ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN FARKLI ETKİNLİK

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında Kaymakam Vekili Alper Balcı Ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya'yı Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğrencileri Ve Öğretmenleri ziyaret etti. Ziyaret sonrası Beşkaza Meydanı'na kadar ellerinde balonlar ile gelen özel öğrenciler ellerineki balonları gökyüzüne bıraktılar.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü sebebiyle Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmenleri ve otizmli öğrenciler Kaymakam V. Alper Balcıyı makamında ziyaret etti. Gelen öğrencilere hediyeler veren Kaymakam V. Alper Balcı öğretmenler tarafından otizmle ilgili bilgilendirildi. Daha sonra öğrencilerin yapmış olduğu maket bisiklet Kaymakam V. Alper Balcı’ya hediye edildi.
“FARKINDAYIM FARKINDA OLUN”
Sık sık otizmle ilgili farkındalığını dile getiren Fethiye Kaymakam V. Alper Balcı “Farkındayım, farkında olun. Kıymetli hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Toplumumuzun hepsinin bunun farkında olması lazım. Beni kırmayıp geldiğiniz için ayağınıza sağlık. Teşekkür ediyorum” dedi.
“ONLARA İÇLERİMİZDEN BİRİ OLDUĞUNU HİSSETTİRMELİYİZ”
Sonrasında Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ziyaret edildi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya “Bugün 1 Nisan. Yarın da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü. Bu sebeple ilçemizde ilk ve ortaokul düzeyinde eğitim veren Akıncı Özel Eğitim Okulu öğrenci ve öğretmenleri bizleri ziyaret etti. Her doğan dört çocuktan bir tanesi otizmli olarak dünyaya geliyor. Bu gerçeği hatırlamalıyız. Onlara içlerimizden biri olduğunu hissettirmeliyiz. Böyle bir farkındalık oluşturdukları için öğretmenlere teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum” diye konuştu.
OTİZM BİR EKSİKLİK DEĞİL, BİR FARKINDALIKTIR
Ziyaretten sonra mavi balonlara Fethiye Beşkaza Meydanı’na gelen Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ve öğretmenlerini Türk Chopper Motor Kulübü karşıladı. Burada otizme dair bilgilendirme konuşması gerçekleştirildi. Daha sonra mavi balonlar gökyüzüne bırakılarak hatıra fotoğrafı çekildi.
Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan  Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğretmenlerinden Muhammet Ali Yücel, “Otizm genellikle ilk 3 yaşta başlayıp yaşam boyu süren, bireyin çevresi ile sözel ve sözel olmayan bir şekilde iletişim kuramaması sonucu oluşan gelişimsel bozukluğun genel adıdır. Otizmin neden kaynaklandığı tam olarak bilinemese de kalıtım yolu ile olduğu uzmanlar tarafından söylenmektedir. Erkek çocuklarında kız çocuklarına nazaran daha sık görünür. Otizm bir eksiklik değil, bir farkındalıktır. Biz de otizmli kardeşlerimizin başarabileceklerinin farkındayız ve hayatın her alanında onların yanındayız. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kutlu olsun” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN