Mustafa Toklu, CHP'den İstifa Etti

Fethiyeli siyasetçi Mustafa Toklu, Cumhuriyet Halk Partisinden istifa etti. CHP Fethiye Belediye Başkanı aday adayı olan Toklu, 'Mevcut Belediye Başkanı Alim Karaca, belediye başkan adayı olarak atandı. Bu nedenle kendi ilkelerim açısından Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ediyorum' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

31 Mart yerel seçimleri için CHP Fethiye Belediye Başkanı aday adayı olan Mustafa Toklu, mevcut başkan Alim Karaca’nın aday gösterilmesiyle, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Siyaseti kimseyle uğraşmadan yaptığını söyleyen Toklu, şimdilik yeni bir partiye geçmeyi düşünmediğini söyledi. “Fethiye halkı kendisine yakışan belediye başkan adayını bulur” sözleri ile merak uyandıran Toklu’nun, İyi Partiden Fethiye Belediye Başkan adayı olması beklenen Behçet Saatci ile yol yürüyeceği bekleniyor. 

“Cumhuriyet Halk Partisinden İstifa Ediyorum”
Siyasetçi Mustafa Toklu, “Aday adaylığı süreci ile alakalı ve bugün gelinen nokta ile alakalı kamuoyunu bilgilendirme amacıyla açıklama yapma ihtiyacı duydum. Bilindiği üzere iki buçuk aylık bir aday adaylığı sürecinde hiç seviyemizi bozmadan kimseyle uğraşmadan bugünlere kadar geldik. Mevcut Belediye Başkanı Alim Karaca, belediye başkan adayı olarak atandı. Bu nedenle kendi ilkelerim açısından Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ediyorum” dedi. 

“Fethiye Halkı Kendine Yakışan Belediye Başkan Adayını Bulur”
Açıklamasını sürdüren Mustafa Toklu, “Behçet Başkan adaylığını açıklarsa bizlerde oturur konuşuruz Fethiye’de Behçet Saatçı 20 yıl belediye başkanlığı yapmış, Fethiye halkını temsil etmiş bu güne kadar da şaibesi olmayan bir insandır. Ama ben birisi aday olacak ya da aday olmayacak diye istifa etmiyorum. Seçim zamanında o günün şartlarında arkadaşlarımızla toplanır çıkacak adayları değerlendiririz. Ben 25 yıldır siyasetin içinde bir adamım ayrı da durmam. Burada hem AK Parti’yi hem MHP’yi mağdur eden hükümet tarafından hem de CHP’Yİ mağdur eden CHP Genel Merkezi tarafından Fethiye halkının mağdur olmayacağını söyleyeyim. Herkes müsterih olsun gereken yapılacaktır. Fethiye halkı kendine yakışan belediye başkan adayını bulur. Kimsenin endişesi olmasın” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN