Sağlık Bakanı Haberleri

Sağlık Bakanı Haberleri

Milletvekili Otgöz, Bakan Koca'dan müjdelerle döndü

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü.

Türkiye’de Eris Varyantı Görüldü!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19’un Omicron varyantının bir alt türü olan Eris varyantının Türkiye’de 9 kişide görüldüğünü açıkladı. 

Seydikemer Devlet Hastanesi’ne 162 sağlik personelinin atamasi yapıldı

Seydikemer Devlet Hastanesi’ne ihtiyaç duyulan 162 sağlik personelinin atamasi yapıldı. AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ilettikleri Seydikemer Devlet Hastanesi’nin sağlık personeli açığının giderildiğini açıkladı.

Milletvekili Otgöz’den Müjde

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; hayırlı olsun ziyaretinde bulundukları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sağlık yatırımlarına ilişkin dosya vermişti. Sağlık Bakanı ile Muğla’ya yapılması planlanan yatırımları görüştüklerini belirten Milletvekili Otgöz, taleplerin karşılanmaya  başladığını açıkladı. AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Seydikemer Hastanesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Binali Yıldırım kalp krizi geçirdi

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın kalp krizi geçirip anjiyo oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yıldırım’ın önemli bir sağlık sorununun olmadığını belirtti.

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi Şehir Hastanesi Konsepti Haline Getirilecek

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yakup Otgöz ve Kadem Mete’den Bakanlıklara ziyaretler… Milletvekilleri Otgöz ve Mete; TBMM Genel Kurul çalışmalarına verilen aralarda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş,  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile makamlarında görüştü.

BAKAN KOCA, 261’İNCİ SAATTE ENKAZDAN ÇIKARILAN MUSTAFA’NIN TELEFON GÖRÜŞMESİ ANINI PAYLAŞTI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da bir özel hastanenin enkazından depremin 261’inci saatinde çıkarılan Mustafa Avcı’nın yakını ile telefon görüşmesi yaptığı anın görüntüsünü paylaştı.

CHP’Lİ ALBAN’DAN HEKİMLERE VE SAĞLIK EMEKÇİLERİNE DESTEK

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nün iş bırakma eylemlerine katılan 400 hekim, ebe ve hemşire hakkında disiplin soruşturması başlatılmasına tepki gösterdi. Alban, “Hekimler ve sağlık personelimiz anayasadan kaynaklı sendikal haklarını kullanmışlardır. Sendika Özgürlüğü ve Örgütlenme Hakkının korunmasına ilişkin yasal düzenlemeyi ihlal eden bu soruşturma işlemi kanuna aykırıdır. Kimse hekimler üzerinde siyasi baskı kurmaya çalışmasın” dedi.

GİRGİN RAPORLU HASTALARIN İLAÇ ÇİLESİNİ MECLİS’E TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, kronik hastalığı olup raporlu ilaç kullananların mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı.

GİRGİN HEMŞİRE ATAMALARINDAKİ MAĞDURİYETİ MECLİSE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, hemşire atamalarındaki mağduriyeti Meclis’e taşıdı.

GİRGİN ÜNİVERSİTELİ GENÇ ÖLÜMLERİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle genç ölümlerini TBMM gündemine taşıdı.

TOPLU TAŞIMADA MASKE KURALI YAKINDA KALKIYOR

22 Mayıs itibariyle vaka sayısının 1000’in altına düşmesiyle Twitter hesabından açıklama yapan Fahrettin Koca: ”Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!” dedi.

GİRGİN KÖYCEĞİZ ORTACA DALAMAN’DAKİ DOKTOR EKSİĞİ SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, Köyceğiz - Ortaca - Dalaman ilçelerinde yaşayan vatandaşların hastanelerdeki doktor, personel, ekipman eksikliklerinin giderilmesi talebini gündeme getirdi.

Bir süre daha maske takmaya devam edeceğim

2 Mart tarihi itibariyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada ‘’Artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz. Kapalı yerlerde de havalandırma iyiyse maske şartı kalktı." dedi. Açıklama sonucunda maskelerini çıkartan vatandaşlar olsa da tedbir amaçlı takmaya devam edenlerin sayısı da bir hayli fazla.

Maske zorunluluğu kaldırıldı

Maske yasağı kaldırıldı mı, sorusu 2 Mart itibarıyla gündeme geldi. Sağlık Bakanı Koca'nın maske yasağı için Bilim Kurulu Toplantısı'nı işaret etmesinin ardından maske yasağı ile ilgili son dakika açıklamalarına gözler çevrildi. Bakan Koca son açıklamasında, "Bundan sonra artık açık alanda maske yok," dedi.

Girgin; “İktidar kanser hastalarımızın sesini niye duymuyor?”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Tarama (Pet-CT Nükleer Tıp) ve Kanser Tedavi Ünitesi (Radyasyon Onkolojisi MR-Linac) ne zaman tam kapasiteyle hizmete girecektir?” diye sordu.

2 Doz aşı yaptıran iller arasında Muğla’da var

Sağlık Bakanlığı’nın 21 Şubat verilerine göre son 24 saatte 461 bin 513 covid-19 testi yapıldı. 85 bin 26 kişinin testi pozitif çıktı. Vefat eden kişi sayısı 268, iyileşen vaka sayısı ise 94 bin 402 oldu.

Muğla’da vaka sayıları artıyor

Sağlık Bakanlığı’nın 29 Ocak-4 Şubat verilerine göre, her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısı Muğla’da 962,86 oldu.

Muğla’da vaka sayısında artış var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18-24 Aralık tarihleri arasında illere göre Covid-19 vaka sayılarını açıkladı.

Muğla’da Vaka Sayısı 57,96

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4-10 Aralık tarihleri arasında illere göre Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Buna göre Muğla; 57,96 oranıyla vaka sayısı azalan iller arasında yer aldı.

Muğla’da Vaka Sayısı 58,35

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından 27 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında illere göre Covid-19 vaka sayılarının güncellendiği haritayı paylaştı. Muğla’da haftalık vaka sayısı 100 bin kişi de 58,35 olarak açıklandı.

3. doz Biontech’e karar çıktı

2. doz Biontech aşısı yaptıranlara, hatırlatma dozunun yapılması bugünden itibaren başlıyor.

Orman yangılarında can kaybı 9'a çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muğla'daki orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı. Koca, ''Bölgedeki felakette 1 can kaybımız oldu'' dedi. Çıkan orman yangınları sonucu toplam can kaybı 9'a yükseldi.

Bakan Koca, 'Aşılamada ilk sırada Muğla var'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 51 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 19 bin 761’de yeni vakanın olduğunu açıkladı.

500 Yataklı Yeni Hastane Projesinde ilk adım

AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret ettiler.

Bakan Koca açıkladı: Muğla aşılamada en yüksek 7. il

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, birinci doz aşılamada en yüksek orana sahip 10 ili açıkladı.

Aşılama yaş sınırı 25’e indi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı randevularında yaş sınırının 25’e indiğini açıkladı.

Aşılamada yaş 30'a indi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarından itibaren 30 yaş üzeri kişilerin aşı randevularını alabileceklerini söyledi.

Muğla'nın haftalık vaka sayısı oranı 33,37'ye düştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre her 100 bin kişide haftalık vaka sayısını açıkladı. Muğla’nın bu hafta ki vaka sayısı 33, 37 oranına düştü.

Aşıda 40 yaş üstüne randevu başladı

Covid-19 aşısı için 40 yaş ve üstü vatandaşlara randevu verilmeye başlandı. Sağlık Bakanı Koca, duyuruyu sosyal medya hesabından yaptı, "Bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz" bilgisini paylaştı.