Günde 30 Dakikada İngilizce Öğrenin

Eğitimci Kerem Taşçı, internet üzerinden İngilizce öğretimi verdiğini ve bu yönetimin öğrenciler üzerinde oldukça etkili olduğunu ifade etti. Taşçı, www.birebironline.com isimli web sitesi üzerinden  Filipinli öğretmenler yoluyla öğrencilerine günlük bireysel İngilizce ders verdiklerini ifade etti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de Yaşayan eğitimci Kerem Taşçı, internet üzerinden İngilizce öğretimi verdiğini ve bu yönetimin öğrenciler üzerinde oldukça etkili olduğunu ifade etti. 5-65 yaş arası öğrencilerinin olduğunu belirten Eğitimci Taşçı, uzaktan eğitime 2014 yılında başladığını belirtti.
Online eğitim eğitimde eşitlik sağladığını belirten Taşçı; “Eskiden durumları çok iyi olanlar evlerine özel ders alması için öğretmen getirebilirdi, çok daha iyi olanlar yabancı öğretmen getirebilirdi. Şimdi internet sayesinde çevrenizde hiç bulamayacağınız kalitede bir yabancı öğretmen haftanın 5 günü evinize gelebiliyor bu gerçekten çok güzel bir avantaj eğitim adına. Son olarak bireysel ders adına online ile offline arasında hiçbir fark yok hatta online daha etkili. Bir tıkla istediğimiz materyale erişip dersi istediğiniz yerde alma şansınız var” diye konuştu.
11 yıl Amerika'da yaşadıktan sonra Türkiye’ye geldiğini ve İngilizce Öğretmenliği yaptığını belirten Taşçı “1972 Zonguldak doğumluyum. İlkokulu Karaelmas İlkokulunda, ortaokul ve liseyi Uzun Mehmet Ortaokul ve Lisesinde bitirdim. Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünü bitirdikten sonra 1998 yılında Zonguldak Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okuluna atandım. Aynı yıl istifa ederek Amerika'ya yerleştim. New Jersey Rutgers Üniversitesinde dil eğitimi aldım. 11 yıllık Amerika hayatımdan sonra Türkiye’ye geldim ve bilinen bazı İngilizce kurslarında öğretmenlik yaptım. Haftanın 2 günü her ders 40 dakikadan olmak üzere günde 4 dersin yapıldığı bu kurslarda bazen 10, bazen 15 kişilik sınıflarda yapılan bu derslerde; konuşma açısından kişi başına düşen zaman haftalık 10 ile 15 dakikadır. Çocuk sınıfları ise haftada yalnızca 4 ders olarak yapılıyordu ki kişi başına düşen zaman orda çok daha düşüktü ve öğrencilerde 2. dersten sonra yorgunluk başlardı, derste uyuyanları bile gördüm. Üstelik diğer 5 gün bu dille hiçbir alakaları olmuyordu, bu şekilde pekişme de sağlanamıyordu. Birçok insanın yurt dışına dil eğitimi için gitmesinin nedeni de bahsettiğim bu pratik yapabilme olayıdır” dedi.
Rusya askeri ataşesinin çocukları bile Moskova’dan derslere katıldığını vurgulayan Eğitimci Kerem Taşçı; “İnsanlar beğendiği ve memnun kaldığı için birbirlerine söyleyerek referans oldular. Öyle ki Rusya askeri ataşesinin çocukları bile Moskova'dan derslere katılıyor. Dubai'den hatta İngiltere'ye yeni gitmiş ailelere, Şili, Katar, Almanya'daki konsolosluk görevlilerine bile hizmet sağlıyoruz. Haftanın 5 günü, 3 günü ve 2 günü olan var bu kişinin kendi tercihi. Eğitim ücretleri ise şöyle, farklı eğitim paketlerimiz var ama aylık olanları söylemem gerekirse haftanın 2 günü bunlar döviz fiyatlarına göre değişebilir tabi öğretmenlerimiz yabancı olduğu için. Haftanın 2 günü olan paket 880 TL’ye tekabül ediyor. Haftanın 3 günü olan 1050 TL’ye haftanın 3 günü olan da şuan 1350 TL” dedi.
Türkiye’de ki en büyük sıkıntı gramere odaklı eğitim olduğunu belirten Kerem Taşçı Şu ifadeleri kullandı; “Bizden ders alsınlar veya almasınlar Türkiye’de ki en büyük sıkıntı gramere odaklı eğitim. Mutlaka çocukların konuşması lazım, yanlış yapmaktan çekinmemeleri lazım kim İngilizce öğrenmek isterse bunun en büyük aşamalarından birisi bol bol yanlış yapmak ve karşıda ki kişinin bunu düzeltmesi. Bu şekilde ilerleyebilirler. Bunun dışında herhangi bir dil öğrenme şansları yok”
   

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN