Güzellik uzmanlığı eğitimine yoğun ilgi

Cilt bakımı, estetik yaptırma, protez tırnak, kalıcı makyaj gibi güzelliğe dair bir çok alan günümüzde kadınlar tarafından çok fazla talep görüyor. Buna bağlı olarak ta bu işe ilgi duyanlar güzellik uzmanı olmak için eğitimler alıyor. Fethiye'de güzellik uzmanlığı eğitimi veren Gözde Yakut Güzellik Uzmanlığı eğitimleri büyük ilgi görüyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Güzel ve bakımlı olmak için tüm kadınlar büyük çaba harcıyorlar. Bakımlı birer kadın olmak için güzellik merkezlerini tercih eden kadınlar eğitimli güzellik uzmanlarına kendilerini teslim etmek istiyorlar. Güzellik merkezlerinde tüm güzellik uzmanlarının en iyi eğitimi alması ve işlerini bilinçli yapması konusunda Fethiye’de Gözde Yakut Mesleki Eğitim Merkezi güzellik uzmanlığı eğitimleri veriyor. 


“KURSLARIMIZDAN EĞİTİM ALIP MEZUN OLDUKLARINDA BELGELERİNİ ALIP İŞYERİ AÇMA HAKLARI OLUYOR”
Eğitimli aşçılar yetiştirme konusunda adından söz ettiren Gözde Yakut Mesleki Eğitim Merkezi güzellik uzmanlığı eğitimleri ile de tercih ediliyor. Bilinçli ve eğitimli güzellik uzmanı yetiştirmek için eğitimlerine devam ettiklerini ifade eden  Gözde Yakut Mesleki Eğitim Merkezi Uzmanı ve Eğitmeni Gözde Yakut “Burada meslek edindirme kursları veriyoruz. Kurslarımız Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bir şekilde ilerliyor. Güzellik uzmanlığı alanında cilt bakımıyla ilgili,  estetisyenlikle ilgili, protez tırnak, kalıcı makyaj güzelliğe dair bir çok alanda eğitimlerimiz var. Bir de aşçılık üzerine profesyonel anlamda mutfakta çalışmak isteyen aşçılar yetiştiriyoruz. 7 den 77 ye herkese hizmet veriyoruz. Ama tabi ki yoğunlukla kadınlar daha çok eğitim alıyorlar. Günümüzde kadınların çok fazla talep ettiği bir alan gün geçtikçe hem teknolojik hem hizmet anlamında gelişiyor ve fazla ilgi duyuluyor. Hem hizmet almak hem hizmet vermek istiyorlar. Detaylı bir şekilde kurslarımızdan eğitim alıp mezun olduklarında belgelerini alıp işyeri açma hakları oluyor. Bu süreç birçok kişiyi memnun ediyor. Çünkü hızlı bir şekilde meslek sahibi oluyorlar. Ve kendi ayakları üzerinde durabilecek konuma geliyorlar. Bundan dolayı talep oranı yüksek şu anda” dedi. 

Haber
“TEORİK VE UYGULAMALI DERSLERİMİZ VAR”
Güzellik eğitimleri anlamında a dan z ye her şeyi öğrettiklerini belirten Gezde Yakut  “Hiç bilmeyen bir kişi bize geldiği zaman sıfırdan hijyen bilgisi, cilt anatomisi, kas ve kemik sistemi, en temel bilgileri alarak ilerliyor. Daha sonra cilt ve vücut bakımında , bölgesel incelme ve lazer epilasyon gibi yöntemlerde kullanılan aletleri tek tek ders olarak gösteriyoruz ve uygulamalı yaptırıyoruz. Teorik ve uygulamalı derslerimiz var. Biz cihaz üzerim firması da olduğumuz için artımız hepsini uygulamalı gösteriyor olmamız. Meslektaşlarına göre birkaç adım önde başlıyorlar mesleğe. Cilt bakımı üzerinde çok duruyoruz. Tüm uygulamalar bittikten sonra bir sınava tabi oluyorlar. Uygulama ve teori sınavı oluyor. Başarı gösterdiklerinde mezun oluyorlar” diye konuştu. 


“GÜZELLİK VE BAKIM ÇAĞIN YÜKSELEN ALANLARINDAN BİRİ”
Öğrencilerine iş yeri açma konusunda destek olduklarını ifade eden Gözde Yakut “Bu konuda çok kafa karışıklığı oluyor. Ne yapacaklarını bilemiyorlar genellikle. Bu konuda yol gösterici olmaya devam ediyoruz. Onun dışında iş yerlerine gerekli cihazları da kendilerine sunuyoruz.  Yönlendirme, ekipman hem de bu işin tanıtım ve reklamı boyutunda her anlamda arkalarındayız. Güzellik ve bakım çağın yükselen alanlarından biri bu alanda gerçekten ilgili ve yeteneklilerse bu işi seviyorlarsa, eğitim alıp kendilerini geliştirmeye başlayabilirler. Bizde yaş ortalaması yok bilen bilmeyen herkes gelebilir. Şehir dışından gelen öğrencilerimize konaklama hizmetimiz dahi var. Eğitim aldıktan sonra süreç bitmiyor. Kişilerin çalışarak tecrübe kazanması gerekiyor” dedi. 
HaberHaberHaber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN