İklim değişikliği projesi ile ilgili sunum yapılacak

Menteşe Belediyesi tarafından hazırlanan 'İklim Değişikliği Eylem Planı' projesi GEKA'dan 100 Bin TL'ye kadar hibe desteği almaya hak kazandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Hayata geçirilecek proje kapsamında verilecek eğitimler ve yapılacak uygulamalar ile iklim değişikliğine karşı kent direncinin arttırılması hedefleniyor.

Menteşe Belediyesi tarafından hazırlanan projenin içeriğinde yer alan eğitimler kapsamında; Menteşe Belediyesi personellerinin yanı sıra; derneklere, kooperatiflere, sivil toplum örgütlerine ve kamu kurumlarının personellerine de alanında uzman eğitmenler tarafından iklim değişikliği ile ilgili sunum yapılacak.

Yenilenebilir enerji kaynakları, sulu peyzajdan kuru peyzaja geçiş, sürdürülebilirlik, Paris İklim Antlaşması ve yeşil mutabakat ana başlıklarında verilecek eğitimler sonrasında eğitimlere katılan paydaşlar ile iklim değişikliği eylem planı, kurumsal ölçekte alınacak önlemler, kentsel gelişim-uyumlu çevre, ulaşım, tarım, hayvancılık ve orman başlıklarında fikir alışverişinde bulunularak uygulama adımları için çalışılacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN