca projedeki tüm ortakların aktif katılımı ile gerçekleştirileceği belirtildi. 

Erdoğan ve Bahçeli Seçim Tarihi İçin Anlaştı

Cumhur İttifakı'nın ortakları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli erken seçim tartışmalarını "gereksiz" bularak seçim için 2023'te mutabık kaldı.