Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Milas'ta Yetki Belgesi Ve Ödül Dağıtım Töreni Yapıldı

Milas’ta emlakçılık sektöründe faaliyet gösterenlere yönelik gerçekleştirilen programın ardından Taşınmaz Ticareti Yetki Belgeleri düzenlenen törenle verildi.

TÜRSAB Marmaris Temsil Kurulu Başkanı Esin'den Yeni Sezon Değerlendirmesi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin, 2020 turizm sezonu öngörülerini kamuoyuyla paylaştı.

Halk Süt Projesi Milas’ta Da Hayat Bulacak

Milas Süt Birliği’nin CHP İlçe Başkanlığı’na gerçekleştirdiği hayırlı olsun ziyaretinde açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, halka sağlıklı çiğ sütle buluşturmak ve üreticilere destek olmak adına Milas Süt Birliği ile proje yapacaklarını duyurdu.

İpekböcekçiliği Muğla’da Hayat Buluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ipekböcekçiliği üretimi için Eskişehir'den bedelsiz 3 bin 500 dut fidanı aldı.

130 Bin Hanenin Kullanacağı Elektrik Çöpten Üretiliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama tesislerine kurduğu biokütle enerji tesisleri ile bugüne kadar 32 milyon 217 bin kilowatt yaklaşık 130 bin hanenin elektriğini üretti.

Menteşe Ziraat Odası’ndan mobil hizmet

Menteşe Ziraat Odası, üyelerinin iş ve zaman kaybını önlemek amacıyla mobil hizmet vermeye başladı

Bal Aromalı Şurup Yasaklandı

Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği’nin 15 yıldır mücadelesini verdiği ‘bal aromalı şurup’ satışı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bugün itibariyle yasaklandı.

Hayvanlarda küpeleme ve sözleşme yetki devri protokolü

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Milas Süt Üreticileri Birliği arasında hayvancılığın kayıt altına alınmasını amaçlayan küpeleme yetki devri sözleşme protokolü imzalandı.

Başkan Gürün’den Ardahan’a ‘Yerel Tohum’ Çağrısı

Türkiye’nin 80 iline Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezinden tohum gönderilirken, sadece Ardahan’ından talep gelmediğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Ardahan’dan da talep gelmesi durumunda göndermeye hazır olduklarını açıkladı.

Menteşe Ziraat Odası’ndan Finansal Okuryazarlık Eğitimi

Menteşe Ziraat Odası çiftçilere yönelik eğitimlerini sürdürürken, kişisel mali kaynakları, bütçeleme ve finanslarını doğru kullanmaya yönelik ücretsiz eğitimler veriliyor.

Bölgenin ilk coğrafi işaretli ürünü, Seydiler Kilimi

Seydiler Kilimi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı çalışmalar sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilerek, Coğrafi İşaret aldı. Böylece bölgenin ilk coğrafi işaretli ürünü ‘Seydiler Kilimi’ oldu.

Milas'ta ücretler yeniden belirlenecek

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkanlık makam odasında Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim ve Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin ile bir araya geldi.

84 çiftçiye 3 bin 300 memecik zeytini fidanı dağıtıldı

Milas Ziraat Odası işbirliğinde ve Kristal Yağları katkılarıyla gerçekleştirilen “Bölgesel Lezzetleri Koruma Projesi” kapsamında başvuruda bulunan 84 çiftçiye ücretsiz olarak toplam 3 bin 300 memecik türü zeytin fidanı dağıtımı yapıldı.

Muğla’da ‘teke değişim’ projesi

‘Muğla’da Keçi Sürülerinde Teke Değişimi’ projesi kapsamında yetiştiriciler ziyaret edildi

Türk çam balının Avrupa ISO toplantıları sürüyor

Türkiye Arıcılar Birliği tarafından Avrupa’da Türk çam balının coğrafi işaret alması için başlattığı çalışmalar kapsamında Muğla’da FAO yetkililerince üreticiler bilgilendirildi

MÜSİAD Türkiye Finans Katılım Bankası İle Protokol İmzaladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi üyelerinin daha avantajlı satın almalar yapabilmesi amacıyla Türkiye Finans Katılım Bankası ile protokol imzaladı.

Ziraat odalarından ortak talep

Muğla Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu yaptığı toplantıda Muğla’nın bir turizm kenti olarak görülmesine rağmen yüzde 70’inin tarımla ve hayvancılıkla uğraştığı ve Muğla’nın hayvancılık destek ve teşviklerinden yararlanması istendi.

Bodrum Belediyesi Ve Halk Eğitim Kursları İstihdam Sağlıyor

Bodrum Belediyesi, daha fazla iş gücünün ekonomiye kazandırılması amacıyla mesleki eğitime olan katkılarını sürdürüyor. Bodrum Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan kurslarda 2019-2020 eğitim döneminde toplam 2 bin 859 kişi farklı branşlarda eğitim alarak, yeni bir meslek sahibi oldu.

Toplam 499 haber.