Ekonomi

Ekonomi Haberleri

BENZİN VE MOTORİN DURMUYOR

Fethiye’de benzinin litre fiyatı 1 Haziran gecesi yapılan zamla 26,53 liraya, motorinin fiyatı ise 26,21 liraya ulaştı. Otomobil deposunu doldurmak 1300 lirayı buldu.

BENZİN VE MOTORİNE YİNE ZAM GELİYOR

Benzinin litre fiyatı bu geceki zamla 26 lirayı, motorinin fiyatı ise 25,50 lirayı geçecek. Otomobil deposunu doldurmak 1300 lirayı aşacak.

ALTIN SATIŞLARI ARTTI

Fethiye’de baharın yüzünü göstermesiyle düğünlerin yaklaşmasıyla altın, takı, bilezik gibi kuyumcularda satışı gerçekleşen değerli eşyaların satışı arttı. Enflasyona bağlı döviz artışı sebebiyle dolar ve altının artmasından korkan vatandaş, yatırım amaçlı kuyumculara akın etti.

DÜNYA’DA DÜŞEN ALTIN FİYATLARI TÜRKİYE’DE YÜKSELİYOR

Doların 16 TL seviyesini aşmasının ardından altının ons fiyatının Dünya piyasasında düşmesine rağmen değer kazanması sonrasında altının gram fiyatı 974TL seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.578 lira, cumhuriyet altını da 6.522 liradan satılıyor.

AKARYAKITA YENİ ZAM YOLDA

Rusya ve Ukrayna Savaşı devam ederken brent petrol fiyatlarında meydana gelen dalgalanma akaryakıt fiyatlarında da sürekli değişkenlik yaşanmasına neden oluyor. Vatandaşlarda artık akaryakıt fiyatlarında sürekli yaşanan zam haberlerini takip etmekte zorlanıyor. Yaşanan bu değişkenlik nedeni ile gece yarısından itibaren benzine 1,43 lira, motorine ise 1,38 lira zam gelmesi bekleniyor.

CEP TELEFONLARINA ZAM YOLDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre TRT bandrol ücretleri yüzde 10’dan yüzde 12’ye, akıllı kol saatlerinde yüzde 8 olan oran yüzde 14’e, bilgisayar ve tablette ise yüzde 2 olan oran yüzde 4’e yükseltildi. Alınan bu karar cep telefonlarına zam olarak yansıyacak.

FTSO MAYIS AY’I MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ‘Ekonomide 2021 Yılı ve 2022 Yılı Değerlendirmesi’ konulu sunum yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Marangoz, son 3 yılda yaşananları takip etmekte zorlandıklarını belirterek küresel ekonomik veriler, pandemi ve kuraklıkla birlikte olağanüstü bir dönemden geçtiklerinin altını çizdi.

BENZİN FİYATLARI KAFA KARIŞTIRIYOR

Bu hafta iki kere zamlanan benzine bu kez 1 liralık indirim geldi. Benzinin litre fiyatı Fethiye’de 23 lira 15 kuruşa düştü. Bir gün yükselip diğer gün düşen benzin fiyatları âdete Bitcoin gibi oldu.

LPG BENZİNE GÖRE DAHA KARLI

Benzin ve motorine ardı ardına gelen zamlardan sonra vatandaş LPG’ye yönelmeye başladı. Artık arabaya bile binmenin lüks olduğu bir dönemde vatandaş diğerlerine göre daha ucuz olan LPG’ye yönelmeye başladı.

HAVALAR ISINDI FİYATLAR DÜŞTÜ

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte meyve ve sebze fiyatlarında ciddi düşüşler yaşandı.

BENZİN 24 LİRA'YI GEÇTİ

Geçen gün litre başına 1 lira 70 kuruş zam gelen benzine yeni bir zam daha uygulandı. Benzinin litre fiyatına 1 lira 3 kuruşluk bir zam daha yapıldı.

ÖĞRENCİ SERVİSLERİ ZAMLANDI

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlardan sonra ayakta durmakta zorlanan servis şoförlerine ve dolmuş sahiplerine bir nebze de olsa hayat verecek düzenlemeler yapıldı. Buna göre öğrenci servis ücretleri artarken dolmuşların engelli ve 65 yaş üstü gibi vatandaşların ücretsiz taşınması karşılığında devletten aldıkları gelir desteğinde iyileştirme yapıldı.

MARKETLERDE TOZ ŞEKER SIKINTISI

Türkiye Şeker Fabrikaları (Türkşeker) tarafından şeker fiyatlarına yüzde 31 zam yapılmasının ardından marketlerde şeker sıkıntısı yaşanmaya başladı. Zincir marketlerde toz şeker bulmakta sıkıntı yaşayan vatandaşlar tarım Kredi Kooperatifleri Marketleri’nde de aynı sıkıntı ile karşılaşıyorlar.

Rusya, sebze ithalatını arttırıyor

Rusya’nın, Türkiye dâhil olmak üzere 9 ülkeden sebze ithalatını arttıracağı iddia ediliyor. Bu durum ihracatlar için önemli bir katkı olmasıyla birlikte kararın Türkiye’yi ne kadar kapsadığı henüz bilinmiyor.

Genç Çiftlere Enflasyon Korkusu

Bahar aylarının yaklaşması ile beraber düğün sezonunun açılmasına da az kaldı. Düğün denilince ilk akla gelen çeyiz alışverişi de genç çiftlerin korkulu rüyası olacak gibi.

Ortaca Belediyesi’nden Kdv Denetimi

Ortaca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri; temel gıda ürünlerinde yüzde 8’lik KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi sonucu yeni fiyatların ürünlere yansıyıp yansımadığını kontrol etmek üzere ilçe sınırlarında bulunan marketleri denetledi.

Akmeşe’den Elektrik Ve Doğalgaz Faturalarına Tepki!

İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, gelen elektrik faturalarına tepki gösterdi. Akmeşe, iktidara seslenerek” 150 kw yi 210 kw ye çıkarmak yetmez 5 zammı geri çekin, milletin aklıyla dalga geçmeyin! Sandıkta size kesilen fatura daha ağır olacaktır” dedi.

1 yılda akaryakıta rekor zam

2021 yılında akaryakıta gelen zamlar fiyatları ikiye katladı.

Çiftçilerin odun isyanı

Akşam saatlerinde sıfırın altına düşen hava sıcaklığı seralarda üreticilik yapan çifçininin korkulu rüyası oldu. Gece gündüz ürettikleri ürünleri soğuktan korumaya çalışan çiftçiler seralarda yakacakları sobalar için odun bulamıyorlar. Çiftçiler Orman İşletme Müdürlükleri tarafından 31 Aralık’a kadar metreküpü 150 TL’ye satılan odunun 1 Ocak’tan itibaren 225 TL’ye 21 Ocak tarihinden itibaren ise 358 TL’ye satılmasına isyan ediyorlar.

Toplam 494 haber.