Tatlı Haberleri

Tatlı Haberleri

Bayram için ev yapımı baklavalar satışta

Bayramın vazgeçilmez tatlılarından biri olan baklava, özel günlerde sofraları süsleyen lezzetli bir seçenek. Ev yapımı baklava yapan ve pazarda satışını gerçekleştiren Sadike Hanım ise ilgiden memnun.

Baklavanın kilosu da tanesi de cep yakıyor! Güncel baklava fiyatları..

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve sofraları şenlendiren baklava da son zamlardan nasibini aldı. İçindeki malzemelerin fiyatının artmasıyla baklavanın da fiyatı yükseldiği için esnaflar çareyi çok ilginç bir yöntemde buldu. Bütçesi yeterli olmayanların da baklava tüketebilmesi için baklavalar tek tek de satılmaya başlandı. Baklavanın kilosu ne kadar? Tanesi ne kadar? Haberimizde derledik.

Gaziantepli Tatlı Ustası Koç, “Baklava Konusunda Fethiye’de 1 Numarayız”

Gaziantep'in geleneksel lezzetleri arasında özel bir yere sahip olan baklava, asırlardır sofralarda şenleniyor. Mesleğe çocukluk yıllarında başlayan Gaziantepli Adem Aydın, 4 yıl önce Karaçulha Mahallesi Atatürk Bulvarı Zincirlikavak Mevkii No:40’ta Anteplioğlu Tatlı Dünyası’nı açtı ve kendine has lezzeti müşterilere sunuyor.

Başkan Akdenizli, 'Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz'

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, 2024 yılının tüm insanlığa ve ülkemize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni etti.

Bayramların olmazsa olmazı tatlılar için yoğun mesai

Ramazan ayı içerisinde yoğun bir mesai harcayan tatlıcılarda bayrama sayılı günler kala yoğunluk arttı.

 İftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı faydalarıyla da dikkat çekiyor

11 ayın sultanı Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezi ve Osmanlı saray mutfağında da yeri olan güllaç lezzeti ile damakları şenlendiriyor. Ramazan ayında en çok tercih edilen güllacın aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarından, bağışıklığın güçlendirilmesine kadar birçok faydası da bulunuyor.

İBRAHİM TATLISES, BODRUM'DA GEÇİRDİĞİ TRAFİK KAZASINDA ARAÇTA SIKIŞTI

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, Bodrum'da trafik kazası geçirdi. Araçta sıkıştığı öğrenilen Tatlıses'i kurtarmak için bölgeye çok sayıda ekip gönderildi.

Beşiktaşlılardan Fethiye’nin Sultanlarına tatlı ikramı

Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Voleybol Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden Fethiye Bahçeşehir Spor Kulübü’nün antrenmanını ziyaret etti.

MUTSO’dan dilimi 5 bin liralık Muğla Saraylısı açıklaması

Muğla'nın Menteşe ilçesinde tanıtım amacıyla altın kaplamalı şekilde yapılan sembolik "Muğla Saraylısı" tatlısının dilimi 5 bin liradan satıldı. Tatlının ilk dilimi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) satın aldı. Altın Kaplı Muğla Saraylısı'nın bir diliminin 5 bin liradan satın alınması kamuoyunda tepki toplamıştı. Konuyla ilgili MUTSO açıklama yaptı.

Bu tatlının bir dilimi 5 bin lira

Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen Mutfak Kültürü Atölyesi ve Saburhane Semt Pazarı kapılarını açtı. Etkinlikte yapılan bir tatlı çeşidi olan "Altın Kaplı Muğla Saraylısı"nın 1 dilimi, 5 Bin liradan satıldı.

Dalaman'da tatlı patatese ilgi büyük oldu

Dalaman İlçesi Şerefler Mahallesi Kırcagedre Mahallesinde Cemile ve İsmail Önder çiftini tarlasında tatlı patates ve kışlık sebze tarla günü gerçekleştirildi.

Fethiye’de Bayram Öncesi Tatlı Yoğunluğu

Fethiye’de Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte tatlı imalathaneleri yoğun mesai harcamaya başladı.

Tatlıköy Durağı 2. şubesiyle hizmet vermeye devam ediyor

Yıllardır bir birinden lezzetli ürünleri ile Fethiye halkına hizmet veren Tatlıköy Durağı bünyesine bir şube daha ekledi. Tatlıköy Durağı geniş ürün yelpazesiyle ürünlerini halkın beğenisine sunuyor. Üretimde önceliğin günlük üretim, hijyen ve sağlıklı ürünler üretmeye dikkat ettiklerini vurgulayan İşletme sahibi Muharrem Canözü, “Üretimde öncelikle günlük üretim yapmaya temizliğe hijyene sağlıklı ürünler üretmeye dikkat ediyoruz doğal olarak bu da başarıyı getiriyor” dedi.

Oruç sonrası beslenmeye dikkat!

Pandemi süreci ve kapanma dönemi sebebi ile bir bayram geleneği olan aile ve akraba ziyaretlerinin yapılamayacağı, Ramazan Bayramında oruçtan çıkılırken kontrolsüz tatlı tüketimi ya da aşırı beslenme hareketsizlik sebebiyle daha tehlikeli bir hal alacak. Beslenme ve diyet uzmanı Yasemin Çakır, “hareketsiz kaldığımız bir döneme denk gelen Ramazan Bayramında kontrolsüz beslenme ve aşırı tatlı tüketimine her zaman olduğundan daha fazla özen göstermeliyiz. Bayramda bedeninizi tatlı yiyerek yormayın” dedi.

Bayram tatlıları hazır

Ramazan bayramının vazgeçilmez unsurlarından birisi de şüphesiz bayram tatlıları… Fethiye'de 30 yıllık tecrübesi ile halka hizmet sunan Saliha Sultan Pastaneleri, bu Ramazan Bayramı'nda da ağızları tatlandırıyor.

Fethiyespor'un tatlı rüyası sona erdi

ING Basketbol Süper Ligi'nde kümede kalma mücadelesini son haftaya taşıyan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, ligin son maçında deplasmanda HDI Sigorta Afyon Belediyespor’u 83 – 93 yenmesine rağmen, Aliağa Petkim'in de deplasmanda Bahçeşehir’i son çeyrekteki müthiş performansıyla yenmesi üzerine Türkiye Basketbol Ligi’ne düşen ikinci takım oldu. ING Basketbol Süper Ligi'nden haftalar önce düşen ilk takım, arkasında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteği bulunan Ankara ekibi Ormanspor olmuştu.

Soğuk baklava büyük ilgi görüyor 

Türkiye’nin önde gelen markaları arasında yer alan ve meşhur Maraş dondurması ile birbirinden güzel tatlı çeşitlerini dünyaya tanıtan MADO; pandemi döneminde Fethiye’de de faaliyetlerini paket servis ve gel al hizmeti ile aralıksız sürdürüyor. 

Bodrum’da zabıta ekipleri denetimlerini artırdı

Bodrum'da zabıta ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla ekmek üretimi yapan fırınlar ile, pasta ve tatlı imalathanelerine yönelik denetimlerini arttırdı.  

İşte mahkeme dosyasına giren Semra’nın çantası

Tatile gittiği Fethiye'de Kelebekler Vadisi'ndeki kayalıklardan eşi tarafından aşağıya itilerek öldürüldüğü iddia edilen 7 aylık hamile Semra Aysal'ın katil zanlısı Hakan Aysal, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkarken Semra Aysal’ın ağabeyi Nayim Yolcu, “kalbime taş basarak şüphelerimi aydınlatmak için Hakan’ı tatlı dille konuşturmayı seçtim” ifadelerini kullandı. Bu arada ilk duruşmada ve ifadelerinde Semra’nın telefonunu istediği çantanın Hakan’ın söylediği ‘2 metre uzaktaydı’ sözlerinin çelişkisi fotoğrafla ortaya çıktı.

DEVA Partisi İlçe Başkanlığına Saniye Kulaç seçildi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Fethiye’de 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen kongrede DEVA Partisi Fethiye İlçe Başkanlığına Saniye Kulaç seçildi. Kongrede konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, “DEVA kadroları Türkiye’yi yönetmeye geliyor. Yapılacak ilk seçimlerde de DEVA Partisi işbaşına gelecek” dedi. 

Dernek üyeleri basketbol takımını antrenmanda ziyaret ettiler

Pazar günü Beşkaza Spor Salonu’nda, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan tarihi maç öncesinde; Fethiye Fenerbahçeliler Derneği üyeleri Fethiye temsilcisinin antrenmanını ziyaret etti. Dernek yöneticileri ve üyeleri takıma tatlı ve çiçek takdim ettiler. Antrenmanda yeni transfer Robert Johnson da yer aldı.

Bir dilim mutluluk için…

Fethiye’de bulunan Anteplioğlu Tatlı Dünyası, bol ve lezzetli çeşitleri ile vatandaşlara hizmet etmeyi sürdürüyor. Karaçulha Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan işletme, sosyal medya üzerinden yaptığı çekilişlerde kazananlara baklava hediye ediyor. Deneyimli ustaları ve tecrübeli kadrosu ile adından söz ettiren Anteplioğlu Tatlı Dünyası’nın sloganı ise “Bir dilim mutluluk için…”

“Adama yamalı pantolan giyse yakışıyor”

Köyceğiz'de eşiyle birlikte tatil yaptığı öğrenilen oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarına hayranlarından büyük ilgi oldu.

Muğlaspor Yönetiminden Futbolculara Tam Destek

20-28 Temmuz tarihleri arasında Antalya'da 2. Lig'e Yükselme maçları oynayacak olan 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Muğlaspor çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Takımın son yaptığı antrenmanı ziyaret eden Muğlaspor Kulübü Başkanı Erol Kapiz ve yönetim kurulu takıma tatlı ikram etti.

Kazadan sonra kaçan sürücü tutuklandı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Ümmü Yeşil Tatlı’nın hayatını kaybettiği kazada olay yerinden kaçan sürücü jandarma ekiplerince yakalandı.

Bafa Artık Daha Lezzetli Daha Tatlı

Milas - Söke karayolu üzerinde bulunan, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra zeytinyağı ve balığı başta olmak üzere eşsiz tatlarıyla da damaklara hitap eden, özellikle yaz aylarında turizm kenti Bodrum’a gelenlerin mutlaka ya kahvaltı ya da yemek molası verdikleri Bafa yemek konusunda çıtayı yükseltti.