Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Amerika’nın kırmızı alabalıkları Fethiye’den

Fethiye’den ABD’ye dondurulmuş fileto alabalık ihracatı başladı. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğünün işlemlerini gerçekleştirdiği 25 tonluk fileto alabalık sevkiyatı yapıldı. Yıl sonuna kadar 800 ton dondurulmuş fileto alabalık ihracatının yapılacağı öğrenildi. İhracatı gerçekleştiren Doğan See Food sahibi Velit Doğan, “Almanya, Hollanda, Fransa, İngiltere, Japonya, Çin ve İsrail’den sonra ABD’ye de dondurulmuş fileto alabalık sevkiyatı başlattık. Ülkemize döviz kazandırmaktan mutluyuz” dedi.

Başoğlu, “Kredi borçları ertelendi”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği tarafından yayımlanan genelgeye göre açıklamalarda bulunan Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, “Kooperatife borçlarından dolayı hiçbir esnaf ve sanatkarımız mağdur olmayacak” dedi.

KYK burs ve kredi ödemeleri başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin şubat ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplarına yatmaya başladığını açıkladı.

Yapılandırma başvuruları bugün sona eriyor

Borçların yeniden yapılandırılması için hayata geçen düzenlemede bugün başvuru için son gün. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen mükelleflerin mesai bitimine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor.

Şekere yüzde 10 zam yapıldı

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., bir kilogram kristal şekerin fiyatını KDV hariç 3,57 liradan 3,93 liraya yükseltti.

2020 yılında yaklaşık 100 bin ton yaş sebze ihracatı yapıldı

Hem tarım hem de turizm şehri olan Fethiye, gümrük faaliyetinin en fazla olduğu yerlerden birisi… Fethiye Gümrük Müdürlüğü, 2020 yılında yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Ayçiçek yağına zam üstüne zam

Ayçiçek yağına gelen zamlardan sonra yanına yaklaşılmıyor. Öyle ki 5 litrelik ayçiçek yağı 75 liraya kadar çıktı. Yüzde 20’lik zam da yolda… Fethiye’de toptan gıda market işletmeciliği yapan Aziz Küçüktahancı, “Her satın alımlarda fiyatların yüzde 10, yüzde 20 daha fazla olacağını söylediler. Önümüzdeki 2 aylık süreçte de yağ bulunamayacağını ifade ettiler. Bu bir spekülasyon mu? Onu da bilmiyoruz” diye konuştu.

Fethiye'nin ihracat rekortmeni Ölüdeniz Sistem Sera! 

Fethiye’den başta Türkmenistan olmak üzere pek çok ülkeye sera ihracatı yapan Ölüdeniz Sistem Sera, yeni projelerle dünya devi olmaya hazırlanıyor. Fethiye’de 35 yıl önce balık pazarı inşaatı ile başlayan, ardından Fethiye Halı Sahası, Salı Pazarı gibi mekanların inşaatını üstlenen firmanın sahibi Mehmet Şal, artık sera konusunda yeni projelerle bir dünya devi olma yolunda hızla ilerliyor.

Çiftçi bitmek üzere

Kotanın dolmasıyla Rusya'ya yapılan ihracat durunca Fethiye domatesi bazı Avrupa ülkelerine özellikle Kosova'ya ihraç ediliyor. Bu ihracatın fazla olmadığına dikkat çeken üreticiler, maliyetlerin fazlalığından dolayı mağdur olduklarını ifade ettiler. Hem üreticilik hem de komisyonculuk yapan İhracatçı Osman Yar, " Çiftçimiz şu anda para kazanma değil, ayakta kalma mücadelesi veriyor" dedi. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit ise "çiftçinin borçlarının yapılandırılması ve onlara destek sağlanması gerekir" diye konuştu.

İl Tarım Müdürlüğüne yeni araç filosu

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde ilçe müdürlüklerimizde hizmet aracı olarak kullanılacak araçların dağıtımı yapıldı.

Akgün, "Pandemi azalırsa 140 bin tona çıkarız"

Fethiye ve Seydikemer bölgesinin başta domates olmak üzere 2020 yılı yaş sebze ve meyve ihracatı rakamları açıklandı.

Burs ve kredi ödemeleri başladı

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği burs ve kredi ödemeleri başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin ocak ayı burs ve kredi ödemelerinin bugün itibarıyla başladığını duyurdu.

TOBB ve Halkbank, finansman anlaşması imzaladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Halkbank arasında imzalanan ‘Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması’ törenine online video konferans yöntemiyle katıldı. Satıcıya tahsilat güvencesi, alıcıya da 18 aya kadar vade imkanıyla ödeme esnekliği sunan anlaşmadan TOBB çatısı altındaki 1,5 milyon işletme yararlanabilecek.

Milas zeytinyağında MİTSO'nun şimdiki hedefi ihracat

Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MİTSO) başvurusu üzerine Milas zeytinyağına AB'den coğrafi işaret alınması, Oda meclisinde pasta ile kutlandı. Üzerinde Milas zeytinyağına AB coğrafi işaretinin görüntüsü olan pastayı MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve meclisin tek kadın üyesi Seyhun Melda Haktanır tarafından kesildi.

Tokmak, “Pandemiye rağmen çıtayı yükselteceğiz”

Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği yaklaşık 2 bin 300 çiftçi ailesine pandemiye rağmen hizmet veriyor. Birlik, günde 150-160 ton, yılda 50-55 bin ton çiğ süt toplayıp çiftçiye destek olurken, ürün bedellerini de teminat altında ödemeyi sürdürdü. 2021 yılında beklentilerinin yılda 60 bin ton çiğ süt sağlamak olduğunu söyleyen Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, “Hayvancılığın sektörümüze sağlamış olduğu yıllık katkı 2020 için 250 milyon TL, 2021 için ise bu rakamda yüzde 20’lik bir artış öngörüyoruz, bu da 300 milyon TL civarına tekabül ediyor” dedi.

Asgari ücretin arttırılmasını istediler

Son günlerde asgari ücretin ne kadar olacağı tartışması devam ederken, vatandaşlar piyasadaki enflasyon oranının oldukça yükseldiğini, bu yüzden asgari ücretin en az bir kat arttırılması gerektiğini söylediler.

TÜİK asgari ücret önerisini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bekar bir işçinin asgari geçim tutarının ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak hesaplandığını açıkladı.

Asgari ücret zammında sona gelindi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılı asgari ücreti belirlemek için üçüncü toplantısını bugün Türk-İş ev sahipliğinde yapılıyor. Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında çevrim içi düzenlenen toplantı, Türk-İş'in ev sahipliğinde yapılıyor.

Kredi kartı taksit sınırı azaltıldı

Altın, elektronik eşya ve mobilya alımlarında kredi kartı taksit sınırı azaltıldı

Toplam 494 haber.