Fethiye'de öğretmenler günü ilgi ile izlendi

24 Kasım Öğretmenler Günü ülke genelinde olduğu gibi Fethiye'de de etkinliklerle kutlandı. Bu kapsamda ilk olarak çelenk sunma programı gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

24 Kasım Öğretmenler Günü ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de etkinliklerle kutlandı. Bu kapsamda ilk olarak çelenk sunma programı gerçekleştirildi.

Fethiye Kaymakamlığı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, kurum müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlk olarak Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya tarafından anıta sunuldu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından program sona erdi.

Kutlama Programı İlgiyle İzlendi
24 Kasım Öğretmenler Günü ilçe kutlama programı, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapıldı. Vali Recai Güreli Ortaokulu tarafından düzenlenen törende Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, kurum müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları başkanı ve öğrenciler yer aldı.

“Geleceğimizi İnşa Edecek Olan Gençlerimizi Bizler Yetiştireceğiz”
Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya yaptı. Kaya konuşmasında, “ Saygıdeğer öğretmen arkadaşlarım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ülkemizi gerçek hedef ve mutluluğu ulaştırmak için iki orduya ihtiyacı olduğunu belirtmiştir. Bunlardan birisi asker ordusu diğeri ise geleceğimizi yetiştiren irfan ordusudur. Öğretmenler yaşadıkları zorluklara rağmen yılmayacak bilgi ve birikimlerini aktarmaya devam edecektir. Geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimizi bizler yetiştireceğiz. Gençler olarak bedenen dinç, zihin olarak ufku açık bireyler olacaksınız. Eğitimcilerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlar, öğrencilerimize de eğitim hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

Konuşmanın ardından emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya tarafından takdim edildi. Kutlama programı şiirler ve müzik dinletisiyle son buldu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN