Milas ve Seyhan Kardeş Şehir Oldu

İmzalanan protokol ile Adana'nın Seyhan ilçesi ile Muğla'nın Milas ilçesi kardeş şehir oldu. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürleri kardeş şehir protokol imza töreni için Milas'a geldiler.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Milas Belediyesi Başkanlık makamında Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay tarafından imzalanan protokol ile Milas ve Seyhan kardeş şehir oldu.

Kardeşlik ilişkisinin içinin daha da doldurularak geliştirilmesi kanaatindeyim…

Protokol töreni öncesinde gelen heyeti karşılayan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “ Biz Seyhan ile kardeşlik ilişkisinden memnunuz. Seyhan’ı takip ediyorum. Belli alanlardaki çalışmalarınızı da çok beğeniyorum. İstanbul’da fuarda Başkanımızla konuşma imkanımız olmuştu. Milas’ın Seyhan ‘a katacağı çok şey var. Seyhan’ın Milas’a katacağı çok şey var. Özellikle deneyimlerin, bilgi birikimlerinin paylaşılması, belli konularda Seyhan ve Milas’ın birbirlerine destek olmaları önemli. Bunları önemsiyoruz. Özellikle ziyaretiniz buraya ayrı bir renk ve heyecan kattı. Kardeşlik ilişkisinin içinin daha da doldurularak geliştirilmesi kanaatindeyim” dedi.

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, şehirlerinin nüfusu, konumu, gelir kaynakları, turizm faaliyetleri, tarihi vb konularda birbirlerine bilgilendirme yaparak, belediye çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundular. Gerçekleşen konuşmaların ardından protokol imza törenine geçildi.

Gururla ve sevinerek bu imzayı atıyorum…

İmza öncesinde kısa bir konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Seyhan Belediyesi’yle kardeş belediye olmak ve önümüzdeki süre içerisinde iş birliğini daha da geliştiriyor olmak bizleri sevindiriyor. Gururla ve sevinerek bu imzayı atıyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Kardeşlik bazen benzerlikler bazen farklılıkların bir arada olmasıyla daha güzel…

Başkan Tokat’ın ardından söz alan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay; “ Kardeşlik bazen benzerlikler bazen farklılıkların bir arada olmasıyla daha güzel. Çoğu yapımız birbirimizden farklı aslında ama gönül birlikteliğimiz var. Birlikteliğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz. Sonuç itibariyle hepimiz bu ülkenin daha iyi günlerde olması, insanımızın daha mutlu olması için çalışıyoruz. Bunu da inşallah önümüzdeki günlerde çok daha birlikte çalışmayla başaracağız. Farklılıkları bir araya getirmek rahatlıkla yapabileceğimiz bir şey. Bunu canı gönülden istiyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İmzaların atılmasının ardından Başkan Tokat, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’a Milas Zeytin yağı, yöresel ürünleri ve Milas halısı hediye ederek, plaket takdim etti. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ise Başkan Tokat’a sanat merkezinde üretilen el yapımı vazoyu hediye etti.

Arasta ve Çöllüoğlu Hanı ziyaret edildi…

Protokol imza töreninin tamamlanmasının ardından Başkan Tokat, heyete tarihi arasta çarşısı ve Çöllüoğlu Hanı’nı gezdirerek, bilgilendirmelerde bulundu.

Protokol imza törenine Milas Belediye Başkan Yardımcısı Harun Reşit Çavuşoğlu, Milas Belediye Meclis Üyeleri ve Doğu Akdeniz Belediye Birliği Müdürü Esra Alkan da katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN