Otgöz, 'Yörük Şenliği çok önemli bir değeri ifade ediyor'

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Programa katılan AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, çeşitli açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

İki gün süren programda konserler, seyirlik tiyatrolar, temsili gelin alma ve çeşitli yarışmalar düzenlendi. Seydikemer Yayla Karaçulha Güreş Sahası Şölen Alanı’nda gerçekleştirilen 8. Yayla Karaçulha Yörük Şenliği’ne yoğun katılım oldu. Yarışmalar ve konserler ile eğlenceli anlar yaşayan vatandaşlar, Yörük kültürünün yaşatılması adına etkinliği düzenleyen Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı ve yönetimine teşekkür ettiler.
Şenliğe katılan AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz ise çeşitli açıklamalarda bulundu.  
Vekil Otgöz, “Karaçulha Yörük Şenliği’nin hayırlı olmasını diliyorum. 8 yıldan bu yana bu şenlik düzenleniyor, ama ondan öncede bu sahalarda güreşler yapılıyordu. Arkamızda ilk güreşe başlayan büyüklerimizin, ağabeylerimizin fotoğrafları var. Allah onlardan razı olsun, bu yöreye emekleri çok fazladır. Tabi ki hayatta olan başkanlarımızda var ben onlara da yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Değerli Kardeşlerim, Yörük Şenliği her şeyden önce çok önemli bir değeri ifade ediyor. Bu memlekete Yörük olandan, Yörüklerden hiç zarar gelmemiştir. Osmanlı İmparatorluğundan günümüze kadar hiçbir kalkışma olmamıştır. Vatan millet ne zaman dara düştüyse, Yörükler her zaman vatan için gözünü kırpmadan şehit olmayı göze almışlardır. Tabi ki bundan sonra da böyle olacaktır. Bu memleket kolay kazanılmadı arkadaşlar, Çanakkale, Dumlupınar, Sakarya, İnönü…
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu memleketi hiç yoktan var ettiler, onlara ben şükranlarımı sunuyorum. Allah onlardan razı olsun, mekânları cennet olsun. 
Bu memlekette önceden bu yana isyan hep vardı, bu güne kadar oldu bundan sonra da hep olacaktır ama bu millet ayakta durduktan sonra bu işlerin üstesinden gelecektir. Değerli kardeşlerim milletvekili olarak daha 1,5 ayımız falan oldu. Vermiş olduğunuz destekten dolayı ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Temmuz ayının 19’unda Seydikemer Devlet Hastanesi C sınıfından B sınıfına geçti. Tüm Seydikemer ve Fethiye bu bölge de yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. 
Bu bölgenin en büyük sıkıntısı olan Söğüt – Seydikemer, Seydikemer – Kalkan ve Karabel tüneli bakanımızla görüştük kısa zamanda yerinde inceleme yapacak ve işin hızlanması için de elinden gelen gayreti göstereceğini ifade etti. Biz İlimizin sorunlarını ve problemlerini biliyoruz artık bizler çalışacağız, çalışmaktan başka çaremiz yok. Bu memlekete bir çivi çakarsak o hepimizin faydasınadır. Sizlerin verdiği destekleri boşa çıkarmayacağız.  Karaçulha Yörük Şenliğini düzenleyen başkanım olmak üzere yönetim kuruluna tüm Karaçulhalı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Fethiye ve Seydikemer et ile tırnak gibidir, ayrılması imkânsızdır. Bir Fethiyelinin Seydikemer’de veya Seydikemerlinin Fethiye’de evi veya işyeri vardır. Onun için bu güne kadar nasıl geldiysek bundan sonra da aynı geleceğiz. 
İnşallah Fethiye’nin il olası içinde gündeme geldikten sonra biz il olması için çalışacağız ondan şüpheniz olmasın.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN