Fethiye'de Ciğerci Bekir Hizmete Açıldı

Akarca Mahallesi Şehit Nihat Oran Caddesi no:11/c'de ciğer ile etli ekmeği ve çokça eşsiz lezzet ile kaliteyi Fethiyeliler ile buluşturan Ciğerci Bekir, yıllardır tecrübesi bulunan ustaları ile bu sektöre adından söz ettiren işletmeler arasında bulunuyor. Ciğerci Bekir işletmecisi Hazal Kırıcı ile kebapçı ustası Turgut Usta mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

İşletmesi hakkında bilgi veren Hazal Kırıcı ; Kuzu ciğeri ve Kebap çeşitlerinde iddialı oldukları Konya usulü etli ekmek ve bıçak arası pideleri hakkında düşüncelerini aktaran Ciğerci Bekir’in işletmecisi Hazal Kırıcı, “Öncelikle kuzu ciğerinde iddialıyız, tabelamızdan da görüldüğü üzere. Ciğer de olduğumuz kadar kebap çeşitlerinin tümünde başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Çünkü hepsi özenle, günlük taze olarak pişiriliyor. Ustalarımız kendi memleketlerinden, kendi yöresel tatlarını katarak hazırlıyorlar. Adana’dan gelen ustamız adana kebabını zırhta el çekimi yapıyor. Kuzu ciğerimizi zaten anlatmaya gerek yok, bilenler biliyor. Biz 2 mutfağı birleştirdik, Konya usulü etli ekmek ve bıçak arası pidelerimiz var. Onun dışında kemik suyu ile mercimek çorbası yapıyoruz. Bizim yöresel mezelerimiz, salatalarımız var, onlarıda Fethiye’ye tanıttık. Gelen müşterilerimiz çok memnun kaldığını söylüyor” dedi.

Fethiye'de Ciğerci Bekir Hizmete Açıldı


Kuzu ciğerinin önemi, faydaları ve Ciğerci Bekir’deki kebap çeşitleri hakkında bilgi veren Kebapçı Turgut Usta yaptığı açıklamada “Kuzu ciğeri taze ve günlük olması gerekiyor birde güzel temizlenmesi lazım. Tabii ki de pişirmek çok önemli. Kuyruk yağında pişirilmesi gerekiyor. Taze olduğu ve nereden alındığı önemli. Yaşım 60,  45 yıldır bu işi yapıyorum. Güneydoğu bölgesine, Gaziantep’e ait ürünler yapıyoruz. Bütün kebapları çıkartabiliyoruz. Kebap denince akla başta patlıcan kebabı geliyor sonra kuzu şiş, adana kebabı, oruk kebabı, sebzeli kebap… Kış döneminde kuzu ciğer daha çok tüketiliyor. Kuzu ciğerin faydası E Vitaminidir. Bunların tüketilmesi lazım ifadelerini kullandı.

Fethiye'de Ciğerci Bekir Hizmete Açıldı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN