Organik Atıklardan Kompost Gübreye

'Toprağı İyileştiriyoruz Projesi'yle, semt pazarlarında akşam saatlerinde görmeye alışkın olduğumuz sebze meyve atıkları toplanarak uygun alanlarda, kompost gübre haline getiriliyor ve toprakla buluşuyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kompost Gübre’ dağıtımı Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın katılımıyla gerçekleşti. Salı pazarında gerçekleşen Kompost Gübre dağıtımına çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yaptığı açıklamada; “Pazarlardan topladığımız sebze meyve atıkları ve belediyemiz tarafından budaması yapılan ağaçların atıklarını görevlilerce toplayıp uygun alanlarda kompost gübre haline getiriyoruz. Özellikle çocuklarımızın geleceği için önemsediğimiz bu projedeki ilk kompost gübrelerimizi vatandaşlarımızla buluşturduk” dedi.
Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mahmut Bayraktar; “Toprağı İyileştiriyoruz Projesi’yle hazırlanmış olan kompost gübreyle, verimsizleşen topraklara soluk aldıracak, toprağın su tutma kapasitesini güçlendirecek, çiftçinin ve üreticinin sulama ve gübre maliyetlerini de düşürecek olan kompost gübrelerimizi vatandaşlarımızla buluşturduk” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN