Uyum Haberleri

Uyum Haberleri

Karaca'dan 1 Mayıs Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gram altın kaç TL? Gram, Çeyrek, Ata altın güncel fiyatlar 12 Nisan 2024

Son dönemde hızla artan altın fiyatları hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Peki Fethiye’de 12 Nisan 2024 Cuma gününde altın fiyatları ne kadar? Kuyumcu Ömer Faruk Ceylan’dan dikkat çeken açıklamalar!

Gezen, altın piyasasını değerlendirdi

Fed'in 2024 yılında üç defa faiz indirimine gitmesini beklediklerini açıklamalarının ardından ons ve gram altından yeni rekor geldi. Altın fiyatları yükselmeye devam ederken Tufanlar Kuyumculuk’tan Caner Gezen piyasa hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Karaca “Ben Yörük Oğluyum, Bazıları Gibi Kaçak Güreşmem”

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, yerel seçime saatler kala, halk buluşmaları kapsamında, Cuma akşamı önce Yeni Mahalle’de, daha sonra Foça’da konuştu.

Fethiye’de Polis – Jandarma El Ele!

Fethiye Çarşı caddesinde polis ve jandarma ekipleri bir araya gelerek sürücülere uyarı broşürü dağıttı. Uyum içerisinde çalışan iki birimin ekipleri güler yüzleriyle dikkat çekti.

Alim Karaca'dan esnaflara ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP'nin Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, beraberindeki heyetle birlikte, Kordonboyu’nda ve çarşı bölgesindeki esnafa ziyaretlerde bulundu. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın ziyaretlerine CHP'li bazı Meclis üyeleri de katıldılar.

Karaca'dan Seçim Ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, çalışmaları kapsamında İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi’ni ziyaret etti. Karaca, uyumlu bir çalışma ile 5 yılı geride bıraktıklarını söyledi. 

Artık işletmeler tarife ve fiyat listelerini girişte görünür bir yere koyacak

Ticaret Bakanlığı'nın yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerini görünür şekilde kafe ve restoranların önüne koymasına ilişkin düzenlemesi yürürlüğe girdi. Artık işletmeler tarife ve fiyat listelerini girişte görünür bir yere koyacak.

Milas zeytinciliğini geliştirmek için çalışma başlatıldı

Milas Belediyesi, Milas Ticaret ve Sanayi Odası ve Zeytincilik Araştırma Enstitüsü arasında ‘Zeytin Üretiminde Değişken Ekonomik ve İklimsel Koşullara Uyumlu Üretim Modellerinin Oluşturulması Üzerine Araştırmalar’ başlıklı işbirliği protokolü imzalandı.

“UEFA Kriterleri Uyum Süreci” eğitimleri verildi

Fethiyespor Futbol Akademisi ve Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile yapılan işbirliğiyle, “UEFA Kriterleri Uyum Süreci” eğitimleri verildi.

Uzmanlar, vatandaşın bankaya yöneldiğini söylüyor

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Üçüncü: "Savaş Altını da Etkiledi"

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle beraber gram altın fiyatı da yükselmeye devam ediyor. Dün 1.670 lira seviyelerinde güne başlayan gram altın bugün itibariyle 1.725 lira seviyelerinden işlem görüyor. Basın mensuplarına konuşan kuyumcu yetkilileri, altının artmasının sebebi olarak İsrail ile Hamas arasında savaş olarak değerlendiriyor.

Karbon Vergisi Çevreci Şirketlerin Rekabet Gücünü Artıracak

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program’da, Ulusal Emisyon Ticaret Sisteminin hukuki altyapısının tamamlanması ve AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasına uyumlu bir şekilde geliştirilmesi hedeflendi. Emisyon Ticaret Sistemi sayesinde atmosfere salınacak emisyon limitini aşan şirketlere karbon ücreti yansıtılırken, karbon ücreti ödemek zorunda kalmayan şirketlerin rekabet gücü artacak.

Taşdemir “Deplasmandan üç puanla döndüğümüz için çok mutluyum”

Trendyol 1.Lig’de Bodrum FK ile Sakaryaspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi, Bodrum FK deplasmanda 0-2 kazandı. Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir müsabaka sonrası açıklamalarda bulundu.

Balaban, “Birinci olmayı başardığım için çok mutluyum”

30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başpehlivanlığı, güreş sahalarının 'Sarı Fırtınası' lakaplı başpehlivanı İsmail Balaban kazandı. Festival hakkında konuşan Balaban, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Belediye Personelleri Büyük Bir Felaketin Önüne Geçti

Milas’ın Ören Mahallesi’ne giderken Akbelen Ormanı’nın üst kısımlarında çıkan yangını fark eden belediye personelleri, alevlerin büyümesini engelledi.

Orman yangını büyümeden söndürüldü

Muğla’nın Ortaca ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangına kara ve hava ekipleri müdahale ediyor.

AK Parti gücünü arttırıyor

AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı büyümeye devam ediyor. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin ardından katılımların arttığı Ak Parti’ye son olarak geçtiğimiz aylarda Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Saadet Kansız, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katılım sağladı. Aynı zamanda programın sonlarına doğru ilçe teşkilatına gelen Deva Partisi eski gençlik kollar başkanı İsa Özdemir’de resmen AK Parti’ye geçti.

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Otgöz, Tempo Arttırdı

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Yakup Otgöz, seçim çalışmalarına devam ediyor. Otgöz; “Seçim çalışmalarımıza yoğun bir tempoda devam ediyoruz. Seçimler tamamlanıncaya kadar gece uyumak, gündüz durmak yok!” dedi.

FTSO 11 NOLU MESLEK KOMİTESİ ÖLÜDENİZ’İN SORUNLARINI KONUŞTU

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) 11 Nolu Kuyum Tekstil, Ayakkabı Toptan ve Perakende Meslek Komitesi üyeleri, Ölüdeniz Mahallesi’ndeki sorum ve çözüm önerilerini konuşmak üzere bir araya geldi.

GENEL BAŞKAN HİSARCIKLIOĞLU FETHİYE’DE

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret ederek meclis üyeleri ile düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Uyum ve Arabuluculuk Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

ENSO INN HOTEL HİZMETE AÇILDI BASIN MENSUPLARI İLE KAHVALTI DA BİRARAYA GELDİ

Fethiye Kayaköy de Enso Inn Hotel ve Enso Garden Restoranı hizmete açılmıştır. Enso, Zen Budizmi felsefesine göre kutsal bir sembol olan, birliktelik ve aydınlanma çemberi, uyumu, kendine güveni, dengeyi ve devamlılığı ifade etmektedir.

ERKEN MÜDAHALE FACİAYI ÖNLEDİ

Milas İlçesi Çam Mahallesi’nde çıkan orman yangını Milas İtfaiye Grup Amirliği Ekipleri’nin erken müdahalesi ile büyümeden söndürüldü. Yangına zamanında gelen itfaiye ekipleri daha büyük bir yangına engel oldu.

FETHİYE SANAYİDE YANGIN

Muğla'nın Fethiye ilçesinde sanayi sitesinde bulunan lokantada çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü.

SEYDİKEMER’DEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Seydikemer'in Çaltıözü Mahallesinde meydana gelen orman yangını büyümeden kontrol altına alındı. Tüm imkanların seferber edildiği yangın söndürme çalışmalarına 4 uçak ve 1 helikopter de katıldı.

FTSO ÜYESİ 21 KUYUMCU, BELGE ALMAK İÇİN SINAVA GİRDİ

Kuyumcular mesleki yeterlilik belgesi almak için sınava girdi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (TOBB MEYBEM) tarafından düzenlenen ‘Kuyumcu (Perakende) (Seviye 4)’ sınavlarına 21 kişi katıldı.

ALTIN SATIŞLARI ARTTI

Fethiye’de baharın yüzünü göstermesiyle düğünlerin yaklaşmasıyla altın, takı, bilezik gibi kuyumcularda satışı gerçekleşen değerli eşyaların satışı arttı. Enflasyona bağlı döviz artışı sebebiyle dolar ve altının artmasından korkan vatandaş, yatırım amaçlı kuyumculara akın etti.

SARHOŞ MÜŞTERİ OTELİ YAKTI

Foça Mahallesi’nde bulunan bir otelin odasında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile büyümeden söndürüldü. Yangının otel odasında kalan alkollü müşterinin dikkatsizliği sonucunda çıktığı tahmin ediliyor.

'İnlice Plajı halkındır. Halkın kalmalı'

Göcek ve Dalaman koylarında mapa ve şamandıra yapılması, işletilmesi ile ilgili olarak yapılan ihalelerin ardından İnlice Koyu’nun da özelleştirileceği duyumunu alan Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar İnlice Koyu’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.

HAZIRLIKLAR RAMAZAN BAYRAMI’NA

Yaz sezonunun gelmesine az bir zaman kala turizm sezonunun açılmasını bekleyen işyerleri tadilat, bakım, onarım çalışmalarına hız verdi. Tüm hazırlıklarını Ramazan Bayramı’na göre yapan turizmciler bayramdan sonra piyasaların hareketleneceğini düşünüyor.