Hakemlik kursuna yoğun katılım oldu

Türkiye Boks Federasyonu ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan hakem adaylık kursu Milas'ta gerçekleştirildi. Türkiye Boks Merkez Hakem Kurulu Üyesi aynı zamanda Başhakem İbrahim Avcıoğlu yönetiminde programa 23 kursiyer katıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

3 gün süren etkinlikte Başhakem İbrahim Avcıoğlu, tecrübelerini katılımcılara aktardı. Muğla’dan 15, Denizli’den 7, Antalya’dan 1 kursiyerin yer aldığı faaliyette uygulama ve yazılı sınavlar üzerinden değerlendirmelerde bulunuldu.

Başarılı olan adayların, Türkiye Boks Federasyonu Merkez Hakem Kurulu üyeleri tarafından son bir değerlendirme sürecine tabi tutulacağı belirtildi. Değerlendirmeler sonucunda seçilen isimler, stajyer hakem olarak Muğla İl Boks Temsilciliği’ne bildirilecek.

Türkiye Boks Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Evren Arslan yaptığı açıklamada, “Milas’ta düzenlenen boks aday hakemlik kursunun gerçekleşmesinde Türkiye Boks Federasyon Başkanımız Sayın Eyüp Gözgeç’e, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Musa Kazım Açıkbaş’a, Muğla İl Spor Şube Müdürümüz Doğukan Doğan’a, Milas Gençlik ve Spor İlçe Spor Müdürümüz Tayfun Uslu’ya, Muğla Boks Antrenörümüz Gökhan Konuk, MHP Milas İlçe Başkanı Sayın Cüneyt Akar ile tüm kurs katılımcılarımıza çok teşekkür ederim. Katılan kursiyerlerimiz sınav sonuç değerlendirmelerinde başarılı olurlar. Bölgemizde boksu aktif bir şekilde yapmaya çalışıyoruz bölgemizde boks hakemine ihtiyacımız var. Umarım arkadaşlarımız kazanırlar ve maçlarda görev alarak en iyi şekilde Türk boksumuza hizmet ederler” dedi.

Açıklamasını sürdüren İl Temsilcisi Arslan, “İbrahim Avcıoğlu gibi kıymetli bir ismin, Milas’ta hakemlik kursu vermesi; bölgenin spor hayatında önemli bir yer tutuyor. Geleceğin hakemlerinin bu kurs sayesinde önemli bir deneyim kazanacağına inanıyorum. Avcıoğlu’nun da bu kursa verdiği önem, Türkiye Boks Federasyonu’nun hakemlik mesleğine ne kadar değer verdiğini bir kez daha gösterdi” şeklinde ifadeler kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN