Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Hem organik,hem de ucuz

Mayıs Ayı’ndan bu yana Fethiye Muğla Makası’nda müşterilerine hizmet veren Tarım Kredi Kooperatifi Marketi uygun fiyatları ile dikkat çekiyor

Elektrik faturalarına %3,2 indirim

Son kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elektrik faturalarına yansıtılan %2 oranında TRT payının ve 0,7 oranında enerji fonu kesintisinin kaldırılacağına yönelik açıklama yaptı. Vatandaşın ödediği elektrik faturalarına %2.7 indirim anlamına geliyor.Bu orana KDV’de ilave edilince vatandaş elektrik faturalarını %3.2 daha az ödeyecek.

Alanda dertli satanda

Vatandaşlar ve Pazar esnafı pazarlarda ürünlerin pahalı olmasından şikayetçi. Vatandaş ürünlerin pahalı olmasından dolayı alışveriş yapmakta zorlandıklarını ifade ederken, pazarcı esnafı da üretim maliyetlerinin yüksek maliyetli olmasından dolayı pahalı olan sebze meyvelerini satamadıklarından dert yanıyorlar.

Fethiye ve Seydikemer’de çam balı yok

Tüm ülkede arıcılar, kuraklıktan dolayı verimin düşmesinden yakınırken Fethiye ve Seydikemer bölgesinde durum değişmiyor. Türkiye'nin çam balı üretiminin yaklaşık yüzde 40’nın yapıldığı Fethiye ve Seydikemer’de bu sezon da bal çıkmadı.

Otogaza (LPG) tekrar zam geliyor

Otogaz fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 48 kuruş zam bekleniyor.

Evlenecek çiftler kara kara düşünüyor

Dolar ve altın fiyatları artmaya devam ederken, yeni evlenecek olan çiftlerse kara kara düşünüyor. Evlilik arifesinde olan çiftler yüksek fiyatlarla boğuşurken, altın hediye etmek ise hayal oluyor.

Benzine zam zam zam…

Benzine 44 kuruşluk zammın ardından yeni bir zam geliyor. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre benzine 27 Ekim tarihinden itibaren pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde 28 kuruş zam yapılacak.

Benzine yeni zam!

TL, dolar karşısında hızla değer kaybederken, benzine Salı (26 Ekim 2021) gününden itibaren 44 kuruşluk yeni bir zam geleceği öğrenildi.

Benzin ve motorinde büyük zam beklentisi!

Benzine ve motorine yapılan 40-41 kuruşluk zammın ardından, yarından itibaren motorine 23 kuruşluk bir zammın daha yapılacağı ileri sürüldü.

Dolar motorin ve benzini de etkiledi!

Doların yükselmesi ve artan enerji maliyetlerinin ardından benzin ve motorine büyük zam geliyor. Dolar motorin ve benzini de etkiledi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 40 kuruş, motorine 41 kuruş zam geleceği öğrenildi. Benzinde 17 kuruş, motorinde ise 41 kuruşun tamamı pompaya yansıyacak.

Kömür ve soba fiyatları cep yakıyor!

Hava sıcaklarının düşmesiyle ve kış mevsiminin de yaklaşmasıyla vatandaş kış aylarının olmazsa olmazları odun, kömür ve soba alımı için hazırlıklara başladı. Geçen seneye göre fiyatların bir hayli arttığını belirten Uludağ odun kömür işletme sahibi Soner Uludağ, “Bu sene biz fiyatlara yetişemiyoruz. Geçen seneye göre tam iki katı oldu. Dünya genelindeki enerji krizinden dolayı fiyatlarımız çok aşırı derece arttı” dedi.

Yeşil zeytin 6, siyah zeytin ise 7 TL

Fethiye ve Seydikemer’de zeytinin hasat zamanı geldi. Zeytin veriminin geçen seneye göre daha bereketli olduğu belirtilirken, kuraklık nedeniyle zeytinlerin buruşup yerlere düştüğü kaydedildi. Zeytin Komisyoncusu Tayfun Akan, “Şu an için fiyatlar düşük, alımlar tam olarak başlamadı” dedi.

İngiliz turistler salı pazarını şenlendirmeye başladı

Fethiye’de Salı günleri kurulan semt pazarında alanda satanda dertli. Sebze ve meyve bölümünde satıcılar maliyetlerden dert yanarken, alıcılar ise yüksek fiyatlardan dert yandı. Giyim bölümünde ise turistlerin sadece gezmek için pazarı dolaştığı ifade edildi.

LPG’ye büyük zam

LPG’ye yarından itibaren geçerli olmak üzere 71 kuruş zam yapılması kararı alındı.

Borç yapılandırmasında bugün son gün!

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren kanundan yararlanmak için süre bugün sona ererken bugün itibarıyla 127 milyar 516 milyon lira alacak yapılandırıldı.

SGK yapılandırma için son başvuru tarihi 30 Eylül

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla İl Müdürü Ahmet Ekecan, vatandaşların 7326 Sayılı Yapılandırma Kanunundan yararlanabilmesi için son başvuru tarihinin 30 Eylül olduğuna dikkat çekti.

Fethiye’de altın fiyatlarındaki son durum

Fethiye’de altın fiyatlarındaki alım-satım farkı dikkat çekiyor. Altın fiyatlarının yükseldiği son günlerde Fethiye altın piyasasındaki son durum ise şöyle;

Dolar 8,88 seviyesinde

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararıyla rekor üstüne rekor kıran dolar, bugün 8,8933 ile tarihi zirvesini yeniledi. Dolardaki yükselişe paralel olarak hareket eden altının gram fiyatı ise 500 lirayı aştı.

Çeyrek altın 806 lira

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 497,50 lira oldu.

Toplam 494 haber.