Muğlalı yönetmen İtalya'da ödül aldı

Muğlalı İş İnsanı Ali Sezen'in kızı Özgecan Sezen 'Etiket' isimli kısa filmiyle, İtalya'nın Salerno kentinde gerçekleşen FONMED - ' Akdeniz'de Güney İşbirliği ve Kalkınma Vakfı ' tarafından desteklenen Med-Limes 'Ai Confini del Mediterraneo', Akdeniz'in sınırlarından görüntüler ve hikayeler konulu Uluslararası Kısa Film İncelemesinde Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

19-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında İtalya’nın Salerno kentinde gerçekleşen Uluslararası Kısa Film İncelemesine çok sayıda kısa film katıldı. Özgecan Sezen’in “Etiket” isimli kısa filmi Jüri üyeleri tarafından Özel ödüle layık görüldü aldı. Genç yönetmen Özgecan Sezen’e ödülü, FONMED Başkanı Giuliano D’Antonia verdi.
2023’teki ikinci ödülü
2023 Mart ayında Tunus’da, Human Screen film festivalinde ödül alan Özgecan Sezen, “ 2023 yılı bana uğurlu geldi. Önce Tunus’da, şimdide İtalya’da Türkiye’min ismini duyurmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

  


 MED-LIMES “Akdeniz Sınırlarında” Akdeniz sınırlarından görüntüler ve hikayeler
Uluslararası Kısa Film İncelemesi – VI Edition
19-20-21 Mayıs 2023
Med-Limes "Ai Confini del Mediterraneo", Akdeniz'in sınırlarından görüntüler ve hikayeler, FONMED - " Akdeniz'de Güney İşbirliği ve Kalkınma Vakfı " tarafından desteklenen ve Altıncı Edisyon için gerçekleşecek olan Uluslararası Kısa Film Sergisidir. 19-20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde Salerno'da .
Med-Limes "Akdeniz Sınırlarında " günümüzün sıcak konularına dikkat çekiyor. Göç dramı, milyonlarca bireyin ihtiyaçlarını karşılayacak su ve yiyecek kaynaklarının kıtlığı, diğer kültürlere karşı ayrımcılık, etkinliğe davet edilen sinematografik yapımların tema ve içeriklerini oluşturuyor.
İncelemenin temaları, Birleşmiş Milletler tarafından gezegendeki tüm insanların yaşamlarını evrensel, kapsayıcı bir şekilde iyileştirmek için bir sürdürülebilir kalkınma programının parçası olarak tasarlanan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG'ler), 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi'ni ele alıyor. ve bölünmez bir şekilde.
Film inceleme aracı, bağımsız bir kısa film şeklinde seçildi çünkü bu seçim, etkinliğin ele almak istediği temalara daha uygun görünüyordu. Irk ayrımcılığı, çevre kirliliği, gıda kıtlığı, yeni ortaya çıkan ve yerleşik yönetmenlerin insanı düşündüren, empati kuran ve vicdanları harekete geçiren entrikalar yaratabilecekleri ilgili temalardır.
Aslında sinemanın son yıllarda yaşadığı krize rağmen iletişim gücü hala çok güçlü. Doğrudan bir duygu, his kaynağıdır, yine de içerik dolu mesajlar iletmeyi başarır.
International Review of the Med-Limes kısa filmi "Ai Confini del Mediterraneo"nun ulaşmayı planladığı genel hedefler şunlardır:
•    Akdeniz bölgesinde bir arada var olan farklı kültür ve kimliklerin bilgisini yaymak için sinematografik ortamı kullanın;
•    Kültürel değeri yüksek yeni yönetmenlerin küçük film yapımlarını tanıtma;
•    Dikkatleri 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi olan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin konularına odaklayın; her vatandaşın ve imzalayan devletin bunlara ulaşmak için üstlenebileceği ilkeleri, araçları ve bireysel taahhütleri yaymak.
Med-Limes "Ai Confini del Mediterraneo ", Akdeniz halklarını, ancak daha geniş anlamda tüm dünya halklarını hedeflemektedir. Özellikle bilgi ve dolayısıyla başkalarına ve çevreye saygı konularında eğitilmesi gereken genç nesiller.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN