Fatih'in kılıcı Fethiye'ye gelecek

24-31 Aralık tarihleri arasında Tufanlar Kuyumculuk tarafından Ege Bölgesi'nin en büyük Altın Takı Festivali düzenlenecek. Düzenlenecek Festival'de Tarım ve Orman Bakanlığı ve Likya Kadın Kooperatifi işbirliği ile sosyal sorumluluk projesi olarak yangınlarda zarar gören alanların ağaçlandırması içinde katkı sunulacak.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Tufanlar Kuyumculuk bölgenin en büyük Altın ve Takı Festivali’ni düzenliyor.24-31 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek festival bir sosyal sorumluluk projesine de imza atacak. Proje ile Tarım ve Orman Bakanlığı ve  Likya Kadın Kooperatifi işbirliği ile yangında zarar gören alanlar ağaçlandırılacak
Tufanlar Kuyumculuk Pırlanta Derecelendirme Uzmanı Onur Arıkan konu ile ilgili bilgilendirme yapmak için FRT TV’de her Perşembe canlı olarak yayınlanan Gündem Analiz Programı’na konuk oldu. Program’da program sunucusu Necati Kanbur’un sorularını yanıtlayan Onur Arıkan festival hakkında bilgiler aktardı.
Festivalde altın ve takı gruplarında indirimler olacağını aktaran Arıkan “Çeyrek altın, 24 gram altın gibi ürünlerin haricindeki ürünlerde festivale özel indirimler olacak. Geldiklerinde mağazada farklı bir ambiyans görecekler. Koçak’ın, Lora’nın, Favori’nin Storks’un kendi ekipleri olacak. Hizmeti onlar verecek. Yıl boyunca bizi görebilirler ama bu 8 gün sadece birebir markaların temsilcilerinden hizmet alacaklar. Sormak istedikleri her şeyi birebir sorabilirler. Mağazamız 210 metre kare. Mücevher ve Altın’da ürün yelpazemiz oldukça geniş. Alış veriş yapmak isteyen misafirlerimiz için 1800 - 1900 liradan başlayan ürünlerimiz olacak. Biz yerel bir markayız. Büyük bir marka indirim yaptığında bu indirimin ne kadar doğru olduğu tartışılabilir. Bizim gibi yerel firmaların indirim dediği zaman altında kalmayacağı bir fiyat yapması lazım” diye konuştu.
Elmas ve pırlanta hakkında da bilgiler veren Onur Arıkan “Elmas’ın mükemmel kesilmiş haline pırlanta diyoruz. Pırlanta olması için 56 adet yüzeyi olması gerekiyor. Mücevher ise kişiye özel takı tasarımlarıdır. Mücevher dediğimizde ultra lüks bir şey ararız ama sizin kendinize özel yaptırdığınız bir parça da mücevherdir. Pırlanta çok kavramlıdır. Fantezi, oval, markiz, yuvarlak olmak üzere çok çeşidi var. Kesimlerine göre değişir. Halk arasındaki söylemlerden sonra işin boyutu değişiyor. Dünya Elmas Anayasası diye bir şey var. Önceden İngilizce kavramlar vardı sonradan bunlar kaldırıldı” dedi.
“FATİH  SULTAN MEHMET’İN KILICININ BİREBİR ALTINDAN YAPILMIŞ KOPYASI SERGİLENECEK”
Festivalde altın ve takıların yanı sıra Dünya’da eşi olmayan koleksiyon ürünlerinin de sergileneceğini ifade eden Onur Arıkan “Eğlence kısmı için İstanbul’da Tekin Seyrekoğlu firmasının sahibi Tekin Bey bize festivalimize katılanların çok nadir görebileceği bir parça gönderdi. Fatih Sultan Mehmet Han’ın kılıcının birebir orijinal kopyasının altın versiyonu bize gönderildi. 3 gün boyunca onu sergileyeceğiz. Bunun yanı sıra altından dökülmüş mücevher kaplı bir silah gelecek. Bunların dışında diğer özel gruplarımız da festivalde olacak”  dedi.
“FESTİVALİN HATIRASI OLARAK BELLİ BİR AĞAÇLANDIRMA YAPACAĞIZ”
Festivali yaparken tamamen ticari odaklı olmadıklarını belirten Onur Arıkan “Orman Bakanlığı ile yangınlarda yanan bölgeleri tekrardan yeşillendirmek adına bir projeye giriştik. Sosyal sorumluluk projesi edinmek istedik.Bizim yangınlardan önce de bir sosyal sorumluluk projemiz vardı. Çantaların içine tohum yerleştiriyorduk Müşteriye verirken de bu çantanın içindeki tohumu toprağa koyun üstüne su dökmelerini istiyorduk. Yaklaşık 6-7 ay öncesinde böyle bir çalışmamız vardı.Bu projeyi biraz daha geliştirmek istedik. Belediye bize destek verdi. Mağazamızın önünde bir açılış olacak. 8 gün boyunca keyifli geçeceğini düşünüyorum. 3500 liraya bir fidan 5000 liraya da 2 fidan ekstra olarak müşterilerin alış verişlerinde yapacağız.. Bunu da Orman Bakanlığı üzerinden sertifikalandıracağız. Alış veriş yapan kişilere de sertifikalarını takdim edeceğiz” dedi
Onur Arıkan bir sonraki sene için daha kapsamlı bir projeleri olacağını 3. 6. ve 9. ay da müşterilerine  daha iyi hizmet vermek için planladıkları etkinlikleri olduğunu söyledi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN