FTSO, sağlık turizminde de öne çıkması için çalışma başlattı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye'nin sağlık turizminde de öne çıkması için çalışma başlattı. Bu amaçla sektör temsilcilerinin katımıyla yapılan istişare toplantısında, sektörün ihtiyaçları, yapılması gerekenler ve lobi çalışmaları ele alındı. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın başkanlığında 19 Ocak Cuma günü gerçekleştirilen sağlık turizmi istişare toplantısına DOC Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nden Özgür Yürük ve Sevim Kocaköse Uslu, DCT Fethiye Özel Sağlık Hizmetleri Turizm Ticaret Limited Şirketi’nden M. Hilal Yungucu Uğur, DCI Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden Taner Gürol ve Şeval Öykü Eyigün, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu katıldı. Fethiye’nin sağlık turizmindeki potansiyeli ve sektörün gerek tanıtım gerekse kalifiye eleman alanındaki ihtiyaçlarının ele alındığı toplantıda, özellikle kış aylarındaki yurt dışı uçuşların yetersizliği ve sağlık alanında verilen kaliteli hizmetlerin etkili şekilde tanıtılmaması nedeniyle mevcut potansiyelin iyi değerlendirilemediği dile getirildi. Dalaman Havalimanı ile Manchester arasında sadece hafta 1 direkt uçuş gerçekleştirildiğine dikkat çeken katılımcılar, bu sayının en az 3 olması gerektiği ve kış aylarında açık ve kaliteli hizmet veren otel sayısının arttırılması yönünde görüş bildirdi. Hem sağlık alanında hizmet almak hem de tatil yapmak amacıyla Fethiye’ye gelen turistlerin özellikle kış aylarında otel bulmakta zorluk yaşadığını belirten sektör temsilcileri, ayrıca yurtdışı hastalarla bağlantıyı sağlayabilecek İngilizce ve Rusça bilen kalifiye çalışan bulma noktasında yaşanan sıkıntıları da paylaştılar. Ayrıca meslek okulları bünyesinde sağlık teknisyenliği bölümünün açılmasının gerekliliği ve operasyonel anlamda İngilizce, Rusça vb. bilen iş gücünün yetiştirilmesi için eğitim ve danışmanlık projeleri de ele alındı. 

Toplantıda tanıtım ve pazarlama çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiği, yasal mevzuat gereği tanıtım ve pazarlama yapamayan sektör işletmeleri adına FTSO üzerinden ve tek çatı altında tanıtım çalışması yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Dalaman Havalimanı’ndan gelen turistler hedef alınarak bir tanıtım çalışması başlatılabileceği istişare edilen toplantıda, Şubat ayında Marmaris Ticaret Odası, YDA Dalaman Havalimanı ve ilgili kuruluşlarla birlikte geniş katılımlı bir toplantı yapılmasına karar verildi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN