Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Eğlence Sektörünün Mağduriyeti TBMM Gündeminde

Yaklaşık olarak 4 aydır kapalı olan turizm sektörünün en önemli parçalarından biri olan eğlence mekanları, bar ve birahane ruhsatlı işletmelerin mağduriyetini CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Tarımsal İhtisas Sanayi İçin Bölgede İncelemeler Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç ve İl Tarım Müdürü Barış Saylak öncülüğünde gelen heyet; Seydikemer’deorganize sanayi bölgesi kurulması için incelemelerde bulundu.

Hem İktisatçı Hem Mantar Üreticisi

FERDİ YAVUZ- Tarım alanında çığ gibi büyüyen her yaştan kadın üretici ve akademisyen sayısı gün geçtikçe artıyor. Her alanda başarısını ve azmini ortaya koyan kadınlara 4 çocuk annesi ve iktisatçı olan Elçin Mutlu isimli kadında güçlü bir hikâye ile dâhil oldu. 

MUTSO’dan Çağrı “Eğlence Sektörü İşletmeleri Açılsın”

FERDİ YAVUZ- MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, Covid-19 önlem ve tedbirleri kapsamında yaklaşık 4 aydır kapalı durumda bulunan eğlence sektörü işletmelerinin yeniden açılması çağrısında bulundu.

MUTSO Barlar İçin Harekete Geçti

FERDİ YAVUZ- Yaklaşık 4 aydır kapalı olan bar ve gece kulübü gibi eğlence mekânları için MUTSO tarafından basın açıklaması yapılacak.

Araç Sahiplerine Kötü Haber! Motorine Zam Geldi

Motorine 10 kuruş zam geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak zam, pompaya yansıyacak.

Açlık Sınırı 2 Bin 485 Lira Oldu

Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan “açlık-yoksulluk” araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.485,8 TL, yoksulluk sınırı ise 7.082,7 TL olarak belirlendi.

Eğlence Mekânı Sahipleri Valiliğe Dilekçe Verdi

Muğla’da, ‘bar’ ve ‘birahane’ ruhsatlı işyerleri, normalleşme sürecinde aynı faaliyeti gösteren farklı ruhsatlı işyerlerinin 1 Haziran’da açılmasına rağmen, kendilerinin 4 aydır kapalı olduklarını belirterek, faaliyetlerine devam etmek için Muğla Valiliği’ne dilekçe verdi. 

Sezonun İlk Turist Kafilesi Lokumla Karşılandı

Askıya alınan yurt dışı uçuşların bazı ülkelere tekrar açılması sonrası Ukrayna'dan Muğla'nın Fethiye ve Marmaris ilçelerine tatil amaçlı gelen 183 kişilik sezonun ilk turist Dalaman Havalimanına indi.

Bakan Ersoy “Muğla Antalya ve Nevşehir Gibi İllerin Bölgesel Verileri Verdik”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu beraberindeki heyet dün Almanya'ya çıkarma yapmıştı. Bakan Mehmet Nuri Ersoy bugün Bursa'da dünkü görüşmeleri değerlendirerek, "İnşallah bu ay içerisinde yeni bir değerlendirmeyle seyahat uyarılarının kalkacağını umuyoruz" diye konuştu.

Köseoğlu “Keşke Yanılsaydık”

FERDİ YAVUZ- Muğla Memur-Sen İl Temsilcisi Muğla Toç Bir-Sen Şube Başkanı Adem Köseoğlu, TÜİK’in açıkladığı Haziran ayı enflasyon oranı hakkında bir açıklama yaptı.

Büyükşehir 179 Milyon Yolcu Taşıdı

Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden bu yana ulaşım hizmetinde 179 Milyon 595 bin 649 yolcuya hizmet verdi.

GEKA’nın 130. Yönetim Kurulu Toplantısı Denizli’de Gerçekleşti

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 130’uncu Yönetim Kurulu Toplantısı 30 Haziran 2020 tarihinde Denizli’de Ajans merkezinde gerçekleşti.

MUTSO Olağan Meclis Toplantısını Yaptı

MUTSO, olağan meclis toplantısını yeni normalleşme süreci kapsamında gerçekleştirdi. Toplantıda Covid-19 tedbirlerine dikkat edildi. 

İmzalar Muğla İçin Atıldı

FERDİ YAVUZ- Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü, Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Muğla'da "Kıdem Tazminatıma Dokunma" Eylemi

Türk-İş Muğla İl Temsilcisi ve Tes İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik "Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi" adıyla kıdem tazminatı konusunda yapılmak istenen düzenlemelere karşı sendikaların temsilcilerinin de katıldığı program ile basın açıklaması yaptı.

Muğla’da Bir Yılda Araç Sayısı 13 Bin 523 Artı

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini yayımladı. Muğla’da bir önceki yılın aynı dönemine göre 13 bin 523 artış görüldü.

Geçici Orman İşçisi Alımı Kura Çekimi Yapıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde orman yangınlarıyla mücadelede görev alacak 50 geçici personel alımı için kura çekilişi yapıldı.

Muğla, Turist Sayısında Büyük Düşüş Yaşadı

Yıllık 3 milyon yabancı turisti ağırlayan Muğla’ya, yeni tip korona virüs salgını sonrası 2020 yılının ilk 5 aylık döneminde 4 bin 786’sı yabancı olmak üzere toplam 13 bin 905 turist girişi oldu. 2019 yılının ilk 5 aylık döneminde ise 571 bin 487 yabancı turist girişi olmuştu.

Toplam 494 haber.