Kökten, Farkındalık Etkinliğine Katıldı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberindeki heyetle birlikte 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliğine katıldı. Kökten, 'Sadece bir gün değil her zaman özel bireylerin yanında olacağız' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Nursel Özdemir Eğitim Kurumları’nda gerçekleştirilen anlamlı organizasyonda çocuklarla tek tek ilgilenen Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, ülkemizde 70 bin civarında down sendromlu bireyin yaşadığını belirtti. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nün önemine vurgu yapan Başkan Adayı Kökten, programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.  

ÜLKEMİZDE 70 BİN CİVARINDA DOWN SENDROMLU KARDEŞİMİZ VAR
Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten yaptığı açıklamada, “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Nursel Özdemir Eğitim Kurumları’nı ziyaret ettik. Buradaki çocuklarımız tarafından coşkuyla karşılandık. Ülkemizde 70 bin civarında down sendromlu kardeşimiz var. Bu anlamlı etkinliği düzenleyen kurum yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bugün, dünyada kutlanıyor v anlamlı bir gün. Sadece bir gün değil her zaman özel bireylerin yanında olacağız” ifadelerini kullandı. 

ONLAR BİZDEN EKSİK DEĞİL, ARTI BİR FAZLA
Nursel Özdemir Kurumları Kurucu Salih Dündar açıklamasında, “Bu anlamlı günde gerçekleştirilen ziyaret hepimizi mutlu etti. Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkanı Adayı Muhammet Kökten ve ekibinin aramızda olması, farkındalığı daha da arttıracaktır. 21’nci kromozomun fazlalığı nedeniyle çocuklar down sendromlu oluyor. Onlar bizden eksik değil, artı bir fazla. Onları hayatın içerisine daha fazla dahil edebilme adına çabası içerisindeyiz. Fethiye’de bulunan özel eğitim kurumları ile birlikte down sendromlular ile uzun yıllardır çalışıyoruz. Eğitim alanında çok iyi ilerlemeler kat ediyoruz. Liseden mezun olan ve üniversiteye giden down sendromlu kardeşlerimiz var. Bu bizi son derece mutlu ediyor. Başkanımız etkinliğe katıldı ve çocuklarla tek tek ilgilendi. Kendisine başarılar diliyoruz. Desteklerin artarak devam etmesini bekliyoruz. Yerelde de başkanımızın katkıları ile çocuklarımız belirli bir seviyeye ulaşacaktır” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN