ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNDEN ''ENGELLERİ BERABER AŞALIM'' PROJESİ

Özel Eğitim Öğrencileri tarafından hazırlanan 'Engelleri Beraber Aşalım' projesi gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Özel Eğitim öğrencileri tarafından "Overcome The Obstacles Together" yani "Engelleri Beraber Aşalım" projesi gerçekleştirildi. Projeye Çanakkale'den 3 öğrenci geri kalan öğrenciler Fethiye'den olmak üzere toplam 34 öğrenci katıldı. Proje içerisinde doğa incelemesi ve seramik çalışması öğrencilerin doğa ve çevre bilincini geliştirmede büyük rol oynadı. Ayrıca Zoom toplantıları, akranları ile iletişimini güçlendirdi. En önemlisi öğrencilerde daha çok özgüven ve daha fazla sorumluluk bilinci geliştiğini gözlemlenildi. 
"Engelleri Beraber Aşalım"
"Overcome The Obstacles Together" yani "Engelleri Beraber Aşalım" Projesi sanat etkinlikleri ile çocukların kişisel algı düzeylerini arttırmayı amaçlayan bir E-twinning projesi. 3 ay süren bu projede öğretmen yetiştirme faaliyetleri yapıldı. Özgün düşünme becerisi geliştiren, sanatsal etkinlikler gerçekleştirilerek bu etkinleri yayınlamak ya da çeşitlendirmek için pek çok web2 platformu kullanıldı. Farklı illerden özel eğitim öğrencilerini bir araya getiren bu projenin örnek olması ve E-twinning projelerinde özel eğitim öğrencilerinin daha aktif katılması planlanıyor.
Özel eğitim öğrencilerinin yaptığı projede Hande Günden-Geyikli Ortaokulu-Ezine/Çanakkale, Asım Deniz Özdemir-Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfı-Muğla/Fethiye, Emrah Büyükçepel-Fethiye Özel Eğitim Uygulama Okulu-Muğla/Fethiye, Şenay Tekin-Fethiye Özel Eğitim Uygulama Okulu, Hatice Korucu-Fethiye Özel Eğitim Uygulama Okulu, Tuğba Öge-Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu-MUĞLA/Fethiye, Begüm Açık-Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu-Muğla/Fethiye, Gülşah Yavuz-Özel Eğitim Uygulama Okulu-Muğla/Fethiye ortaklık yapıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN