Fethiye'ye Anjiyo Ünitesinin Sadece Müjdesi Geldi!

1 Yıldır Yolda Olan Anjiyo Ünitesi Fethiye'ye Ulaşamıyor!

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye'ye verilen anjiyo cihazı sözü, bir türlü yerine getirilmiyor. Verilen sözlerin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti. 
Fethiye'de nufüs kalabalığı ve Muğla il merkezine uzaklığından dolayı yıllardır anjiyo merkezi kurulması talep ediliyor. AK Parti Muğla Eski Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve AK Parti Fethiye Eski İlçe Başkanı Turgay Öztürk yaptıkları basın açıklamalarında anjiyo merkezinin hazır olduğunu, cihaz içinde sağlık bakanıyla görüşüldüğünü, 2022 yılının sonunda hizmete başlayacağını söylemişlerdi. Aradan yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen anjiyo merkezi halen hizmete başlayamadı. 

9 Nisan 2021 yılında Fethiye'ye Anjio Ünitesi Müjdesi veren AK Parti Muğla Eski Milletvekili Yelda Erol Gökcan şu ifaelere yer vermişti; 
“Fethiye Devlet Hastanemizin en yakın kalp merkezine uzaklığı 120 kilometredir. Hastalarımız Fethiye’den Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk ediliyordu. Fethiye Devlet Hastanesi,  bu merkeze 198 kilometre gibi uzak bir mesafededir. Kalp ve damar hastalıklarında tanı ve tedavi hizmetlerinin sürekli bir şekilde sunulması, sağlık hizmetine erişimin hızlıca sağlanması, acil müdahale gerektiren vaka yönetiminin hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi için bünyesinde 4 kardiyoloji uzmanı ve ikinci seviye 5 yataklı koroner yoğun bakım servisi olan Fethiye Devlet Hastanesi’nde sağlık alt yapısının güçlendirilerek tanı ve tedavi amacıyla kardiyolojik işlemlerin yapıldığı anjiyo ünitesi kurulmasına karar verildi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN