Para Haberleri

Para Haberleri

Kızılcık Şerbeti Nilay bakın ne yaptı! Polislerin yanında uyuşturucu..

Polisin radarına takılan motosikletten indirilen Selçuk Ç.’nin üzerinde uyuşturucu çıktı. Polis arama yaparken yanlarına gelen Feyza Civelek, torbacıya “Getirdin mi malzemeyi” diye sorunca uyuşturucu alışverişi yaptığı anlaşıldı. Torbacıya dava açıldı, Civelek hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

100 bin TL’nin getirisi ne kadar? Yapı Kredi mevduat faiz oranı…

Dolar kurundaki düşüş yatırımcıyı Türk Lirasına mevduat hesaplarına yönlendirdi. Yatırımcı, Yapı Kredi 32 günlük faiz oranları ne kadar?, En yüksek 32 günlük faiz veren banka hangisi?, Yapı Kredi faizi ne kadardır?  Elinde parası olan yatırım araçlarının getirilerini takip ediyor. Mevduat faiz oranları banka banka araştırılmaya başlandı. Mevduat faizleri yüzde 56 seviyelerine dayanmışken faiz oranlarında gevşeme dikkat çekti. Peki, Mayıs ayı mevduat faiz oranları kaç? Yapı Kredi hoş geldin faizi ne kadar veriyor? Yapı Kredi 100.000 TL'ye ne kadar faiz veriyor. Mevduat faiz stopajı ne kadar? İşte Yapı Kredi mevduat faiz oranları ile ilgili detaylar...

Fethiye Babadağ Eşsiz Manzaralar ve Yamaç Paraşütü

Fethiye, Türkiye'nin güneybatısında muhteşem plajları, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle ünlü bir tatil destinasyonu olarak bilinir. Bu bölgenin en gözde cazibe merkezlerinden biri ise Babadağ'dır. Babadağ, sadece muhteşem manzaraları ve temiz havası ile değil, aynı zamanda sunduğu çeşitli aktivitelerle de tatilcilerin ve macera severlerin ilgisini çekmektedir. Babadağ nerde? Babadağ'a nasıl gidilir? Babadağ Teleferik Nerededir? Babadağ yamaç paraşütü nasıl yapılır? Sorularının cevabı sizlerle?

Fethiye Yerel Seçime Hazır

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 31 Mart yerel seçimlere 1 gün kala oylarını kullanılacağı okullara sandıklar kuruldu. Sınıflara paravan kurulurken, seçmenlerin oylarını kullanılacağı sandıklar ve oy kabinleri de sınıflara yerleştirildi.

Karaca: Ölüdeniz Trafiğine Çözüm Projemiz Hazır

31 Mart yerel seçim çalışmalarını yaptığı ziyaretlerle sürdüren Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Ölüdeniz’deki paraşüt kaptanları, Ovacık’ta faaliyet gösteren esnaf ve yurttaşlarla biraraya geldi.

Akdenizli, Seydiler Ve Ortaköylü Vatandaşlarla Buluştu

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları kapsamında Seydiler ve Ortaköy Mahallesi’nde vatandaşlar ile buluştu. Vatandaşların taleplerini dinleyen Akdenizli, Seydiler’de İmar sorunu önümüzdeki 5 yıllık süreçte çözeceklerini kaydetti. Ortaköy’de vatandaşların su faturasının yüksekliğinden yakınması üzerine Akdenizli; “31 Mart’ta inşallah Muğla Büyükşehir’i AK Parti Belediyeciliği buluşturursak, suyun fiyatlarını aşağıya indireceğimizin, Bodrum’la aynı paraya su içmeyeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Operasyonda 45 kişiye 289 bin TL idari para cezası kesildi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren İnşaat Müteahhitleri ve Ustaları Derneğine jandarma tarafından yapılan operasyonda kumar oynayan 45 kişiye 289 bin TL idari para cezası kesildi.

İl Başkanı Akarfırat’tan Basın Açıklaması

31 Mart yerel seçimleri öncesinde hareketli günler geçiren MHP’de İl Başkanı Oğuz Akarfırat yazılı bir basın açıklaması yaparak merak edilen birçok konuya açıklık getirdi.

Göcek Tüneli’nin Ücretsiz Olma Hayali 2027’ye Kaldı

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatına yaptığı ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Göcek Tüneli’nin 2027 yılından önce ücretsiz olma ihtimali var mı?” sorusunu cevaplandıran Ayaydın, “Tünel özel bir şirkete ait olduğu için böyle bir şey deme imkanımız yok. Parasıyla yapmış. Dolayısıyla “Bu fiyatı düşüreceksin’’ deme hakkına sahip değiliz. Şirket sahibi ile görüşüp, halkımızın memnun olacağı noktaya inşallah getiririz” dedi.

Başkan Gürün, “Muğla’nın Her Kuruşuna Sahip Çıktık”

Muğla Büyükşehir Belediyesi araç filosuna katılan 297 Milyon 367 Bin TL değerindeki 109 araç için tanıtım töreni düzenledi. Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, görev süresi boyunca mali yapıya çok önem verdiğini ve her kuruşun hesabını yaparak çalıştıklarını söyledi.

Başkan Çıralı: “Cumhuriyetin 100. Yılında, 200 bin uçuş rekoru kırıldı”

Babadağ, 2023 yılında yeni bir yamaç paraşütü uçuş rekoruna ev sahipliği yaptı. 2022 yılındaki 198 bin 724 olan yamaç paraşütü uçuş sayısı, 2023 yılında artarak tüm zamanların uçuş rekoruna ulaştı. Babadağ’dan eşsiz Ölüdeniz manzarası eşliğinde 2023 yılında toplam 233 bin 314 uçuş gerçekleştirildi.

FTSO'dan 'Finansal yatırım araçları ve bunlara yatırım yapma' eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından organize edilen ‘Finansal Para Yatırım Araçları ve Bunlara Yatırım Yapma Yöntemleri Eğitimi’ yoğun katılımla gerçekleşti. Prof. Dr. Yusuf Kaderli ve Doç. Dr. Ali Petek’in konuşmacı olarak katıldığı eğitimde finansal yatırım araçlarının kullanımı ve yatırım yapma konularında detaylı bilgiler verildi.

FTSO'da finansal okuryazarlık alanında eğitim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gerçekleştirilen ‘Yatırım Fırsatlarının Değerlendirilmesi, Paranın Yönetimi ve Finansal Yönetim Eğitimi’nde döviz mevduat hesaplamaları, bilanço analizi, likidite, sermaye yapısı, karlılık ve değer analizi konuları başta olmak üzere, finansal okuryazarlık alanında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

Başkan Akdenizli: “Annem, Benim İlk Öğretmenim”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla annesi Neriman Akdenizli ve eşi Sema Akdenizli’ye sürpriz yaparak Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Fethiye’de odun ve kömür satışları arttı

Ülke genelinde havaların soğuması ve kış mevsiminin yüzünü göstermesiyle beraber vatandaşlar kış hazırlıkları yaparak kömür ve odun almaya başladı. 27 yıldır kömür ve odun satışı yapan Uludağ Odun Kömür şirket sahibi Soner Uludağ, Fethiye’de havaların soğumasıyla birlikte kömür ve odun satışlarında hareketlilik olduğunu söyledi.

Başkan Karaca, Ölüdeniz manzarasının tadını çıkardı

23. Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali muhteşem etkinlikler ve konserlerin ardından sona erdi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise Babadağ’dan paraşütle atlayarak muhteşem Ölüdeniz manzarasının tadını çıkardı.

“Emekli kira mı versin, toplu taşımaya mı para versin?”

