Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Muğla'daki Narenciye Zararları TARSİM Kapsamına Alınıyor

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla'da ani sıcaklık artışından kaynaklanan narenciye zararlarının Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamına alınması için çalışma başlatıldığını açıkladı.

GETOB “Asılsız Paylaşımlar Sıkıntı Yaratıyor”

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) koronavirüs ile ilgili yapılan asılsız paylaşımlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Otobüs Bilet Fiyatlarıyla İlgili Düzenleme Geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı şehirler arası otobüs fiyatlarında yüzde 30-40 indirim öngören bir tebliğ hazırladı.Tebliğin birkaç gün içinde Resmi Gazete'de yayımlanması ve yayımlanmadığı an yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Başkan Akarken’den Esnafa Hijyen Paketi

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf odası Başkanı Güven Akarken, Corona Virüs ile mücadele ve normalleşme sürecinde üyelerini tek tek ziyaret ederek maske, dezenfektan ve bilgilendirme afişi hediye ediyor.

30 Yıl Sonra Meyve Verdi, Burası Antep Değil Muğla

Muğla’nın Menteşe ilçesinin kırsal Çiftlik Mahallesinde 48 yıl önce bölgedeki Menengiç ağaçları Antep Fıstığı üretimi için aşılandı. Aşılama sonrası-14-15 yıl ürün alan köylüler, aradan geçen süreçte bir daha ürün alamadı. Yaklaşık 35 yıl sonra bu yıl ürün bolluğu yaşanıyor. Köylüler bunu Korona salgınına bağladı.

TOKİ Kuraları Çekildi İsim Listesi Belli Oldu

Toplu Konut İdaresi tarafından Milas’ta yapılacak olan 300 yeni konutun kura çekimleri gerçekleştirildi. TOKİ resmi sosyal medya hesaplarından yapılan canlı yayınla 4’ü şehit ailesi, 15’i engelli vatandaş olmak üzere toplam 300 hak sahibi noter huzurunda belirlendi.

TOKİ’nin Milas Kurası 9 Haziran’da Çekilecek

Toplu Konut İdaresi tarafından Milas’ta yapılacak olan 300 yeni konutun kura çekiminin 9 Haziran’da yapılacağı açıklandı.

Dalaman Havalimanı Uçuşlara Açıldı

Korona virüsle mücadele kapsamında, alınan tedbirler çerçevesinde 2 aydır tarifeli uçuşlara ara verilen Dalaman Havalimanında, bugün itibariyle tekrar uçuşlara başlandı.

Güney Ege’nin Eşsiz Rotaları Doğaseverleri Bekliyor

Muğla’da, alternatif turizme katkı sağlayan yürüyüş ve bisiklet rotaları, korona virüs salgını sonrası normalleşme sürecinde doğaseverlerin yeni gözdesi olmaya aday.

Saylak; “Kadın Elinin Değdiği Her İş Güzelleşiyor ve Büyüyor”

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Köyceğiz Beyobası Mahallesinde park ve bahçeler için çiçek üretimi yaparken ipek böcekçiliğine merak saran evli ve 3 çocuk annesi olan Elvan Soydan’ı ziyaret etti.

Muğla Yerel Tohumdan Sonra Çiçek Üretim Merkezi Oluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesinin, Köyceğiz Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte ürettiği alım garantili çiçekler Ege ve Akdeniz Bölgesini süslerken, yerel tohum merkezinden sonra sera çiçek üretim merkezi oluyor.

MÜSİAD’dan Dijital Fuar

7-13 Temmuz tarihleri arasında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından Türkiye’nin en kapsamlı dijital EXPO fuarı düzenlenecek.

Girme Sulamasının İhalesi Yapıldı

Muğla’nın Yatağan ilçesine yapımı süren ve tamamlanmasıyla 21 bin 510 hektar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak Girme Barajı’nın sulama ihalesi yapıldı.

Muğla Büyükşehir Sulama Kanallarında Bakım Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kovid-19 salgını sürecinde il genelindeki 44 mahallede sulama kanallarında bakım onarım ve temizlik çalışmaları geçekleştirdi.

Baştuğ, Video Konferansta Narenciye Üreticisinin Sorunları Aktardı

Muğla Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Baştuğ, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile gerçekleştirdiği video konferansta narenciye üreticilerinin sorunlarını aktardı.

Saylak 'Narenciye üreticileri müdürlüklerimize başvuru yapsın'

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz’de narenciye bahçelerinde incelemelerde bulundu.

GEKA’dan Menteşe Belediyesi’ne ‘Yerel Ürün’ Hibe Desteği

Menteşe Belediyesi’nin kendi arazilerinde başlattığı yerel tarımsal üretim çalışmalarında 15 bin yerel fidan toprakla buluştu

Sakin Kentteki Tur Tekneleri Sezonu Bekliyor

Muğla’nın Sakin Kent unvanlı Ula ilçesinde Azmak ve Sedir Adası turu düzenleyen ve 4 aydır çalışmayan tur tekneleri iznin çıkmasını bekliyor

Tarımsal Üretici Örgütleri Platformu Oluşturuldu

Arıcılık sektörünü temsil eden tek kurum olan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin de aralarında bulunduğu, diğer üretim sektörleri ile 3’üncü Tarım ve Orman Şurası’nda oluşan ortak konsensüs gereği; Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde danışma platformu oluşturulması yönünde tavsiye kararı alınmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı karar üzerine, Tarımsal Üretici Örgütleri Danışma Platformu’nu oluşturdu.

Toplam 494 haber.