Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Marmaris EMITT’ten Ödülle Döndü

Marmaris, İstanbul’da 30 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 24. EMITT Fuarı’nda ‘Turizm merkezleri’ dalında ‘En iyi destinasyon tanıtımı’ ödülünün sahibi oldu.

Turizm Bakanı Ersoy’dan Bodrum Standına Tam Not

İstanbul’da düzenlenen ve Dünyanın en büyük dört turizm fuarından birisi olan 24'üncü Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT), Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde başladı. Alanda geniş bir stantla yer alan Bodrum fuarın gözdesi oldu.

Muğla 4 Ürünün Üretiminde Türkiye Lideri

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı Bitkisel Üretim İstatistiklerini yayımladı.

Tarla Balıkçılarının Sorunu Yerinde Masaya Yatırıldı

Milas’ta tarla balıkçılığı ile geçimini sağlayan üreticilerin sorunları, Milas İlçesi İç Su Yetiştirici Üreticileri Birliği’nde düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

Muğla’ya 17 Yılda 7 Baraj, 2 Gölet

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın, son 17 yılda Muğla’ya inşa ettikleri 7 baraj ve 2 gölet ile tarımsal faaliyetlerin gelişmesine önemli katkı sunduklarını açıkladı

Göcek Tüneli'ne Zam Geldi

Muğla-Antalya karayolu üzerinden geçişi sağlayan Göcek Tüneli'nde araç geçiş ücretlerine zam yapıldı.

FTSO Başkanı Çıralı; “Utrecht Uluslararası Turizm Fuarı Verimli Oldu”

Fethiye’nin 2020 yılı uluslararası tanıtım çalışmaları Hollanda Utrecht Fuarı ile start aldı.

DALKO'dan Rekor Üretim

Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) balıkçılıkla ülke ve bölge ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

Muğla’da Meralarda Hayvan Otlatma Ücretleri Düşürüldü

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde toplanan Muğla İl Mera Komisyonu, 2020 yılı havyan otlatma ücretlerinde indirime gitti.

Mandalina Dolması, Mandalina Sütlacı Derken Şimdi De Mandalina Tarhanası Yaptı

Bodrum mandalinasından dolma, sütlaç, peynir, baklava, pastil gibi birçok ürün yapan girişimci Fadime Aslan, bu kez de mandalinadan tarhana yaptı.

Muğla Ziraat Odaları, Çiftçilerin Sorunları İçin Ankara’da

Muğla Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Baştuğ ve ilçe oda başkanları çiftçilerin sorunlarının çözümü için Ankara’da temaslarda bulundular.

Hollanda’da Marmaris Rüzgarı

Turizmle ilgili önemli adımlar atan Marmaris Belediyesi, Avrupa’nın 3. büyük fuarı olan Hollanda Utrecht Turizm Fuarı’nda stant açtı.

Prof. Dr. Halil Yeninar; “Bal Isındığı Zaman Ölür, Şeker Şurubu Olur”

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ile Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) işbirliğinde Arı ve Bal Çalıştayı düzenlendi.

Ev Almanın Tamda Zamanı

Milas Emlak Müşavirleri Derneği (MEMDER) Başkanı Mehmet Kırkık, ev almayı düşünenler için şuanda tüm şartların uygun olduğunu ifade etti.

Ekonomiye Mandalina Dopingi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli’nin güncel raporu yayınlandı. Raporda, Kasım ayında yapılan 100 milyon dolarlık mandalina ihracatı dikkat çekti.

Muğla'da Otomobil Sayısı Yine Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı Kasım ayı Motorlu Kara Taşıtları İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre Muğla'da araç sayısı 506 552’ye, otomobil sayısı ise 1,7 artışla 209 628’e ulaştı.

Yatağan’a Bir İş Makinası Daha

Yatağan Belediyesine Belediyeler Birliği tarafından kazandırılan Hidromek Beko Loder kazıcı yükleyici iş makinesi hizmete girdi.

Muğla Az Aldı Çok Sattı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü 2019 yılı, Kasım ayı Dış Ticaret İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda Muğla’da kasım ayında İhracat yüzde 18,3 arttı, ithalat yüzde 52,1 azaldı.

Fiyat Baskısı Sebebiyle Üretici Umutsuz

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat zeytin ve zeytinyağı üreticilerine ziyaretlerini sürdürüyor.

Toplam 494 haber.