Ruhsat Haberleri

Ruhsat Haberleri

Saatcı: 1500 Kişilik Nikah Ve Düğün Salonu Yapacağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 2019’da inşaat ruhsatı alınan fakat sonrasında rafa kaldırılan Nikah ve Düğün Salonu’nu kapsamını artırarak Fethiye’ye kazandıracaklarını açıkladı.

Çimento Fabrikasının Yapı Ruhsatı İptal Edildi

Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan ilçesine bağlı Deştin Mahallesi arasında yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı yöre halkının açtığı davada fabrikaya verilen ÇED kararının iptal edilmesinin ardından Menteşe Belediyesi’nce Çimento Fabrikasının Yapı Ruhsatı iptal edildi. 

KAÇAK YAPILARA BETON DÖKÜMÜNE İZİN YOK

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak yapılarla mücadele kapsamında, ilçede faaliyet gösteren beton döküm firmalarına “ruhsatsız yapılara beton dökülmemesi” yönünde resmi yazı gönderildi.

RUHSATSIZ TABANCA VE UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmada, ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu ele geçirildi.

RUHSATSIZ İNŞA EDİLEN YAPI YIKILIYOR

Fethiye’nin Kayaköy Mahallesinde tapunun 256 ada 1ve 4 parsel sayılı taşınmazlar üzerinde ruhsatsız olarak inşa edilen yapılar yıkılıyor. 

SİLAHLA OYNAYAN HASTANE ÇALIŞANI, ARKADAŞINI VURDU

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Devlet Hastanesi'nde ruhsatsız silahla hastaneye gelen personel, sıkışan mermiyi çıkarmaya çalıştığı sırada, hastane personeli olan arkadaşını vurdu.

RUHSATSIZ YAPILARA GEÇİCİ SU VE ELEKTRİK ABONELİĞİ

Ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olan ya da hiç ruhsat alınmamış yapılara, yol, elektrik, su, telefon, kanalizasyon, doğal gaz gibi alt yapı hizmetlerinden birinin veya birkaçının götürüldüğünün belgelenmesi halinde elektrik ve su aboneliği yapılabilmesine imkân tanındı.

MİLLETVEKİLİ ERGUN’DAN GÜNDEM ANALİZİ

İyi Parti Yerel Yönetimler Başkanı Ve Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun FRT TV'de yayınlanan Gündem Analiz Programı'na konuk oldu. Programda Necati Kanbur'un sorularını yanıtlayan Ergun güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesinin önemini, maden arama ruhsatı verilmesi, orman yangınları, Rusya Ukrayna savaşı ve ekonomi yönetimi ile ilgili konular hakkında görüşlerini ifade etti.

SON MURACAT TARİHİ 28 TEMMUZ

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Derneği Başkanı Muhammet Kökten bakanlık ruhsatı için Turizm Danışma Bürosu’na başvurdu. Kökten, son başvurunun 28 Temmuz olduğunu belirterek herkesin müracaat etmesi gerektiğini belirtti.

Milletvekili Gökcan: Önce ruhsati veriyorlar, bakanliğin yazisi arkadan geliyor!!!

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan TBMM Basın Odası’nda basın toplantısı düzenledi…

Menteşe’de imar planı ve inşaat ruhsatı sıkıntısı

MUTSO 6. Meslek Komitesi Ve TMMOB Muğla Temsilcilerinden Oluşan Komisyon Menteşe Belediyesi İle Toplantı Gerçekleştirdi

MILLETVEKILI GÖKCAN: MEKTUP DA DOĞRU, ADRES DE DOĞRU… O ADRES DE CHP MENTEŞE BELEDIYESIDIR

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, TBMM Genel Kurulu’nda Gündem Dışı söz alarak, çimento fabrikası kurulması için Menteşe Belediyesi’nce ruhsat verilmesini eleştirdi.

Sahte Ruhsata 3 Tutuklama

Geçtiğimiz Perşembe günü aralarında Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürülüğü'nde Ruhsat İşleri Amiri olarak görev yapan A.A ve İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli A.S'nin de bulunduğu toplam 22 kişiye yönelik yapılan sahte ruhsat operasyonunda 3 tutuklama kararı çıktı.

Sahte Ruhsata Operasyon

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görevli bazı personellere yönelik olarak, Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce yapılan tespitlerden sonra Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın talimatı ile savcılığa intikal eden sahte ruhsat iddialarına yönelik olarak operasyon yapıldı. Yapılan operasyonun ardından iddialara yönelik araştırma ve incelemeler devam ediyor.

Belgesi Olmayanın Ruhsatı İptal Edilecek

2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu kapsamında yapılan değişiklikler sonrası konaklama tesisleri ile konaklama içermeyen müstakil plaj işletmelerinin turizm işletmesi belgesi alması zorunlu hale getirildi. İlçe Turizm Müdürü Saffet Dündar, “Turizm işletme belgelerinin bir yıl içerisinde alınmış olmasının gerektiğini belirterek, “Bu takip sürecini kaçırdığımız anda şartlarımız biraz daha ağırlaşmış olacak” dedi.

Seydikemer’e ‘Dünya Engelliler Köyü’ Kurulacak

Fethiye İşitme Engelliler Derneği tarafından Seydikemer’in Eşen Mahallesine ‘Dünya Engelliler Köyü’ kurulacak. Bir yandan engelli bireylerin rehabilitesini sağlayacak bir yanda da engelli ailelerin tatil yapmasına olanak sağlayacak projenin ruhsatı Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan tarafından teslim edildi.

Başkan Otgöz; “Sivil toplum örgütlerinin öncelikleri belediyede her zaman vardır”

Seydikemer’de, Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Hizmet Binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Belediye olarak her zaman Sivil Toplum Örgütlerinin yanında olduklarını belirterek; “Sivil Toplum Örgütlerinin öncelikleri belediyede her zaman vardır. Kısa zamanda projenin ruhsatını verdik. İnşaatına başlandı Seydikemer’e hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Canözü, “Şehir içerisine imar bekliyoruz”

Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikle tarımsal amaçlı yapıların kapsamına ‘bağ evi' de dahil edildi. Böylelikle evler için ruhsat zorunluluğu kaldırıldı. Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, “Köy yerlerinde ki çıkan bu yasayı olumlu buluyoruz. Ancak şehir içerisinde de kesinlikle imar planlarının uygulanmasını bekliyoruz” dedi.

Fethiye jandarmadan nokta operasyon

Muğla’nın Fethiye İlçesinde şahısların ikametlerinde uyuşturucu madde ve ruhsatsız silah bulundurdukları ihbarı üzerine harekete geçen Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları başarılı operasyon sonucunda 5 kişiyi gözaltına aldı.

Ülke genelinde 'Tefecilik-2' operasyonu: Muğla’da 6 gözaltı

EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca ülke genelinde düzenlenen "Tefecilik-2" operasyonu kapsamında Muğla’da 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda alım-satım sözleşmesi, senet, araç satış sözleşmesi, tapu ve 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Kılıçdaroğlu’nun koruma polislerine rüşvet gözaltısı

Muğla'da faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonu sahibinden, iptal edilen ruhsatı yeniden çıkarmak vaadiyle rüşvet aldığı öne sürülen 6 şüpheliden 5'i yakalandı. Şüpheliler arasında bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 2 koruma polisi, "rüşvet" iddiasıyla açığa alındı.

Muğla Narko’dan uyuşturucu operasyonları

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve bağlı Grup Amirlikleri tarafından Muğla’da yapılan 41 ayrı yakalamada; 121,73 gr. esrar, 44,39 gr. metamfetamin, 45,93 gr. bonzai, 4,6 gr. skunk, 3 adet extasy hap, 0,28 gr. kokain, 44 adet sentetik ecza, 7 parça A4 kâğıdına emdirilmiş sentetik kannabinoid, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 10 adet fişek ele geçirildiği öğrenildi.

Suikast silahıyla yakalandılar

Milas ilçesinde polis ekiplerince bir araçta suikast silahı ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Zabıta ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki şantiyelerde denetimlerine aralıksız devam ediyor.  

STK’lar ile toplantılar gerçekleştirildi

İnşaat Taahhüt vb. sektörleri bünyesinde barındıran MUTSO 6’ncı Meslek Komitesi, imar planları, inşaat ruhsatlarının verilme süreçleri ve kentsel dönüşüm konusunda yaşanan sorunlar kapsamında STK’lar ile toplantılar gerçekleştirdi. 

6.Meslek Komitesi MUTSO bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor

İnşaat Taahhüt vb. sektörleri bünyesinde barındıran MUTSO 6’ncı Meslek Komitesi, imar planları, inşaat ruhsatlarının verilme süreçleri ve kentsel dönüşüm konusunda yaşanan süreçleri değerlendirdi. Yaşanan sorunlara ilişkin bir rapor hazırlamayı planlayan komite, alanlarında yetkili isimlerle görüşmelerini sürdürüyor.

9 Haziran 2020’den önce alınan ruhsatlar için yeniden başvuru yapılacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliği yaptığı toplantıda İkinci el motorlu kara taşıtı alım satım faaliyetinde bulunan firmalar, zorunlu olan ‘Yetki Belgesi’ ve gerekli işyeri ruhsatı konularında bilgilendirildi. Toplantıda, 9 Haziran 2020 tarihinden önce alınan işyeri çalışma ruhsatlarının yeni yönetmeliğe göre tekrar çıkartılmasının gerekliliği vurgulandı.

Toptan ve perakende gıda ticareti grubu sektör sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 10 Nolu Toptan ve Perakende Gıda Ticareti Grubu, video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Üyelerin tek tek söz aldığı toplantıda sayıları hızla artan mağaza ve süper marketlerin konut alanlarında ruhsatlandırılmaması ile ilgili girişimler yapılmasını isteyen meslek grubu üyeleri, market ve bakkalların saat 10.00 olan açılış saatlerinin ise 08.00’e çekilmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Karaca, “Zincir mağazalar kısıtlandırılmalı”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yerel esnafına sahip çık kampanyasında gündeme gelen zincir mağazalara verilen ruhsatlardan, belediyenin sorumlu olmadığını belirtti. Başkan Karaca, “Yasal alt yapısını hazırlayan herkese mecbur olarak ruhsat vermek zorundayız. İktidarın bu konuyla ilgili bir çalışma yapmasını istiyoruz” dedi.

Fethiye’de 5 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi!

Muğla’da emniyet tarafından düzenlenen operasyonda, Fethiye’de 5 bin litre kaçak akaryakıt, Marmaris’te 1869 gümrük kaçağı kol saati, olmak üzere 44 tarihi eser niteliğindeki sikke ve obje, dedektör, 311 mermi, ruhsatsız tabanca ve 27 senet ele geçirildi. Gözaltına alınan 6 kişiden 1’i tutuklandı.