Fethiye'de Motosikletlere İlgi Arttı

Otomobil sektöründe yaşanan fiyat artışı ve bulunabilirliğin düşük olması ve yakıt fiyatlarındaki artış vatandaşı motosiklet almaya yöneltiyor. Motosiklet sektörüne talep her geçen gün artıyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Otomobil sektöründe yaşanan fiyat artışı ve bulunabilirliğin düşük olması ve yakıt fiyatlarındaki artış vatandaşı motosiklet almaya yöneltiyor. Motosiklet sektörüne talep her geçen gün artıyor.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde hizmet veren DS Motor satış yetkilisi Emirhan Dikmen, çoğunlukla 50cc motorlar tercih edildiğini ifade etti. 
Gazetemiz muhabirinin sorularını cevaplayan Emirhan Dikmen, Vatandaşın yakıt ve mazot fiyatlarından sonra motorlara yöneldiğini vurguladı. 

Dikmen; “Vatandaşın yakıt ve mazot fiyatlarından sonra motorlara yöneldiği doğrudur. Baktığınız zaman motorlarda zaten vatandaş kendi bütçesine göre motor alabiliyorlar. Tercih edilen kısım genelde 50cc motorlar oluyor. 50cc motorlarda hem yakıt tüketimi çok düşük hem de MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ve sigorta muafiyeti var aynı zamanda ondan kaynaklı müşterilerimiz 50cc motorlarımızı tercih ediyor.”diye konuştu.

Güvenli bir sürüş için polikarbon kaplamalı kaskların tercih edilmesi gerektiğini belirten satış yetkilisi Emirhan Dikmen,“ Müşteri genellikle yarım baret tarzı kaskları soruyor, onları önermiyoruz ve mağazamızda da satmıyoruz zaten müşterimizin güvenliği için. Daha çok güvenilir olan polikarbon kaplamalı olan ürünler satıyoruz. Müşteri gösterirken zaten en güvenilir rahat kaskı gösteriyoruz. Müşterinin sıcaklarda tercih ettiği yarım kask oluyor. Yarım kasklarda kafa olarak koruma var ama çene olarak koruma yok yani onu ama müşterinin tercihine bırakıyoruz, ya çene korumalı istiyorlar ya da yarım istiyorlar.” İfadelerini kullandı.

Satış sürecini özetleyen Dikmen; “ Müşterilerimiz sıfır motor almak istediğinde tüm işlemleri gün içerisinde bitiriyoruz. Buradan motor servise götürülüyor serviste son kontrolleri yapılıyor, buradan da tescil işlemleri yapılıyor. Tescil işlemlerinde müşteri tek başına gittiğinde noterden ruhsatını alt katından da hemen plakasını alabiliyor.”dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN