Karaca'dan Fethiyespor'a Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Fethiyespor'u ziyaret etti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

İlk olarak tesislerde bulunan toplantı salonunda Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve sporcularla bir araya gelen Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, sportif başarının tesisleşmeden geçtiğini söyledi. Daha sonra lacivert beyazlı futbolcular ile antrenmana çıkan Başkan Karaca, takımın son durumu üzerine Teknik Direktör Selahaddin Dinçel ile sohbet etti. Futboldaki yeteneğini penaltı atışı ile gösteren Karaca, Fethiyespor camiasına başarılar diledi.  
Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı açıklamasında, “Fethiye Belediye Başkan adaylarının hepsi iyi ve saygın isimler. Alim başkanımıza da çıktığı bu yolda hayırlısı olsun diyoruz. Çok güzel işlere imza attı inşallah bunların üzerine daha iyilerini de ekler. Yönetim olarak hedefimiz Fethiyespor’un bu ligde değil bir üst ligde daha iyi işler yapması. Ekonomimiz daha iyi olursa o düzeyde başarılı işler gerçekleştirebiliriz. Fethiye’de çocukların spor yapması için sahalara ihtiyaç var. İlgililerden bunun gerçekleştirilmesini istiyoruz. Geldiğimizde 70 kişi olan altyapımız şu anda 700’e ulaştı. Amacımız bunu 2 bin veya 3 bin kişiye çıkarmak. Çocukları teknoloji bağımlılığı ve diğer olumsuz alışkanlıklardan uzaklaştırmamız lazım. Tekrar ediyorum bizler, Fethiyespor’umuzun çok daha iyi yerlere gelmesini istiyoruz. Sizlere ve ekibinize de başarılar diliyoruz” dedi. 
Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, “Sportif başarı için ilk önce tesisleşmenin tamamlanması gerekiyor. Büyükşehir belediye başkanımız 6 adet çim saha yapacağını söylemişti. Partimizin büyükşehir belediye başkan adayı ile bu projeleri tekrar masaya yatıracağız. Değirmanbaşı bölgesinde bu spor kompleksini hayata geçirebilirsek, sizler için çok iyi olacak” ifadelerini kullandı. 
Açıklamasını sürdüren Karaca, “Öncelikle sabit gelire ihtiyacımız var. Değirmen suyu ile bu iş dönmüyor. Biz belediye olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. Sponsorlar buluyoruz, belediyenin birçok alanını Fethiyespor’a tahsis ediyoruz. Başarı için mutlaka sabit gelirlere ihtiyacımız var. Tesis çok güzel ama böyle stat olmaz. Buranın tahsisini bize bir yıl veriyorlar. 25-30 yıllığına alabilirsek burayı, belediye olarak bir tasarrufta bulunmak istiyoruz. 10-15 kişilik modern bir stat yapmak istiyoruz. Altında işyerleri yaparak global şirketlere kiraya vererek, Fethiyespor’u ayakta tutmalıyız. 1. Lig’e veya Süper Lig’e çıkabilmek için bir bütçe lazım. Bu bütçeyi oluşturmak için bunları yapmamız lazım. Her spor branşına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Belediye olarak bütçemiz sınırlı. Bir de belediye bütçesinden Fethiyespor’a bütçe aktaramıyoruz çünkü profesyonel kulüp. Amatörlere aktarıyoruz. Buna mutlaka bir çözüm yolu bulmalıyız. Uzun zamandır seçim çalışmaları için sahadayım. Bana herkes Fethiyespor’u soruyor. Üst lige çıkabilmemiz için önce altyapımızı tamamlamamız lazım” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN