'Önceliğimiz her zaman Fethiye ve Fethiyelilerin yararıdır.'

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Martı Kafe'nin tahliyesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Karaca yaptığı açıklamada, “Belediye tesisleri ve özellikle Martı Kafe’nin tahliyesi ile ilgili kamuoyu doğru bilgilendirmek isteriz. Yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya çalışanlara karşın bizler, her zaman olduğu gibi doğrunun peşinden gitmeye devam edeceğiz.
Öncelikle bilinmesi gerekir ki; yasal sözleşme kurallarına uyulduğu sürece hiçbir esnafımız için zorluk çıkarmak gibi bir tutumumuz olamaz. Belediyenin yüzlerce işletmecisi var. Hepsi ile düzeyli ve karşılıklı güvene dayalı bir iletişimimiz var. Biz ve esnafımız Fethiye’mizin daha iyi daha güzel ve nitelikli tercih edilir bir kent olması için çaba harcıyoruz. Amacımız Fethiye’nin nitelikli bir turizm kenti olarak anılması ve elbette esnafımızın ve halkımızın refahı, sağlıklı çalışmalarıdır.
Belediye sözleşmelerine ve yasalara aykırı davrananlar için işlem yapmak zorundayız. Zira belediyeyi de denetleyen kurumlar var. Bizim hiçbir Fethiyeli ve esnafımız ile husumetimiz olmaz, olamaz. Ancak yasal uyarılara rağmen sözleşmeyi ihlal eden işletmelere kuralları ve yasanın gereğini uygulamak zorundayız.
Aylardır işletilmeyen, çevre kirliliğine yol açan, kapalı olduğundan dolayı farklı amaçlara ortam yaratan, alt kiralama kuralına aykırı davranan, işletmeyle ilgili yasal süreci işlettik. Hukukçular ve Kaymakamlık onayı ile yasal işlem başlatıldı. Yapılan tüm işlemler yasal çerçevede yapıldı.
Martı Kafe’nin başka bir ticari işletmeye peşkeş çekileceği veya ticari işletme olarak çevre esnafa rakip olacağı kesinlikle gerçeğe aykırıdır. Aksine Fethiye’mizin kent için kültürel ve topluma açık sanat alanımızı daha da artırmak için bu mekânı belediyemizin sanat galerisi, kütüphane müzeye dönüştürerek tüm halkın özellikle gençlerin kullanacağı bir kültür merkezi haline getireceğiz.
Cumhuriyetimizin 100.yılına yakışır, Fethiye kordonda, denizimize sıfır bir alanda yeni kültür ve sanat merkezi tüm Fethiyelilerin yararına sunulacaktır. Kordon boyunda çok sayıda ticari alan var. Bu alan ticari değil, aksine kamusal bir alan olarak hizmet verecektir.
Sonuç olarak Fethiye Belediyesi olarak kent merkezine yeni bir kültür ve sanat kafe merkezi kazandırma çabasındayız. Bizim için önemli olan kamusal faydadır. Bugüne kadar olduğu gibi önceliğimiz her zaman Fethiye ve Fethiyelilerin yararıdır. Sevgilerimle”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN