Tarama Haberleri

Tarama Haberleri

Başkan Adayı Kökten, KETEM’e Ziyarette Bulundu

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, beraberindeki heyetle birlikte Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) görevlilerine ziyarette bulundu.

“KRONİK HASTALIK TARAMA VE İZLEMLERİ”

Dünyada en sık görülen, en fazla ölüme ve engelliliğe neden olan bulaşıcı olmayan hastalıklara (kalp ve damar hastalıkları, kanserler, diyabet ve kronik hava yolu hastalıkları) bağlı erken ölümlerin (70 yaş altı ölümler) 2025 yılına kadar % azaltılması ülkemizin bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili temel hedefidir.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI

Menteşe Belediyesi tarafından pazar yerinde bulunan Sağlık İşleri Müdürlüğü önünde kurulan stantta halka ücretsiz sağlık taraması yapılıyor.

Girgin; “İktidar kanser hastalarımızın sesini niye duymuyor?”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Tarama (Pet-CT Nükleer Tıp) ve Kanser Tedavi Ünitesi (Radyasyon Onkolojisi MR-Linac) ne zaman tam kapasiteyle hizmete girecektir?” diye sordu.

Girgin kanser tarama cihazını sordu

Sağlık Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde CHP Muğla Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin sağlık emekçilerinin sorunları ile Muğla’daki hekim istifaları ve hastanelerin eksikliklerini dile getirdi.Girgin Muğla’ya tahsis edildiği söylenen kanser tarama cihazının akıbetini de sordu.

Belediyeden ücretsiz şeker taraması

Dünya Diyabet Günü’nde diyabet hastalığına dikkat çekmek amacı ile Fethiye Belediyesi tarafından ücretsiz şeker taraması yaptı.

Kaybolan şahsı AKUT Fethiye Ekibi kurtardı 

AKUT Fethiye Ekibi, gece saatlerinde Seydikemer’e bağlı Gerişburnu Mahallesi’nde 47 yaşındaki Hatice Özkan’ın kaybolduğu bilgisini aldı. Seydikemer İlçe Emniyet Müdürlüğü, UMKE ve MAG gönüllülerinin de katılımı ile gerçekleştirilen arama tarama faaliyeti sonrasında; öğle saatlerinde Hatice Özkan’a ulaşıldığı belirtildi. 

Bozçelik, ihtiyaç duyulan hizmeti adresinde sunmayı amaçlıyoruz

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik ve beraberindeki heyet Roman vatandaşların yoğun yaşadığı mahallelerde incelemelerde bulundu.

Türkiye’de sporun altyapısı oluşturuluyor

Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi kapsamında öğrencilerin son ölçümleri yapılmaya başlandı. 

Büyükşehir 5 Bin 883 Kilometre Yol Çizgi Çalışması Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sürdürdüğü yatay ve düşey işaretleme çalışmalarında bugüne kadar 8 Bin 921 noktada Yavaşlama Uyarı Çizgileri, Yaya Geçidi, Refüj Başı Ofset Tarama çalışması ile 5 Bin 883 kilometre yol çizgi çalışması yaptı. 

Muğla’ya Giriş ve Çıkışlarda Koronavirüs Tedbirleri Arttırıldı

Muğla’da Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında il giriş ve çıkışlarında oluşturulan kontrol noktalarında özel araçlarıyla seyahat eden sürücü ile yolcular sağlık taramasından geçiriliyor.

Ortaca Belediyesi'nde Sağlık Taraması Yapıldı

Ortaca Belediyesi çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası kapsamında, alanında uzman hekimler tarafından sağlık taraması yapıldı.