Pazarda Fiyatlar Cep Yakıyor

Temmuz ayında dövizdeki hızla artışın ve akaryakıta gelen ötv zammının getirdiği hayat pahalılığı halk pazarına yansıdı. Fethiye'de her hafta Salı günleri kurulan  Salı pazarında vatandaşlar pahalılıktan pazarcı esnafı da satışların düşmesinden dert yandı. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Peynir, yoğurt ve sebze gibi temel gıda fiyatlarında geçtiğimiz aylara göre artışın devam etmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.
Fiyatların artması hem vatandaşı hem pazarcıyı memnun etmedi. 
Tezgâhlarda satışa sunulan ürünleri almak isteyen vatandaşlar fiyatların pahalı olmasından yakınırken esnaflar ise ürünleri satamamaktan şikayetçi. 

“Halk eskisi kadar bir şey alamıyor”
Salı Pazarında Şarküteri ürünleri satışı yapan esnaf Alper Sarı, “Eskiden 1 kilograma sattığımız ürünün şuan 100 gramını bile almakta güçlük çekiyorlar” dedi.
Esnaf Alper Sarı fiyatların gün geçtikçe artmaya devam ettiğini belirterek; “Daha önce sattığımız ürünlerin fiyatında bayağı bir artış oldu. Halk eskisi kadar bir şey alamıyor. Eskiden 1 kilograma sattığımız ürünün şuan 100 gramını bile almakta güçlük çekiyorlar. Ekonomiyi düzelteceğiz diyorlar fakat sadece lafta kalıyor. Halk buna inanmıyor artık. Sessiz kalmaya devam ediyorlar. Fiyatlar azalmaktan ziyade gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Fiyatlar artış eğilimine doğru gidiyor. Düşüşe doğru gitmeyeceğine artık eminiz.” İfadelerini kullandı. 

“Hayat daha da zorlaştı”
Salı Pazarındaki artışlardan sonra 2 kilogram aldığımız ürünün şuan 500 gramını bile almak mümkün olmadığını belirten Mustafa Orhan; “Hayat çok pahalılaştı. Artık Salı Pazarı’ndan dâhil bir şey almak güçleşti. 2 kilogram aldığımız ürünün şuan 500 gramını bile almak mümkün değil artık. Son gelen akaryakıt zamlarından sonra hayat daha da zorlaştı. Devlet büyüklerinden bir indirim bekliyoruz artık. Bu şekilde devam etmez. Nereye kadar bu şekilde gidecek? İnşallah sesimiz ulaşırsa buradan duyurmak istiyoruz. Hayat pahalılığını indirmemiz lazım” diye konuştu. 
“Bizim fiyatlarımıza zam gelmedi. Biz fiyatları daha da düşürdük.”

Hayat pahalılığı karşısında tezgâhında sattığı ürünlerine zam yapmadığını belirten Pazarcı esnaflarından Remziye Yolacı, “Bizim fiyatlarımıza zam gelmedi. Biz fiyatları daha da düşürdük.” Diye konuştu.
  Esnaf Yolancı konuşmasına şöyle devam etti; “Soğan’ı 15 liraya satıyoruz. Domateste 10-15 lira. Milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Mısır satıyoruz, 10 tanesi 50 lira. Bizim fiyatlarımıza zam gelmedi. Biz fiyatları daha da düşürdük. Daha geçenlerde 280 liraya aldığım tüp, 550 lira olmuş. Milletimizin Allah yardımcısı olsun. İyi yolda değiliz. Millet alamıyor, zamlardan şikâyetçiyiz. Mazot, ekmek fiyatları uçtu. Bu millet nasıl alacak? Bunlar daha iyi günlerimiz. Halimize çokça şükür edelim. Yatana para yok, çalışmaya devam edeceğiz.”
 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN