Öztürk, 'Kazandırdıkları hizmetler ile örnek teşkil ediyorlar'

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Turgay Öztürk, 3'lü Masa programının bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Öztürk, 'Fethiye'de körfez kirliliği var. Ama önceliğimiz olan başka sorunlarımız var. En önemli üç sorun trafik, otopark ve imardır' dedi. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Her hafta saat 20.00’de Fethiye TV ve FRT TV ortak yayını ile ekranlarda olan 3’lü Masa programının bu haftaki konuğu AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Turgay Öztürk oldu. Programa konuk olan Aday Adayı Öztürk, Ayyıldız Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Gürhan Cengiz, Gerçek Fethiye Gazetesi Haber Müdürü Emrullah Gök, Manşet Fethiye Gazetesi Köşe Yazarı Sedat Ünal’ın sorularını cevaplandırdı. Yaklaşık 2 saat süren programda konuşan Öztürk, kendisine yöneltilen soruları içtenlikle cevapladı.

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Turgay Öztürk, “Siyasete ilk girişim 2004 yerel seçimlerinde Üzümlü belde belediye başkan adaylığı ile oldu. O dönem az bir farkla seçimi kaybettim. 2014 yılında ise tekrar sahada oldum ve bu kez Fethiye Belediye meclis üyeliğine seçildim. 2019 yılında yapılan seçimlerde bu görevime devam ettim.

Pandemi zamanında, Mart ayının sonlarda ilçe başkanlığına atandım. Eylül ayında yapılan kongrede delegelerimiz tekrar görev verdi. Mayıs ayında yapılan genel seçimlerde 4. sıra milletvekili adayı oldum. Şu anda da belediye başkan aday adayı olarak halkımızın içindeyim” ifadelerini kullandı. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SINIFTA KALDI 
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye’ye yapılan çalışmaları değerlendiren Aday Adayı Öztürk, “Siyaset uzun soluklu bir hedeftir. Bunu yaparken partiniz size zaman zaman farklı görevler verebilir ve bu değişiklik gösterebilir. Bu işi gönülden yapıyorsanız bulunduğunuz konumun bir önemi yok. Belediye başkanlığı, milletvekilliğinden daha düşükmüş gibi bir algı olmaz. Hizmet yarışında yeni bir yarışa ihtiyacımız vardı.

Şimdi önümüzde yeni bir fırsat var. Fethiye olarak büyükşehir belediyesinden hak ettiği hizmeti aldığını düşünmüyorum. Ovacık’ta yapılan yatırımdan yeterli verim alınamazken, Fethiye şehir merkezi de tıkandı. Körfezde sıkıntılar devam ediyor. Su fiyatları konusunda çok fazla şikayet alıyorum. Büyükşehir sadece kendi üstüne düşen işleri yapsın. İller Bankası’ndan, vatandaş başına aldığı büyük paralardan Fethiye’nin payına düşen ile yatırım yapsın. Ama bu konuda sınıfta kaldıklarını rahatlıkla söyleyebilirim” diye konuştu. 

KAZANDIRDIKLARI HİZMETLER İLE ÖRNEK TEŞKİL EDİYORLAR
Aday Adayı Öztürk, “AK Belediyecilikten kastımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki yaptığı yatırımları ve tecrübeleri; belediyelere aktarmaya çalıştı. Birçok büyük şehir ve kentlere önemli hizmetler kazandırıldı. Bunları yapanlar AK Parti’den seçilen belediye başkanlarıydı. O belediyeler kazandırdıkları hizmetler ile örnek teşkil ediyorlar.

Kamusal anlamda bölgemize önemli yatırımlar yapıldı. Anjiyo ünitesi Fethiye Devlet Hastanesi’ne kazandırıldı. En yakın zamanda hizmete başlayacak. 500 yataklı yeni devlet hastanesinin onayı çıktı, proje aşamasında. Çatalarık Mahallesi’nde yeri belirlendi. Geçtiğimiz yıllarda sözünü verdiğimiz doğalgaz, 2025 yılında ilçemizde olacak” şeklinde konuştu. 

FETHİYE BELEDİYE MECLİSİ’NDE 9 YIL ONURLA GÖREV YAPTIM 
AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Turgay Öztürk, “Her zaman sahada ve halkımızın içindeydim. Hayatta bazı planlarınız olsa da bunlar bazen gerçekleşemeyebiliyor. Teşkilatımızın birçok kademesinde görev yaptım. Görev tevdi edilirse, belediye başkanlığını kazanmak için tüm gayretimle çalışırım.

Aday gösterilmezsem büyük konuşmayayım ama bu saatten sonra belediye meclis üyesi olmak istemem. Fethiye Belediye Meclisi’nde 9 yıl onurla bu görevi yaptım. Ben artık farklı bir boyuttayım. İlçe başkanlığına da dönmek gibi bir niyetim yok. O görevi de alnımın akıyla yaptım. Her zaman uzlaştırıcı bir siyaset anlayışını benimsedim. Siyaset sonuç alma sanatıdır. Belediye meclisinden geçmemesi gereken kararlar noktasında etkili olduk” dedi. 

EN ÖNEMLİ ÜÇ SORUN TRAFİK, OTOPARK VE İMARDIR
Aday Adayı Öztürk, “Fethiye’de körfez kirliliği var. Ama önceliğimiz olan başka sorunlarımız var. En önemli üç sorun trafik, otopark ve imardır. Körfezin temizlenmesi ve turizme kazandırılması da çok önemli… Aday gösterilip de belediye başkanı seçildiğimiz takdirde önceliğimiz otopark olacak. Esnafların bu konuya destek olmasını sağlamamız lazım. Turizm sezonunda Ölüdeniz’e ulaşmak çok zorlu. Fethiye’nin tüm sorunlarına genel olarak bakmamız lazım. Körfez temizliği, deniz turizmi ve diğer hususlarda ilgililer ile istişarelerde bulunuyoruz” açıklamalarında bulundu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN