Fethiye Açık Su Yüzme Yarışı Ölüdeniz'de başladı 

Fethiye'de '4. Uluslararası Fethiye Spor Festivali' ikinci haftasında, açık su yüzme yarışı müsabakaları ile devam etti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Uluslararası Ölüdeniz Open Water yarışmaları Kumburnu Tabiat Parkı’ndaki Heaven Cafe önünde gerçekleştirildi. 4 kategoride 1217 sporcunun katıldığı yarışmalara 7 engelli sporcu da katıldı. Güneşli, güzel bir havada Ölüdeniz’in muhteşem manzarasında 1.5 kilometrelik ilk etap yarışmanın startını Fethiye İlçe Gençlik Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, Fethiye Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Burak Akanpınar ve Kumburnu Beach Of Lagoon koordinatörü Burak Ardahan verdiler. Yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiği, cep telefonları ile görüntülediği yarışmalar sırasında denizden ve karadan sağlık ve güvenlik önlemleri de alındı. Yamaç paraşütleri ile gökyüzünde uçan paraşütçülerin de havadan izlediği yüzme yarışlarında sporcular kıyasıya bir mücadele gösterdi.
Gençler Genel Klasman Bin 500 Metre erkeklerde Çağrı Temiz, kadınlarda Nazlıcan Uysal, 3 bin metre erkeklerde İsmail Kocabay ve kadınlarda Sıla Pazar birinci oldu.
Masterlar bin 500 metre genel klasman kadınlarda Viktoriya Üçüncü, erkeklerde Serkan Atasay, 3 bin metre kadınlarda Seçil Koldaş, erkeklerde ise Naim Masri birinciliği kazandı. 
Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Uluslararası spor festivali içerisinde birçok branşı barındıran ve Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip bir organizasyon. Fethiye Gençlik İlçe Müdürlüğü olarak böyle bir organizasyonu düzenlemekten son derece mutluyuz. Halk oyunları ve bisiklet organizasyonlarımız bitti. Bugün de yüzme yarışmalarımız başladı. 4 kategoride yaklaşık 1200 sporcu 2 gün boyunca yarışacak. Yarın da Kelebekler Vadisi’nden, Kumburnu Plajı’na yüzme yarışması olacak. İlkleri yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran ise, “Beş sene önce ilk açık su yüzme yarışmasını Fethiye’de düzenlemeye başladık. Üzerine katarak gitmeye devam ediyoruz. Sistemi daha çok akademik ve üst seviyelere çekmeye çalışıyoruz. Aslında birincil hedefimiz bu yarışmayı dünyanın bir numaralı açık su yüzme müsabakası haline getirmek. Çok daha fazla katılımcı ve yarışmacıyla üst seviyede bir organizasyon gerçekleştirmek istiyoruz. Bence Ölüdeniz dünyanın en iyi açık su mevkii. Buradaki her organizasyon dünya standartlarında yapılabilir” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN