Temizlik, Haberleri

Temizlik, Haberleri

Saatcı Ölüdeniz'de halk ile buluştu

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Ölüdeniz Mahallesi Ovacık Mevkii’nde bulunan bir otelde düzenlenen halk buluşmasında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Adayı Saatcı, “Her siyasi partiden arkadaşlarım geldi, istişarelerde bulunduk. Burada bir sıkıntı olduğunu ve Fethiye için sorumluluk almamız gerektiğinde hem fikir olduk” dedi.

Mevsimsel Bakım, Temizlik Ve Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

Milas genelindeki ağaç ve çalı gruplarının kente daha estetik görüntü kazandırması amacıyla Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park Bahçe birimi tarafından başlatılan budama çalışmaları, birime bağlı personelin özverili çalışmaları ile gerçekleştiriliyor.

Bakım çalışmaları yapıldı

Ortaca Belediyesi ekipleri ilçe genelinde budama, temizlik, bakım ve çevre çalışmaları yaptı.

TYP'de 75 personel alınacak

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile Toplum Yararına Program çerçevesinde 9 ay süre ile istihdam edilmek üzere 75 kişilik programın başvuruları 23 Ağustos 2023 tarihinde başladı.

Büyükşehir Tekneleri Her gün Mavi Deniz için Demir Alıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 7 Atık Alım teknesi her gün Muğla koylarından atık toplamak için demir alıyor.

Hijyen Eğitimi’ne 52 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gıda ve su sektörü çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen ‘Hijyen Eğitimi’ne 52 kişi katıldı.

İLK MÜDAHALE İÇİN ‘BİDONLU’ ÖNLEM

Fethiye Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü olası orman yangınlarına karşı ormanlık alanlardaki yol kenarına su dolu bidonlar koydu. Ormanlık alandaki cam başta olmak üzere yangına sebebiyet veren geri dönüştürülebilir maddeler ve tüm çöpler toplandı.

Gençlerin buluşma noktası Âşıklar Tepesi

Uzun süren sağanak yağışlar yerini güneşli havaya bıraktı. Güzel havayı fırsat bilen vatandaşın buluşma yeri Âşıklar Tepesi oldu.

Duyarlı Rus vatandaşlar sahili temizledi

Hafta sonu Fethiye’de etkili olan rüzgarlı hava Ölüdeniz Sahili’nde denize atılan izmaritler sahili kirletti.Fethiye’de yaşayan iki Rus vatandaş Ölüdeniz sahilinde biriken izmaritleri topladı.

Fethiye Emniyeti’nden yağmur mesaisi

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gün boyunca aşırı yağışlar nedeni ile meydana gelen su baskınlarında mağdur olan vatandaşlara yardım etti.

Fethiye'de 19 km dere temizliği yapıldı

MUSKİ Genel Müdürlüğü İl genelinde dere temizlik çalışmalarına devam ediyor. Fethiye derelerinde çalışmalarına devam eden ekipler bölgede 19 bin 380 metre dere temizliği yaptı.

Gökova Körfezi Akbük ve Turnalı’da Kıyı Temizliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Menteşe Kent Konseyi işbirliğinde “Denizden Karaya Ormanlarımıza Kıyılarımıza Sahip Çıkıyoruz” başlığı taşıyan çocuklara yönelik farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Pazar günü gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Gökova Körfezi’nde Menteşe Belediyesi sorumluluk alanında yer alan Turnalı ve Akbük’te kıyı temizliği, Akbük koyunda ise deniz dibi temizliği yapıldı.

600 Gönüllü 6 İlde 2.500 Kg Atık Topladı

Uluslararası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası çerçevesinde her yıl binlerce gönüllüsüyle sorumluluk üstlenen TURMEPA, bu yıl da kıyılardaydı. 18 Eylül Cumartesi günü oksijen kaynağı denizlerimizi korumak için TURMEPA öncülüğünde seferber olan gönüllüler, Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak temizlik etkinlikleri gerçekleştirdi. Ülkemizin 6 farklı bölgesinde gerçekleşen etkinliklerle 600 gönüllü 2.500 kilogram atığı toplayarak oksijen kaynağı denizlerimize ulaşmasını önledi.

Bodrum Belediyesi Yangın Sonrası Tehlike Oluşturan Ağaçlara Müdahale Etti

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Mazı mahallesinde yangında zarar gören evlerin bahçelerinde bulunan yanan ağaçlara müdahale etti.

Yarımada’da Bayram Sonrası Temizliği

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü beraberinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, Akmaz Mesire Alanı ve Koca Çalış’ın ardından Yarımada’da temizlik çalışması yaptı.

Vatandaşların sağlığı ön planda

Seydikemer’in farklı noktalarında temizlik,   bakım ve sulama çalışmalarını yürüten Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçe Birimi ekipleri, Eşen Çayı kenarında bulunan bisiklet ve yürüyüş yolu, Mesire Alanı ve parklar gibi vatandaşlarımızın daha rahat ve sağlıklı şekilde vakit geçirebilecekleri tüm alanlarda hummalı bir çalışma yürütüyor. 

Bodrum Belediyesi sezon hazırlıklarına hız verdi

Bodrum Belediyesi, sezona hazırlık çalışmalarına hız verdi. Havaların ısınmasıyla ve kademeli normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber, kent genelinde başlatılan geniş çaplı temizlik, bakım ve tamirat çalışmaları gece ve gündüz çalışma esasına göre tüm hızıyla sürdürülüyor.

Denetimlerde 460 personel yer aldı

İçişleri Bakanlığı’nın, 81 İl Valiliğine gönderdiği “Dinamik Denetim Süreci konulu” genelgesi kapsamında, ülkemiz genelinde uygulanan Covid-19 tedbirleri denetimleri, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kaymakam Fırat, “Hem kendi canımız hem de başkalarının canı için temizlik, maske ve mesafe kurallarına muhakkak uyalım. Fethiye’nin kategorisini turuncudan maviye dönüştürelim” dedi.

Marmaris Halk Plajında Hummalı Hazırlık

Marmaris Belediyesi, 4 günlük kısıtlamada da boş durmadı. Temizlik, Fen İşleri, Park Bahçeler ve Destek Hizmetleri müdürlüğü ekipleri ilçenin birçok noktasında çalışmalar gerçekleştirdi. Halk plajında da çalışmalar büyük bir hızla sürdürüldü.

Final Akademi 'Sağlık Önceliğimiz' Dedi

Muğla Final Akademi Okulu'nda kapsamlı temizlik, ilaçlama ve dezenfekte çalışması yapıldı.