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1’i ile 4’ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını açıkladı. Bu karar henüz yasallaşmasa da kulaktan kulağa yayılmaya devam ediyor. Fethiye’de yaşayan emekliler, bu kararı beğenmediklerini dile getiriyor.

“Balık fiyatları dövize göre ucuz”

Her geçen gün artan fiyatlar, deniz ürünlerine de yansımış durumda. Fiyatların Türk parası cinsinden pahalı ancak Dolar veya Euro cinsinden ucuz olduğunu söyleyen balıkçı esnafı Muhammet Bey, FRT TV’ye konuştu.

Bu atlayış çok beğenildi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye 2023) Fethiye-Babadağ Etabı renkli görüntülere sahne oluyor.

Kaymakam Ertaş, “Fethiye’nin tanıtımı açısından harika bir organizasyon”

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda açıklamada bulundu.

Önder, “Savaşa başka ülkeler dâhil olduğu durumda döviz yükselmesi yaşanabilir”

Küresel piyasalarda savaş endişesi Küresel piyasalarda savaş etkisi hissediliyor. Petrol fiyatı bir anda yüzde 4 yükseldi, dünyada altın ve dolar da değerlendi. Bu arada İsrail, para birimindeki düşüşü önlemek için 30 milyar dolarlık döviz satış programı açıkladı. Türkiye ve Uluslararası piyasalarda yatırımcı ve ekonomist Yunus Önder, yaşanan bu durumu FRT TV aracılığıyla değerlendirdi.

Demokrasinin Vazgeçilmezi Yerel Medya Tarihin En Büyük Ekonomik Krizini Yaşıyor

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yazılı bir açıklama yaparak basın sektöründe yaşanan ağır ekonomik sorunlarına dikkat çekti. 

Pazarcı esnafı Mevlid Kandilini unutmadı

Salı pazarı esnafı Mevlid Kandili’nde irmik helvası yaparak ikramda bulundu.

Hava Oyunları’na Geri Sayım Sürüyor

18 – 22 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek 23. Ölüdeniz Hava Oyunları için geri sayım sürüyor.

Milletvekili Otgöz, ‘Bu CHP, Atatürk’ün Kemiklerini Sızlatıyor’

“Atatürk’ün Partisi olduğunu söyleyen CHP’nin bir milletvekili, Türk Milleti’nin gözbebeği olan Silahlı Kuvvetleri’mize dil uzatmış ve ağır ithamlarda bulunmuştur. HDP de bir açıklama yaparak bu milletvekiline sahip çıkmıştır. Dünyanın en şerefli, en mert ordusu olan TSK’yı suçlayan bu milletvekilini ihraç etmeyerek,  adeta bunu kabullenen CHP,  seçimlerde halkımızdan gereken cevabı alacaktır.”

Öğrenciler için Kahvaltı ve Yemek Talep Ettiler

Veli Der ve Öğrenci Veli Derneği, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaparak Mili Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere kahvaltı, su ve öğle yemeği verilmesini talep etti.

Başkan Akdenizli, Vatandaşların Taleplerini Dinledi

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Eşen Mahallesi’nde vatandaşlarla birlikte toplantı yaparak talepleri dinledi, Belediyenin proje ve yatırımlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Giyim pazarına yabancı turist akını

Fethiye salı pazarında yabancı turistlerin alış veriş yapmasıyla yoğunluk yaşanıyor. Turistler daha çok giyim pazarında alışveriş yaparak, pazar esnafına can suyu oluyor.

Büyükşehir 2 bin 912 Yeni Durak Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi İl genelinde bugüne kadar vatandaşlara daha geniş bir alanda ulaşım hizmeti sağlayabilmek için 2 bin 912 yeni durak yaparak hizmete sundu. 

Akbük Koyu'nda 2 ton çöp topladı

Menteşe Belediyesi ekipleri Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte Akbük koyunda temizlik çalışması yaparak toplam 2 ton çöp topladılar.