Fethiye'de taksimetre ücretine zam geldi

Artan akaryakıt fiyatları sonrasında Fethiye'de taksimetre ücretine Q.5 zam geldi. Zammın ardından 40 lira olan indi-bindi ücreti 100 liraya çıktı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Peş peşe gelen akaryakıt zamlarının ardından Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda zam ile ilgili toplantı yapıldı. Uzun süren toplantı sonrasında ise yeni zam oranı belli oldu. İndi-bindi mesafesinde değişiklik olduğuna dikkat çeken Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar, 40 lira olan indi-bindi ücretinin 100 liraya arttırıldığını belirterek 1.6 olan kilometre mesafesinin ise 3 kilometreye çıkartıldığını söyledi.
Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar yaptığı açıklamada, “Yapılan toplantıda Temmuz ayının başında gelen akaryakıt ve ÖTV’deki fiyat değişikliği ile aşırı derecede yükselmeye başladı. Üzülerek söylüyorum ki halen daha devam ediyor. Hal böyle olunca yeni fiyat talepleri oldu. Fiyat tarifesi değişikliği dün kurulda görüşüldü. Fiyatlarda %51.5 oranında düzenleme yapıldı. Önümüzdeki günlerde uygulamaya geçilecek. Aynı oranda da toplu taşımaya zam gelecektir. Fiyat değişiklikleri kaçınılmaz hale geldi. Toplu taşıma ve taksi esnafımızında buna ihtiyacı vardı. Önümüzdeki günlerde yeni tarife uygulamaya geçecektir. Kısa mesafe ücreti diye bilinen ücret, 1.6km yolculuklar için belirlenmiş 40TL'lik bir ücretti. Bu uzatıldı ve 3 kilometreye çıkarıldı ve ücreti 100TL oldu. Üzerine de kilometrede 30TL ilk 5 kilometre için belirlenmiş oldu. 
1.6 kilometrede 40 lira olarak uygulanan kısa mesafe ücreti yeni tarifede 3 kilometrede 100 lira olarak uygulanacak” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN