Kaymakam açıkladı: 'Ekmek Fiyatlarında Resmi Artış Yok'

Fethiye'de 5 TL'den satılan ekmek, bazı fırınlarda ve marketlerde 7.5 TL'den satılmaya başlandı. Yetkililerden henüz zam kararı almadığı öğrenildi. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Son olarak 2022 Aralık ayında fiyatı 5 TL’ye çıkartılan ekmeğe yeni bir zam yapılmazken, bazı fırıncılar 200 gram ekmeği 7.5 TL’den satmaya başladı. Fiyat konusundaki belirsizlik karşısında vatandaşlar her fırında farklı fiyatla karşılaşıyor.

Belirsiz ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman; “Herhangi bir şekilde resmi olarak onaylanmamış fiyatlar üzerinde satış yapan işletmelerle ilgili yaptırımlar belediyemiz tarafından uygulanacaktır” dedi.

Kaymakam Yusuf İzzet Karaman’ın açıklamaları şu şekilde;
“İlçemizde ekmek fiyatlarında artış yapıldığına dair duyumlar aldık. Bu konuda İlçe Kaymakamlığımız olarak mevzuatta tanımlanmış olan fiyat artışıyla ilgili duyumlar Esnaf Odası, Ticaret Odası kanalıyla bize de iletilir. Bu konuda biz de görüşlerimizi bildiririz. Bu konuda ben İlçe Kaymakamı olarak bizim ilgili kurumlarımıza, İlçe Tarım Müdürlüğümüze Fethiye İlçemizde fiyat artışına uygun görmediğimizi resmi olarak ilettik. Buna rağmen ilçemizde ekmek fiyatları özellikle sütlü ekmek adı altında yüksek fiyatlarla satışının yapıldığını öğrendik. Buna ilişkin belediyemiz zabıtalarının marifetiyle tespitleri yapılmaktadır. Buna göre herhangi bir şekilde resmi olarak onaylanmamış fiyatlar üzerinde satış yapan işletmelerle ilgili yaptırımlar belediyemiz tarafından uygulanacaktır. Belediyemiz, Esnaf Odamız, Ticaret Odamız ve ilgili kurumlarımız istişare halindedir. İlçe Kaymakamlığı olarak herhangi fiyat artışına ilişkin değerlendirmemiz bulunmamaktadır. Önceki fiyatların devam etmesi görüşündeyiz”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN