Maliyetler arttı! Vatandaş FRT TV'ye konuştu

Tarımda artan girdi maliyetleri çiftçileri zor durumda bıraktı. Özellikle akaryakıta gelen zamlar, üreticilerin belini büktü. Üretici pazarı olarak da bilinen Cuma pazarında FRT TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar alım gücü ve akaryakıt fiyatları başta olmak üzere çeşitli açıklamalarda bulundular.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Üretici pazarı olarak da bilinen Cuma pazarında FRT TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar alım gücü ve akaryakıt fiyatları başta olmak üzere çeşitli açıklamalarda bulundular.

Kargı, “Mazot ve gübre ücretleri indirilsin”
Seydikemer’den Mustafa Kargı, “Biz bunun üzerine, çiftçilik üzerine uğraşıyoruz. Gerçekten ürünlerimiz pahalı ama mazot da çok pahalı. Gübre alamıyoruz, mazot almakta zorlanıyoruz bundan dolayı ürünlerimizi pahalı satıyoruz. Halkımız isyan ediyor ama bize devletimiz yardım etmiyor. Ne gübre ne mazot ne şu ne bu hiç bir şeyle ilgili katkı yok. Vatandaş hiçbir şey alamıyor, bütçesi yetmiyor. Genelde yabancıya satıyoruz, yerli alamıyor ki. Yerliler ev kirasını ödeyemiyor. Büyüklerimiz biraz daha mazot ve gübre ücretlerini indirsin, diyeceğim bu. Yardımcı olsunlar bize” dedi.

Akçay, “İnsanlar 100 liraya fasulye alıyor”
Yaşar Akçay, “Burada insanlar sabahları ortaklaşa bir fiyat belirliyorlar, gelip burada hepsi aynı fiyattan satış yapıyorlar. Köylü pazarı diye bir şey yok aslında. Yapılan şey yanlış. Burada yapılması gereken; herkes ürününü ne kadara mal ediyorsa üzerine karını koyacak, satacak. Ama bir gidin bakın hepsi aynı fiyatlarda satıyor. Böyle bir şey olabilir mi köylü için? Fiyatlar gerçekten büyükşehirden daha pahalı. Tamam, Fethiye turistik bir şehir ama olması gereken fiyatlardan 2 katı, 3 katı fiyata satılıyor ürünler. 100 liraya fasulye alıyor insanlar…” şeklinde konuştu.

“Üretim azaldı, fiyatlar arttı!”
Fiyatlar hakkında konuşan bir vatandaş ise, “Fiyatlar normal ama yetiştirmek çok zor, her şey çok pahalı. Gübre alamıyoruz, mazot alamıyoruz neyle üreteceğiz? Çiftçilik bitiyor şuan. Çiftçi için en büyük sorun gübre ve mazot. Çünkü çiftçi beş dönüm ekiyorsa bir dönüme indirildi, ürün ekilemiyor. Üretim azaldı, fiyatlar arttı. Bir bakıyorsun, millet 2 kilo alacaksa 1 kilo alıyor. Çare yok” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN