MUĞLA'DA AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI FİNALİNE SEYDİKEMER DAMGA VURDU

Muğla'da düzenlenen Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvasında, Seydikemer'den katılan 10 öğrenciden 7'si madalya ile geri dönerek, Seydikemer'in gururu oldular. Seydikemer'den katılan Karaköy İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri turnuvaya damgasını vurdu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 4. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Muğla İl Finali gerçekleştirildi. 
Seydikemer’de geçtiğimiz günlerde düzenlenen Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvasında dereceye giren öğrenciler, Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 4. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Muğla İl Finaline katıldı. Muğla Bahçeşehir Kolejinde gerçekleştirilen il finaline Seydikemer damgasını vurdu. Turnuvaya Seydikemer’den katılan 10 öğrenciden 7’si madalya kazandı.
Turnuvada Karaköy Ortaokulu  Müdürü Hacer Çetin Danışman olarak görev alırken, Karaköy İlkokulu Sınıf Öğretmeni  Kaan Çeşmeli Başhakem, Karaköy Ortaokulu Müdür Yardımcısı Abdullah Yılmaz, Karaköy İlkokulu Öğretmeni Aylin Uçar Kaya, Gerişburnu Ömer Aygün İlkokulu Müdürü Derya Çakıcı, Çaykenarı Ortaokulu Matematik Öğretmeni Evsen Angılcı hakem olarak görev aldı.
Öğrencilerin kıyasıya yarıştığı turnuvada İlkokul Kategorisinde turnuvaya katılan Karaköy İlkokulu’ndan Arda Yıldız Q-Bitz oyununda birinci oldu. Yıldız, 10-11-12 Haziran 2022’de Diyarbakır'da gerçekleştirilecek olan 4. Akıl ve Zekâ Oyunları Türkiye Şampiyonası'nda Muğla’yı temsil edecek.
İlkokul kategorisinde Gerişburnu Ömer Aygün İlkokulu’ndan turnuvaya katılan Metehan Küçükhavutçu, Pentago oyununda, Karaköy İlkokulu’ndan Esma Nur Kılıçarslan, Equilibrio oyununda 2’nci olurken; Karaköy İlkokulu’ndan Nisa Melek Yıkıcı, Küre oyununda 3’üncü, Karaköy İlkokulu’ndan Duygunaz Aksoy da Mangala oyununda 3’üncü oldu. 
Ortaokul kategorisi il finallerine katılan Karaköy Ortaokulu’ndan Yusuf Aksoy, Kulami oyununda 2’nci, Karaköy Ortaokulu’ndan Güldane Naz Baltacı, Pentago oyununda 3’üncü oldu. 
4. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Muğla İl Finaline katılarak derece alan öğrencileri tebrik eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, öğrencilerin başarısında katkısı olan öğretmenleri en içten dilekleriyle kutladı. Öğrencilerin başarısı karşısında gururlandığını dile getiren Başkan Otgöz, 4. Akıl ve Zekâ Oyunları Türkiye Şampiyonası'na katılacak olan Arda Yıldız’a başarılar diledi. 

MUĞLA'DA AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI FİNALİNE SEYDİKEMER DAMGA VURDUMUĞLA'DA AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI FİNALİNE SEYDİKEMER DAMGA VURDU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN