Pazar Esnafı Maliyetlerden Dolayı Zararına Satış Yapıyor

Fethiye'de her hafta kurulan Salı Pazarı'nda esnaf Bahri Demircioğlu, maliyetler hakkında isyanını FRT TV mikrofonları aracılığıyla anlattı. Esnaf Demircioğlu, eve ekmek götürebilmek için zararına satış yaptığını belirtti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Akaryakıta gelen üst üste zamlar pazar esnafının belini bükmeye devam ediyor. Fethiye’de her Cuma kurulan Cuma Pazarı’nda esnaflar, akaryakıta gelen zamlar ile maliyetlerin artmasından dolayı dert yanıyor. Cuma Pazarı esnafı Bahri Demircioğlu, evine ekmek götürebilmek için ürünlerini zararına satıyor. Esnaf Demircioğlu, üst üste gelen zamlar ve maliyetler hakkında FRT TV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu.
“Biz bu durumun altından nasıl kalkacağız?”
Cuma Pazarı esnafı Bahri Demircioğlu: “Hayat şartları çok zor. Eve ekmek götüremiyoruz. Götüremediğimiz için mecbur indirim yaptık. Mazot 41 lira olmuş, eve ekmek nasıl götürelim? Sebzeleri mecburen eve boş dönmeyelim diye 10,15 liradan veriyoruz. Maliyetler tavana vurdu. Sebzeleri kendim yetiştiriyorum. Gübre, ilaç hepsi 1000’er liradan başlıyor. Gübre olmuş 2 lira, salatalık 10 lira. Biz bunun altından nasıl kalkacağız? Arkamızda kimsemiz yok. Kendimiz baş etmek zorundayız. Sabahleyin 1000 liralık mazot aldım, ibre kıpırdamadı. Nasıl olacak bu böyle? Zararına da olsa mecbur satış yapmak izin pazara geliyoruz. Gelmezsek aç kalacağız, daha kötü olacak” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN